Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Το προφιλ του διεστραμμένου καθηγητή

Χαμογελαστός, με νεανικό στιλ, κοτσίδα, T-shirts, «κολλητός» με τους μαθητές του και αγαπητός στους γονείς τους.

Αυτό το υπεράνω πάσης υποψίας πρόσωπο έδειχνε ο 42χρονος καθηγητής που είχε παγιδεύσει με κρυφές κάμερες την αίθουσα όπου δίδασκε και κατέγραφε τα απόκρυφα σημεία των μαθητριών του, τα οποία στη συνέχεια αναρτούσε στο Διαδίκτυο.
Η αποκάλυψη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον «αγαπημένο» μαθηματικό του Γυμνασίου της Πιερίας έχει προκαλέσει σάλο όχι μόνο στον νομό της βόρειας Ελλάδας, αλλά στο πανελλήνιο.

Ο διεστραμμένος εκπαιδευτικός είχε συλληφθεί το 2010 από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη. Σε έρευνες που είχαν πραγματοποιήσει οι αστυνομικοί στο σπίτι του είχαν εντοπίσει υλικό παιδικής πορνογραφίας. Τότε ο καθηγητής είχε πέσει στα «μαλακά» ισχυριζόμενος πως δεν επρόκειτο για κάτι σοβαρό και πως είχε μετανιώσει πικρά για την απερισκεψία του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η στιγμή που θα επέστρεφε στις σχολικές αίθουσες δεν θα αργούσε να έρθει, ωστόσο για κακή του τύχη τη δράση του ανακάλυψαν οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.


Άτομα που εργάζονταν μαζί του την περίοδο που δίδασκε σε Γυμνάσιο του Αιγινίου Πιερίας έκαναν λόγο για ένα άτομο που είχε συνεχώς φρέσκιες ιδέες, έπαιζε τους υπολογιστές στα δάχτυλα, βρισκόταν πολύ κοντά στα ανυποψίαστα παιδιά, τα βοηθούσε σε ό,τι ήθελαν, ενώ βρισκόταν και εκτός σχολείου μαζί τους.


Γ
ια παράδειγμα, τους καλούσε στο σπίτι που είχε νοικιάσει στην Πιερία (καθώς η καταγωγή του είναι από τη Θεσσαλονίκη, όπου ζουν η σύζυγος και το ανήλικο παιδί του) για να τους μάθει περισσότερα πράγματα και τρικ του Ίντερνετ ή πήγαινε μαζί τους εκδρομές.


Σε όλα αυτά έπαιζε, βέβαια, ρόλο και το στιλ του: ψηλός, αδύνατος, με μακριά μαλλιά και… άνετος. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα οι έφηβοι μαθητές του να τρελαίνονται για τον «προχωρημένο» καθηγητή τους και να… τσακώνονται για το ποιος θα βρεθεί πρώτος και για περισσότερες ώρες μαζί του.

Οιι γονείς, από την πλευρά τους, δεν είχαν υποπτευθεί το παραμικρό, αφού από τα παιδιά τους άκουγαν τα καλύτερα. Φυσικά, εκείνος εν αγνοία τους διακινούσε στο Διαδίκτυο τα αρχεία με το σκληρό πορνογραφικό υλικό.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τη Διεθνή Οργάνωση Εγκληματολογικής Αστυνομίας, ως επί το πλείστον τα άτομα που έμπαιναν και έβλεπαν το υλικό του 42χρονου ήταν σεσημασμένοι παιδόφιλοι.

Η κλειστή κοινωνία του Αιγινίου έχει συγκλονιστεί από τις αποκαλύψεις, ενώ κάτοικοι, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του παιδόφιλου καθηγητή.
Μιλώντας στην «Espresso» ο δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, Βαγγέλης Πολύζος καταδίκασε το γεγονός: «Πρόκειται για ένα περιστατικό που καταδικάζεται από την ελληνική κοινωνία. Τέτοιου είδους γεγονότα προκαλούν το μένος και την οργή όλων μας και δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται.
thrakistime
ΠΗΓΗ: www.hamomilaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: