Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

kolympi_1Στην Ιτέα διεξάγεται το Σαββατοκύριακο (8, 9 Σεπτεμβρίου) το πρωτάθλημα κολύμβησης συλλόγων που προετοιμάζονται στη θάλασσα.
Μετέχουν συνολικά 167 κολυμβητές / τριες από 9 Σωματεία που είναι: ΝΟ Αλιβερίου (45), ΝΟ Καρλοβασίου (3), Μεδεών (29), ΝΟ Αταλάντης (15), ΝΟ Μήλου (12), ΑΝΟ Ζακύνθου (27), Δίαυλος Ωρεών (10), Υδραϊκός (22), ΝΟ Πάρου (4).

Οι ώρες έναρξης των αγώνων, σύμφωνα με την προκήρυξη: Σάββατο (09.00, 17.30), Κυριακή (09.00).
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ


Πηγή : koe.org.gr
ΑΠΟ: http://iteasports.blogspot.gr/
 

5 σχόλια:

παληα κολυμβήτρια είπε...

Το 1ο Πανελ. Πρωτάθλημα Σωματείων Θάλασσας έλινε το 1984 στη ΠΑΤΡΑ με Πρωταθλήτρια την Ομάδα του Ν.Ο. Ρόδου και τον Ν.Ο.ΙΤΕΑΣ στη 6η θέση.
Το 2ο έγινε το 1985 στον Αγιο Κοσμά με Πωταθλήτρια το Π.Ε.Κ.Ε.Βροντάδων Χίου και τον Ν.Ο.ΙΤΕΑΣ στην 4η θέση μετά τον Ν.Ο.ΧΙΟΥ και τον Ν.Ο.ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Το 3ο έγινε το 1986 στο κολυμβητήριο της Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ με ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΕΛΛΑΔΟΣ τον Ν.Ο.ΙΤΕΑΣ και δεύτερο τον Ν.Ο.Χαλκίδος
Εκτοτε και και για τα επόμενα 6 χρόνια μέχρι που εγινε το κολυμβητήριο και αλλάξαμε κατηγορία, ο Ν.Ο.ΙΤΕΑΣ ήταν ο μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδος με την καλύτερη και πληρέστερη Ομάδα.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη χρονιά (νομίζω το 87) που πήραμε το πωτάθλημα μέσα στο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ και ο φωτεινός του πίνακας να γράφει¨ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΤΕΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 1987 και τον Πρόεδρό μας τον Αριστ. Παπαλάιο που τον είχαμε πετάξει με τα ρούχα και το κύπελο μέσα στην πισίνα...

Ανώνυμος είπε...

Αξέχαστα και υπέροχα πράγματα αυτά που περιγράφει η παλιά κολυμβήτρια! Και μόνον η ανάμνησή τους, θλίψη φέρνει σε σύγκριση με την σημερινή πραγματικότητα. Μιζέρια, γκρίνια, υστεροβουλία, ανικανότητα μα πάνω απ' όλα σφετερισμός (όχι απ' όλους) και οικειοποίηση του τεράστιου αυτού σωματείου, του ΝΟΙ. Να θυμήσω μόνον στην κολυμβήτρια, τις συνθήκες που κολυμπάγαμε τότε και άν τον πρόλαβε, τον συχωρεμένο τον Παντελή τον Σμαράγδη. Εγώ είμαι λίγο παλιός, για αυτό και με συγκίνησε.

Ανώνυμος είπε...

Ποια είναι η σημερινή μιζέρια? Το ότι έχουμε κολυμβητήριο? Ωραία ήταν τότε στη θάλασσα γιατί ήταν ερασιτεχνικά. 2 με 3 μήνες το χρόνο ήταν ολο το θέμα. Τώρα είναι που γίνεται πρωταθλητισμός κανονικος και γι αυτό είναι δύσκολα. Τότε ήταν χαβαλές. Και τότε υπήρχε σφετερισμός. Και οι συνθήκες τότε μέσα στο καλοκαιράκι δεν ήταν τίποτα μπροστά στο να κάνεις 6 χλμ απόγευμα χειμώνα κι αλλά 4 πριν το σχολείο. Κι όλα αυτά ήταν ευχάριστα αν υπήρχε πετρελαιο και ήταν ζεστό το νερό και δεν τουρτουριζαμε από το κρύο.
Δεν απαξιώνω το τότε γιατί αυτό έβαλε τις βάσεις να περάσει ο ΝΟΙ στο επόμενο στάδιο. Κι ευχαριστώ τους παλιούς γιατί από αυτούς είχα εγώ πισίνα. Αλλά τώρα είναι που θέλει κότσια. Προβλήματα θα υπάρχουν γιατί το κολυμβητήριο είναι δαπανηρό. Η θάλασσα τσάμπα ήταν.

Ανώνυμος είπε...

Η τσάμπα θάλασσα που αναφέρεις 11:41 ήταν και γεμάτη μέδουσες και φύκια και πολλές φορές διάφορα άλλα που επέπλεαν και κολυμπούσαν μαζί με μας. Αυτές ήταν οι συνθήκες μέσα στο καλοκαιράκι και υπό αυτές τις συνθήκες κάναμε εμείς τότε τα 6 χιλιόμετρα το πρωΐ και τα 4 το απόγευμα.

Ανώνυμος είπε...

Οι μέδουσες και τα φύκια, που πράγματι ήταν εμπόδιο, όπως και τα κύματα που πολλές φορές είχε η θάλασσα ήταν στην τελική οι δικαιολογίες για να μην γίνεται σωστά η προπόνηση. Έκοβες ταχύτητα να αποφύγεις την μέδουσα, σταμάταγες να πετάξεις τα φύκια πιο δίπλα, σταμάταγες γιατί από τα κύματα μπορεί να έπινες και νερό κτλ. Δεν γινόταν σωστά η προπόνηση. Αποτέλεσμα ήταν ότι με το κολυμβητήριο έπαψαν αυτές οι δικαιολογίες. Και δυστυχώς όταν άρχισαν τα χειμερινά τμήματα και είδαν όλοι τις δυσκολίες του αθλήματος την έκαναν από τον ΝΟΙ κι έμεινε με 4-5 παιδιά. Μετά με 2-3, μετά με 1-2 κτλ. Έγινε ένα πολύ μικρό σωματείο.