Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Σκληραίνουν τη στάση τους οι εργαζόμενοι στους Δήμους


Σε μια σειρά δράσεων και κινητοποιήσεων προχωρούν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, μετά από τη σημερινή στάση εργασίας, που έληξε στις 11 το πρωί. Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ- ΟΤΑ αποφάσισε οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση να προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη των δημαρχείων, την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου από τις 10 το πρωί έως τη μια μετά το μεσημέρι και να συγκαλέσουν γενικές συνελεύσεις ώστε να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση των εργαζομένων «για τις επιπτώσεις των μέτρων».

Στόχος, όπως αναφέρεται στην απόφαση, είναι να προετοιμασθούν οι εργαζόμενοι για την πραγματοποίηση πολύπλευρων δράσεων (συλλαλητήρια, καταλήψεις, συγκεντρώσεις) «όπου κυρίαρχο στοιχείο θα πρέπει να είναι ο αιφνιδιασμός, η ετοιμότητα και η μαζική συμμετοχή».

Σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει νέα μέτρα μέσα στο Σαββατοκύριακο, οι σύλλογοι θα προχωρήσουν σε ξαφνική κατάληψη των δημαρχείων και γκαράζ, «ώστε άμεσα να εκφραστεί η διαμαρτυρία μας».

Επίσης, αποφασίσθηκε η πραγματοποίηση μηχανοκίνητων πορειών σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών, η κατάληψη των ΧΥΤΑ όλης της χώρας, καθώς και η ανάληψη πρωτοβουλιών για τον συντονισμό της δράσης των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.


ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: