Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΙΤΕΑ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ «ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ»


ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ «ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ»
Σήμερα Τετάρτη 19-9-2012 εμείς οι πολίτες του Δήμου Δελφών συγκεντρωθήκαμε για να συζητήσουμε στο Δημαρχείο Ιτέας, μετά από πρόσκληση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ «ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ», σχετικά με τα συνεχή μέτρα που κυβέρνηση και τρόικα παίρνουν σε βάρος μας. Αφού ακούσαμε την εισήγηση των διοργανωτών, τις τοποθετήσεις των πολιτών καθώς και των εκπροσώπων κομμάτων , δημοτικών κινήσεων και συλλόγων, καταλήγουμε στα παρακάτω.

1ον Όσον αφορά την ΔΕΗ. Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες σωρείας παράνομων ενεργειών εκ μέρους της ΔΕΗ η οποία προχωρά σε διακοπές ρεύματος σε καταναλωτές, οι οποίοι είτε έχουν κάνει διακανονισμό είτε έχουν πληρώσει την κατανάλωση ρεύματος εκτός ΕΕΤΗΔΕ. Την ίδια ώρα η ΔΕΗ, δείχνοντας αναλγησία, προχωρά σε διακοπές ρεύματος σε συμπολίτες μας οι οποίοι είναι μακροχρόνια άνεργοι, είτε έχουν υποστεί δραματικές μειώσεις στο εισόδημα τους και αδυνατούν εξ ανάγκης να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος Για τις παραπάνω περιπτώσεις
δηλώνουμε ότι η ΔΕΗ θα μας βρει απέναντι, ώστε κανένας πολίτης ο οποίος θα ζητήσει την βοήθεια μας να μην στερηθεί το αγαθό του ρεύματος.

2ο Μας παίρνουν μέτρα. Καθημερινά μέτρα και άλλα μέτρα. Την μια ημέρα μας σώζουν την άλλη μας ξανασώζουν την Τρίτη μας ξανά ξανασώζουν!!! Οι συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, η διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, της εκπαίδευσης, η τεράστια ανεργία σαν αποτέλεσμα της ύφεσης, συγχρόνως με τις αυξανόμενες παράλογες και αντισυνταγματικές φορολογικές απαιτήσεις έχουν φέρει σε απόγνωση το σύνολο των μισθωτών, των συνταξιούχων αλλά και των ελεύθερων
επαγγελματιών. Τα παραπάνω μαζί με την βίαιη διάλυση των κοινωνικών δομών -ειδικά του συστήματος υγείας και φαρμακευτικής περίθαλψης κάνουν ώστε η κατάσταση να προσομοιάζει με κήρυξη πολέμου από την τρικομματική κυβέρνηση στην Ελληνική κοινωνία.

Την ίδια ώρα καμία παρέμβαση δεν υπάρχει από την πολιτεία ώστε να αποκατασταθεί στοιχειωδώς αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης. Προκλητικά οι οικονομικοί μεγαλοπαράγοντες με επικεφαλείς τους τραπεζίτες, όλοι όσοι πρωταγωνίστησαν σε σκάνδαλα, σε κλοπές, σε απάτες και ρεμούλες καλύπτονται πλήρως από την κυβέρνηση. Η τελευταία, μαζί με τους κολλητούς της σε δήμους, περιφέρειες και όπου μπορεί συμπεριφέρεται με τον ίδιο προκλητικό τρόπο, ρουσφετολογώντας, τάζοντας, διορίζοντας τα δικά της παιδιά ακόμη και στο βάθρο της δημοκρατίας δηλ στην βουλή.

Άλλη μια φορά αναδεικνύεται σε εχθρό ο λαός!!!

Εμείς οι πολίτες του Δήμου Δελφών, τονίζουμε ότι θα αγωνιστούμε μαζί και σε συμπαράταξη με ανάλογες κινήσεις, πρωτοβουλίες, συλλόγους, συλλογικότητες, ώστε ενωμένοι, δημοκρατικά προσανατολισμένοι, αποφασιστικά αλληλέγγυοι, να αντιπαλέψουμε την κυβερνητική πολιτική . Χαιρετίζουμε την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της 26ης Σεπτεμβρίου. Ελπίζουμε να γίνει η αρχή δράσης και απάντησης στα μέτρα και σε όσους μας παίρνουν μέτρα. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα των μνημονίων που με περισσή ευκολία οι κυβερνήσεις εφαρμόζουν.

Για όλους τους παραπάνω λόγους. ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
Διεκδικούμε να παρθούν πίσω όλα τα άδικα φορομπηχτικά νομοσχέδια. Διεκδικούμε κανένας άνεργος χαμηλοσυνταξιούχος και εργαζόμενος χωρίς ρεύμα, χωρίς δίχτυ κοινωνικής προστασίας . Διεκδικούμε μια νέα σεισάχθεια σε όσους χρωστούν στη βάση της απώλειας εισοδημάτων που η μνημονιακή πολιτική των κυβερνήσεων δημιούργησε. Ειδικά για τους ανέργους που ο χειμώνας που έρχεται θα είναι διπλά δύσκολος θα παλέψουμε αφενός το επίδομα ανεργίας να δίνεται έως να βρουν εργασία, αφετέρου να δημιουργηθούν κοινωνικές δομές αλληλεγγύης βάσει των δυνατοτήτων που η τοπική κοινωνία θα μας δώσει.

Καλούμε τον δήμο, την περιφέρεια, τις δημοτικές κοινότητες να συνεδριάσουν με ειδικό θέμα την αντιμετώπιση του προβλήματος και ακολούθως να προχωρήσουμε σε συγκεντρώσεις ανά κοινότητα και γειτονιά ώστε να συσπειρωθούν οι πολίτες και να ξεκινήσουμε δημιουργικά την επίθεση μας που θα καταλήξει στην σωτηρία της πατρίδας και των πολιτών.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΤΟ ΤΤ, και Η ΤΡΑΠΕΖΑ Της ΕΛΛΑΔΑΣ σε δημόσιο έλεγχο ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΥΜΠΑΡΑΤΑΣΣΟΜΕΝΗ ΜΕ τους ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΗΓΕ Η ΜΑΝΔΡΕΚΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ?ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕ .
ΕΚΕΙΝΗ Η ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ Η ΑΛΛΗ ΕΠΑΝΑΝΑΣΤΑΤΡΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ?