Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΙΤΕΑ: Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ κας ΑΣΠΑΣΙΑΣ ΜΑΝΔΡΕΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ


Αγαπητοί συμπολίτες

Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση που μου απευθύνατε για την σημερινή συζήτησή σας.

Λυπάμαι που δεν θα παρευρεθώ καθόσον η παρουσία μου σήμερα αλλά και αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής αλλά και στις επιτροπές που συμμετέχω είναι υποχρεωτική. Θα ήθελα να σας πω ότι σέβομαι την αγωνία σας, που είναι και αγωνία όλων μας, για τα επακόλουθα της πρωτόγνωρης οικονομικής, κοινωνικής αλλά και πολιτικής κρίσης που διέρχεται η χώρα μας.

Σημειώνω δε, ότι τα «σχεδιαζόμενα», όπως ορθά αναφέρετε στην πρόσκλησή σας, μέτρα ύψους 11,5 δις, αποτελούν αποφάσεις και αντίστοιχα δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι προηγούμενες Κυβερνήσεις.

Επειδή η κύρια προεκλογική μου δέσμευση ήταν και παραμένει η εκ μέρους μου διατύπωση της Αλήθειας απέναντι στους συμπολίτες μου, σας αναφέρω ότι η σημερινή τρικομματική Κυβέρνηση πιστεύει ότι τα όποια μέτρα είναι αναγκαία για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ενώ τούτη την ώρα κάνει τεράστια προσπάθεια για να προσδιορισθεί το πακέτο μέτρων του προαναφερθέντος ύψους. - Ας μην μας διαφεύγει εξάλλου, οτι αυτή την πολιτική γραμμή ψήφισε για το μέλλον της χώρας μας η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

Από την πλευρά μου θεωρώ δυσβάσταχτα τα μέτρα αυτά. Είναι πράγματι μέτρα που ματώνουν τον Έλληνα πολίτη και σας διαβεβαιώνω ότι δίνω και εγώ την μάχη μου, από την δική μου θέση, ώστε τα μέτρα αυτά να καταμεριστούν στους πολίτες με αναλογικότητα και δικαιοσύνη.

Θα πρέπει να δώσουμε όλοι τον αγώνα μας για να αντιμετωπίσουμε την σκληρή καθημερινότητα και να σταθούμε στα πόδια μας. Όμως, παράλληλα, κι αν μας μένει λίγος χρόνος, ας αναλογιστούμε και τι κάναμε τόσα χρόνια τόσο εμείς προσωπικά όσο και οι πολιτικοί μας άρχοντες τους οποίους οι Έλληνες επανειλημμένως ψήφισαν. Και αυτό το λέω γιατί πραγματικά πιστεύω ακράδαντα ότι δεν θα βγούμε από την κρίση αν δεν συνειδητοποιήσουμε τί μας έχει συμβεί, ποιοί είμαστε κι αν επιτέλους δεν σταματήσει η πολιτική υποκρισία.

Τέλος θα πρέπει να τονίσω ότι ο καθένας μέσα στη Δημοκρατία έχει δικαίωμα να τοποθετείται όπως θέλει αναλαμβάνοντας και την ευθύνη των επιλογών του. Σας εκφράζω λοιπόν, τον σεβασμό μου στον αγώνα σας και σας δηλώνω ότι είμαι στη διάθεσή σας για συνεργασία και οπ[οιαδήποτε βοήθεια. Και πάλι σας ευχαριστώ.

Ασπασία Π. Μανδρέκα

  Βουλευτής Φωκίδας.

8 σχόλια:

απο μεσα είπε...

η κυρια βουλευτης να παρει δημοσια θεση για τον καλικρατη. να σταματησουν οι αμπελοφιλοσοφιες του καφε και τα παπαγαλακια ας πιστευουν μονα τους τις διαδωσεις. συνταξιουχοι και οσοι αγαπανε την ιτεα δεν πρεπει να πιστευουν τα εξουσιομανη παχια αλλα και φαλακρα παπαγαλακια. κυριοι κανετε ζημια διαδιδοντας ψευγες ειδησεις που μονο εσεις πιστευεται, στους συμπολιτες μας. καθηστε στη συνταξη σας και στα μαγαζια σας. θα είναι καλυτερο για ολους μας.

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ.
ΘΑ ΒΗΦΙΣΕΙΣ ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ Η ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥ ΣΟΥ?

Ανώνυμος είπε...

Ασπασία, όλοι σε περιμένουμε στην γωνία. Ο Καλλικράτης είναι μαρτυρικό σταυροδρόμι πλέον για σένα και ή θα κάνεις το αυτονόητο ή θα ταυτιστείς με εκείνη την άβουλη, υποκινούμενη, υποβασταζόμενη και καταστροφική γυναίκα απ' τον Σάλωνα. Τα λογάκια του τύπου "όλοι μαζί, και θα , και εφ'όσον, και χρειάζεται, κ.λ.π...." είναι ξεπερασμένα. Ή είσαι μαζί μας ή θα μας βρείς απέναντί σου. Τέλος!

CHRIS είπε...

ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΝΑ ΠΛΕΚΕΤΕ ΚΑΛΤΣΕΣ

ΙΤΙΩΤΙΣΑ είπε...

Τα κορκοδείλια κλάματα και ο πόνος καρδιάς της κυρίας Μέρκελ που είδαμε τις προηγούμενες μέρες στα ΜΜΕ ταυτίζινται απόλυτα με το σπαραγμό που μας παρουσιάζουν όλοι οι εκπρόσωποι της τρικομματικής κυβέρνησης που μέρος της είναι και η βουλευτής κυρία Μανδρέκα. Θα τα ψηφίσει τα μέτρα για την σωτηρία της Ελλάδας. Αυτό άφησε να εννοηθεί στην επιστολή της. Αναρωτίεμαι, γνωρίζει πόσα συσσίτια μοιράζονται σήμερα στην εκλογική της περιφέρεια; Πόσοι συμπολίτες μας θα φτάσουν στην φτώχεια, την πείνα, την παρακμή, την εξαθλίωση την αυτοκτονία.
"ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΖΕΙΣ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ, ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΑΤΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ" (Πλούταρχος)

Ανώνυμος είπε...

ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ???ΠΑ ΠΑ ΠΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕΣ...ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ..
ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΗ ΙΤΙΩΤΙΣΑ
ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΤΙΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΕΦΙΑΛΤΕΣ?

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΕΙΣ ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΤΟ ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΧΙ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ, ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΛΗΣ ,ΑΡΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ . ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟ ΧΑΡΥ ΠΟΤΕΡ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου ρε ανώνυμες δικηγόρε και υπερασπιστή των πάντων.Βγες επώνυμα άμα θες και υπερασπισου την πρακτική της βουλευτού.Πληρωμενος η¨ σου έχει τάξεις και σένα κάτι τις.......Και στο φιναλίστ εμένα που πληρώνω τα πάντα κανένας δεν μου δίνει περίοδο χάριτος......γιατί θα πρέπει με 15000 ευροπουλα τον μήνα να της δώσουμε και περίοδο χάριτος?