Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Παραδέχτηκε αδικίες!


Σαμαράς: "Μόλις ανακοπεί η πτωτική πορεία θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες"     

 «Το λόμπι της δραχμής είναι οι Κασσάνδρες της καταστροφής. Αυτούς πρέπει να διαψεύσουμε. Προτιμούν να είχαμε γίνει Αργεντινή. Δεν ποντάρουν, αλλά εύχονται την έξοδο της χώρας», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εγκαινιάζοντας τη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης απαντώντας στην χθεσινή δήλωση του αρχηγού της αξιωμματικής αντιπολίτευσης.

«Μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή», είπε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας θέλοντας να υπογραμμίσει ότι η συνέχιση της ακολουθούμενης πολιτικής θα επιφέρει πολύ μεγαλύτερα δεινά απ' αυτά μιας χρεοκοπίας τύπου Αργεντινής. Ο Α. Σαμαράς θύμισε ότι η Ελλάδα βρέθηκε κοντά στην έξοδο από το ευρώ και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται για να ανακτηθεί η αξιοπιστία της χώρας.

«Αυτή η προσδοκία της δραχμής παρέλυε την οικονομία μας. Το εκτός Ελλάδος λόμπι της δραχμής φάνηκε να κερδίζει τη μάχη, η Ελλάδα θα πέθαινε και θα πάθαινε πεθαίνοντας όσα καμία χώρα δεν έχει αντιμετωπίσει σε καιρό ειρήνης», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Ο Α. Σαμαράς διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι η χώρα θα βγει από την κρίση δυνατότερη, με ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια. «Δε γίνεται αλλιώς», εξήγησε ο πρωθυπουργός λίγα 24ωρα πριν την οριστικοποίηση, την έγκριση από την τρόικα και την ανακοίνωση του σκληρού πακέτου των νέων περικοπών, ο Α. Σαμαράς αναγνώρισε ότι πολλές από τις μειώσεις είναι επώδυνες.

Ο Α. Σαμαράς παραδέχθηκε ότι οι οριζόντιες περικοπές είναι άδικες και δεσμεύθηκε ότι οι μειώσεις μισθών και συντάξεων στις οποίες αναγκάζεται να προβεί η κυβέρνησή του θα είναι οι τελευταίες.

«Μόλις ανακοπεί η πτωτική πορεία θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες, των χαμηλοσυνταξιούχων, αλλά και των ενστόλων», είπε ο πρωθυπουργός  από το βήμα της διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ζησε μαη