Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Είσαι άνεργος; Δεν έχει παιδικό σταθμό!

Το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους παιδικούς σταθμούς δεν αφορά μόνο τις χιλιάδες αιτήσεις γονέων που δεν ικανοποιήθηκαν. Αφορά και τις αιτήσεις που δεν έγιναν. Κι αυτό γιατί οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί δεν φιλοξενούν παιδιά ανέργων.

Με δεδομένη την κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας, χιλιάδες παιδιά άνεργων γονέων θα στερηθούν του δικαιώματος της προσχολικής αγωγής και των ωφελειών που αυτή προσφέρει στην ανάπτυξή τους.
Παράλληλα, οι άνεργοι γονείς, στερούμενοι της δυνατότητας φιλοξενίας των παιδιών τους, στερούνται των προϋποθέσεων για εξεύρεση εργασίας.

Αν και η κυβερνητική πολιτική έχει φροντίσει ώστε να καταδικάζονται στην ανέχεια χιλιάδες οικογένειες, είτε μένοντας στην ανεργία είτε βρίσκοντας ένα μεροκάματο με μισθό πείνας.
Είναι υποκρισία, λοιπόν, δήμοι να καυχιόνται ότι έχουν ικανοποιήσει όλες τις αιτήσεις που έχουν κατατεθεί από γονείς της περιοχής τους για φιλοξενία παιδιών, αφού απορρίπτεται εξαρχής μια μεγάλη πλέον μερίδα εργαζομένων που η κρίση τους ώθησε στην ανεργία.
Το αίτημα που πρέπει να προβληθεί και να διεκδικηθεί είναι ένα και μοναδικό. Κανένα παιδί να μη μείνει εκτός παιδικών σταθμών.
inews
ΠΗΓΗ: www.hamomilaki.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΕΣ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΒΑΝΙΔΕΣ ΚΟΛΛΑΝΕ ΕΝΣΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ,ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ,ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΦΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ.ΕΤΣΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.ΚΑΙ ΑΠΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ?ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ.ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ.ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΑΛΒΑΝΙΑ.