Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Εμφύλιο προβλέπει ο Σαμαράς!


Δραματική έκκληση Α. Σαμαρά: "Ή μας δίνετε ρευστότητα ή οδηγούμαστε σε εμφύλιο"

Το θέμα της επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής θέτει για πρώτη φορά δημοσίως από τότε που έγινε πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post συνδέοντάς το  με τον κίνδυνο ένοπλης εξέγερσης των απελπισμένων αφού "Υπάρχουν πολλά προβλήματα στην κοινωνία. Αν δεν υπάρξει φως στο τέλος του τούνελ, τότε είμαι πολύ ανήσυχος».

Ο Α. Σαμαράς γνωρίζει πολύ καλά ότι η υπονόμευση των κοινωνικών δομών και η αποσάθρωσή τους λόγω της οικονομικής καταστροφής, οδηγεί ταχύτατα σε καταστάσεις που είναι πολύ πιθανό να πλήξουν την εσωτερική ασφάλεια της χώρας από την στιγμή που δεν γίνει εφικτή η ομαλοποίηση των οικονομικών συνθηκών ή εν πάση περιπτώσει δεν υπάρξει κάποια ορατή προοπτική για να συμβεί κάτι τέτοιο.

Στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί την Δευτέρα, μπορείτε να βρείτε ένα αποκαλυπτικό άρθρο με στοιχεία που έρχονται για πρώτη φορά στην δημοσιότητα για την υψηλή πιθανότητα μετατροπής της Ελλάδας σε μια "νέα Συρία", καθώς στον τεράστιο αριθμό των Ελλήνων ανέργων προστίθεται και περίπου ίσος αριθμός μεταναστών και λαθρομεταναστών. Πρόκειται για έναν "στρατό" απελπισμένων που μπορούν εύκολα να διαχειριστούν ξένοι πράκτορες.
Αυτό σε συνδυασμό με την δεδομένη ύπαρξη βαρέως φορητού οπλισμού για αστικό αγώνα σε χιλιάδες κρύπτες ανά την Ελλάδα, αλλά και την υπολειτουργία του κρατικού μηχανισμού ασφαλείας λόγω της οικονομική πίεσης που υφίστανται τα στελέχη, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μίγμα.

Μόνο τυχαία δεν είναι η οργάνωση "ημιστρατιωτικού τμήματος" με βαρύ οπλισμό από την πλευρά της αστυνομίας. Ο οποίος βέβαια, παρά το γεγονός ότι δηλώθηκε πως προορίζεται "Για τους ληστές με τα ΑΚ-47 Καλάσνικοφ" αυτό ανταποκρίνεται μόνο εν μέρει στην πραγματικότητα αφού αυτές οι ομάδες θα εδρεύουν στα αστυνομικά τμήματα και θα επεμβαίνουν μόνο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Δηλαδή δεν θα περιπολούν, ούτε θα εμπλέκονται σε πρώτη φάση με τους κακοποιούν. Πρόκειται περισσότερο για follow-on-forces, οι οποίες έχουν στόχο βαριά εξοπλισμένες ομάδες εξεγερμένων.
Απαντώντας πάντως ο Α. Σαμαράς σε ερώτηση για τα αποτελέσματα της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, αναφορικά με την ανάγκη για ρευστότητα, απάντησε στην εφημερίδα:
«Χωρίς ρευστότητα, δεν μπορείς να δώσεις χρήματα σε μικρές, μεσαίες ή μεγάλες επιχειρήσεις μέσω των τραπεζών, και δεν μπορείς να επιτρέψεις στο σύστημα να αναπνεύσει. Και χρειαζόμαστε πολλές αναπνοές σ' αυτό το σημείο. Αν δεν υπάρξει φως στο τέλος του τούνελ, τότε είμαι πολύ ανήσυχος». τονίζει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: