Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ανοιχτή επιστολή προς τη Βουλευτή Ν.Φωκίδας κ. ΜΑΝΔΡΕΚΑ Ασπασία.


Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας
 
Την 03 Αυγούστου 2012 ο Υπουργός Οικονομικών κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ Ιωάννης στην πραγματοποιηθείσα συνάντησή του με τους Προέδρους των Ομοσπονδιών των Ενστόλων, τους ανακοίνωσε την πρόταση που ο ίδιος θα υποβάλλει στην Τρόικα για περικοπές του εισοδήματός μας της τάξης του 6-7,5% με αναδρομική ισχύ από 01-07-2012 και για το 2013 θα ακολουθήσουν νέες περικοπές ύψους 200.000.000 € για τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας και Ένοπλες Δυνάμεις.
Θα γνωρίζετε ασφαλώς τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο ένστολος σε προσωπικό και υπηρεσιακό επίπεδο. Εξαιτίας των συνεχών περικοπών από το 2009 μέχρι και σήμερα οι περικοπές των ετήσιων αποδοχών μας ανέρχονται από 28,74% έως 45,42% ανάλογα με τον βαθμό και τα χρόνια υπηρεσίας, χωρίς να υπολογίζουμε τις πρόσφατες απώλειες από «το πάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων, του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας και των μισθολογικών προαγωγών καθώς επίσης τα χαράτσια και το κύμα ακρίβειας που ταλανίζει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.
Στην προεκλογική του ομιλία στο Ζάππειο ρητά ο κ. Πρωθυπουργός αναφέρει:
“Πρέπει να τονίσουμε όμως, ότι τα ειδικά μισθολόγια των αστυνομικών δεν πρέπει να κοπούν άλλο. Αντίθετα πρέπει να αποκατασταθούν. Έχουμε ήδη υπολογίσει την δαπάνη. Και μπορεί να καλυφθεί με ισοδύναμα μέτρα που έχουμε ήδη υπολογίσει, όπως και για τις άλλες τρείς αδικίες που πρέπει να αποκατασταθούν. Δεν μπορείς να έχεις αποτελεσματικά αστυνόμευση με αστυνομία που κυριολεκτικά συνθλίβεται μισθολογικά. Εδώ δεν πρόκειται για ένα κλαδικό αίτημα. Πρόκειται για άμεση προτεραιότητα διατήρησης της κοινωνικής συνοχής…”.
Κατόπιν τούτου σας καλούμε να λάβετε δημοσίως θέση για την πρόθεσή σας να ψηφίσετε ή να καταψηφίσετε τις καταστροφικές για εμάς, τις οικογένειές μας, αλλά κυρίως την συνοχή της κοινωνίας μας, μισθολογικές περικοπές.
Σας καλούμε άμεσα να πάρετε θέση και να τηρήσετε στο ακέραιο τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησής σας, αρχικά καταδικάζοντας δημόσια τις θέσεις του Υπουργού Οικονομικών και στη συνέχεια καταψηφίζοντας οποιαδήποτε νέα επώδυνα μέτρα.
Μια νέα καρατόμηση των ενστόλων θα σημάνει αυτόματα την από όλες τις απόψεις ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ μας, με ότι αυτή συνεπάγεται πρωτίστως για την ήδη πολύπαθη και ταλαιπωρημένη ελληνική κοινωνία και θα δώσει συνέχεια στην δική μας προσωπική και οικογενειακή απαξίωση, την δική μας υποβάθμιση και την υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Προστατέψτε την εύρυθμη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας που καθημερινά αποδίδει, το δικό της φόρο αίματος, το φόρο που θα μπορούσε να ήταν ο φόρος αίματος των δικών σας παιδιών, για να διασφαλίσει το δικαίωμα του πολίτη στο ύψιστο αγαθό της ασφάλειας.
Δώστε τέλος στον ΕΜΠΑΙΓΜΟ.!!!
Δική σας η απόφαση, δική σας και η ευθύνη.
Στηρίξτε έμπρακτα τον αγώνα δίκαιο αγώνα μας συμμετέχοντας ουσιαστικά και όχι τυπικά στην ένστολη πανελλαδική μας κινητοποίηση την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012 στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας (ώρα 17:30).
 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
      O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         O  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Δρόσος                                                    ΝΤΕΛΗΣ Χρήστος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ασπασία, τέρμα τα εύκολα. Μάλλον δεν μπορείς να το περάσεις στο ντούκου. Εδώ μιλάμε για το ψωμί οικογενειών και όχι για φλιναφλήματα. Και πρέπει να έχεις και άποψη και να το δείξεις έμπρακτα. Να ξέρεις όμως ότι η Φωκίδα σε ψήφισε και όχι το κόμμα.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά μην ξεχνάτε. Η Ασπασία αυτή τη στιγμή σώζει την Ελλάδα. Ας κανονίσει αυτή πού θα τρέχει να κρυφτεί για να σωθεί. Κάπου υπάρχει η οργή του λαού.