Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΡΙΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ - ΦΩΤΟ


Τα κρουαζιερόπλοια “FT BERLIN” “L’ AUSTRAL” και “COSTA VOYAGER”  που κατέπλευσαν σήμερα στο λιμάνι μας, γέμισαν με ομορφιά και κόσμο την παραλία, τους δρόμους και τα μαγαζιά της Ιτέας. Μέχρι και τουριστικά Λεωφορεία ήρθαν για να μεταφέρουν στους Δελφούς όσους το ήθελαν, ενώ δεν πρέπει να μας διαφύγει ότι έγινε και τροφοδοσία των 2 πλευρισμένων στον μώλο πλοίων, με εμφιαλωμένα νερά και άλλα αναλώσιμα προϊόντα. Μέχρι και από τοπικά Super Markets αγόρασαν προσωπικά είδη επιβάτες και πληρώματα, ενώ τα παραλιακά μαγαζιά γέμισαν από κόσμο.

Χωρίς διάθεση να γκρινιάξουμε πάλι, μήπως θα έπρεπε η Δημοτική Ενότητα να ξαναδεί αυτό που έχουμε επανειλημμένα γράψει; Ότι δηλ. σε κάθε πρώτη άφιξη κρουαζιερόπλοιου με την έναρξη της τουριστικής περιόδου και σε κάθε τελευταία αναχώρηση με το κλείσιμο, να γίνεται μιά μικρή γιορτή, κάτι σαν καλωσόρισμα ή σαν κατευώδιο στα πλοία όπως γίνεται και σε άλλα λιμάνια; Θα είναι μιά ευκαιρία για την προβολή της πόλης μαζί με τα τοπικά προϊόντα. Οι Ναυτιλιακοί πράκτωρες θα μπορούσαν να βοηθήσουν ακόμα και τα τοπικά τουριστικά λεωφορεία και οι μαγαζάτορες. Παράλογο; Αν σκεφθούμε ότι σήμερα τουλάχιστον 1500 άτομα είδαν την Ιτέα στα καλύτερά της και έφευγαν και με τις καλύτερες των εντυπώσεων, τότε η διαφήμιση θα αφορούσε μόνον την πόλη για αυτό που διαθέτει και όχι το κοντινό και υποχρεωτικά προσπελάσιμο λιμάνι των Δελφών. Εξακολουθεί να είναι παράλογο;

Προς το παρόν, καμαρώστε την ομορφιά του ξενόφερτου, όπως το αποτυπώσαμε σήμερα το πρωί.
 









Περισσότερες φωτογραφίες:

 

 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί μου αρέσει να ζώ εδώ;
Γιατί εξακολουθώ να θέλω να ζώ εδώ;
Μήπως έχω πρόβλημα ρε σείς στην Καρτερία ή μήπως είναι κι άλλοι σαν κι εμένα;
Είμαι Ιτιώτης ρεεεεεεεεεεεεεε !
Μ' αρέσει αυτό!
Και τον λατρεύω αυτόν τον τόπο!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΤΕΠΛΕΥΣΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 08.00 ! ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΟΜΙΣΑ ΟΤΙ ΕΦΕΡΑΝ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ { ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΡΧΩΝΤΕΣ ΤΟΣΟ ΤΟΠΙΚΟΙ ΟΣΟ ΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΑΛΩΝΑ }ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ !!! ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΙΕΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ ΓΕΜΙΣΕ ΜΕ ΖΩΗ ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΜΕ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΓΥΡΙΖΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΙ ΟΛΟ ΚΑΤΙ ΕΠΕΡΝΑΝ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ! ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΣΤΕΝΟΚΕΦΑΛΟΙ ΑΡΧΩΝΤΕΣ {ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ} ΟΤΙ : ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ Η ΙΤΕΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΗ ΚΙ ΟΧΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΚΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ Σ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ! ΓΕΜΙΣΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ {Δελφικο Τοπιο } ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΠΛΟΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΩΝΤΕΣ !!! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΤΕΑ ΚΑΙ Σ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ ! Σ ΟΠΟΙΟΝ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΑΛΩΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΚΙ ΩΡΑΙΑ ΚΟΥΔΟΥΝΙΑ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ !!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΑΚΡΥΣΑΜΕ ΚΥΡΙΕ.

Ανώνυμος είπε...

Το να δακρύζεις από αγάπη για τον τόπο σου, είναι περιουσία. Πρέπει νάχεις όμως την ικανότητα να νοιώσεις αυτό που βλέπεις. Κι αν οι καταβολές σου είναι μοιρασμένες ανάμεσα απ' την εξάρτηση και την κοινωνική τύφλα, τότε είσαι υποχρεωμένος να βρίζεις, να κακολογείς, ακόμα και να μήν ανέχεσαι αυτό που σε ξεπερνάει.
Το να δακρύζεις απ' την ευτυχή σύμπτωση, του να ζείς σε έναν τόπο που του δόθηκε με περίσσια απλωχεριά, η επαφή με τον πολιτισμό και τον ορίζοντα, αυτό είναι ικανότητα στο συναίσθημα.
Κι εγώ, μαζί με πολλούς άλλους εδώ, έχω την ικανότητα να αντιλαμβάνομαι αυτό που με περιτριγυρίζει. Και νοιώθω όμορφα. Για έναν απλούστατο λόγο : Είμαι Ιτιώτης!!!!!...
Και σ' όποιον αρέσει!
Διαφορετικά, υπάρχουν κι αλλού...θάλασσες με παπόρια κύριε σχολιαστή των 5:56 !

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΑΚΡΥΣΗΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΤΩΝ 5.56 ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΨΥΧΗ ! ΚΟΙΤΑΞΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΕΞΑΡΤΙΟΠΟΙΗΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ Σ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΩΡΑΙΟΤΑΤΟ ΤΟΠΟ ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΤΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ! ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΣΚΕΠΑΣΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Ν ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΩΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕ ΑΠΛΟΧΕΡΑ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Η ΦΥΣΗ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ !!!