Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Πόσο θα μας κοστίσει η νέα φοροεπιδρομή


Στη χρεοκοπία αναμένεται να οδηγήσει χιλιάδες νοικοκυριά το νέο πακέτο φόρων. Τι θα πληρώσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Δυσβάστακτα φορολογικά βάρη θα φέρει το νέο πακέτο φόρων ύψους 3 δισ. ευρώ, με πρώτα θύματα τους.... συνήθεις υπόπτους (μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες).
Το σχέδιο που βρίσκεται στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου, προβλέπει τη μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή από το 45% που είναι σήμερα και επιβάλλεται στο τμήμα εισοδήματος άνω των 100.000 ευρώ, σε 35% για εισόδημα άνω των 16.000 ευρώ ή σε 30% για εισόδημα άνω των 22.000 ευρώ.
Σύμφωνα με το "Έθνος" στα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, περιλαμβάνεται και η κατάργηση των πρόσθετων αφορολόγητων ποσών για τα προστατευόμενα τέκνα ή εναλλακτικά η περικοπή τους κατά 50%.
Το πακέτο νέων φόρων, συμπληρώνεται με την κατάργηση του αφορολόγητου για περίπου 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις και την επιβολή ενός φόρου 35% από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος, αύξηση των φόρων στις αμοιβές των ναυτικών από 66% έως 233% και αύξηση του φόρου στους τόκους καταθέσεων.
Με το αφορολόγητο να διατηρείται στα 5.000 ευρώ, τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων θα φορολογούνται με νέα φορολογική κλίμακα. Έτσι, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, οι φοροεπιβαρύνσεις θα φτάσουν μέχρι και τα 1.400 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΧΥΛΟΤΑΤΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΘΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΝΟΜΑΡΧΩΝ κ.λ.π. {κανενας εξω] ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΥΤΗ Η ΣΟΦΗ ΤΡΟΙΚΑ ??? ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ! ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΕΔΩ ! ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΑΥΤ/ΤΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΥΒΙΣΜΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΤΟΥΣ κ.λ.π. ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΚΟΚΚΙΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ? ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ 5ετιας περιπου ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΑΣΗΜΙ !!! ΕΤΣΙ ? ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΒΕΝΖΙΝΕΣ !!! ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ! ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ !!! ΑΛΛΑ ΤΟ ΞΥΛΟ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΝΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ !!!