Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Αντάρτικο στο Δημόσιο - Αρνούνται να συστήσουν πειθαρχικά συμβούλια


Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προσπαθεί τελικά να πείσει με κατεπείγουσα εγκύκλιο την ιεραρχία του Δημοσίου να συστήσει άμεσα τη λειτουργία των νέων πειθαρχικών συμβουλίων, την οποίοι κάποιοι κωλυσιεργούν προφανέστατα επίτηδες, προκειμένου να καλύψουν τα δικά τους συμφέροντα.

Με κατεπείγουσα εγκύκλιό του, ο γγ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Στεφάνου καλεί τις υπηρεσίες διοικητικού του δημοσίου τομέα να ενημερώσουν, εντός πέντε ημερών, αν έχει ολοκληρωθεί η σύσταση των νέων πειθαρχικών συμβουλίων.

Σημειώνεται ότι, κανονικά, η διαδικασία σύστασης των νέων πειθαρχικών συμβουλίων, στα οποία δεν θα μετέχουν πλέον συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι, σύμφωνα με το νόμο 4057/2012, του Δ. Ρέππα, θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί έως τις 15 Ιουνίου του 2012.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, «αν δεν έχει ήδη γίνει η σύσταση των πειθαρχικών συμβουλίων, παρακαλούμε όπως άμεσα προχωρήσετε σε αυτή».

Τονίζεται δε, ότι «οι αρμόδιες υπηρεσίες παρακαλούνται όπως άμεσα ανταποκριθούν στα αιτήματα της παρούσας εγκυκλίου, καθότι τα ζητήματα που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Πειθαρχικού Δικαίου είναι από τα σημαντικότερα τμήματα του Υπαλληλικού Κώδικα, διότι συνδέονται άμεσα με την προώθηση της χρηστής διακυβέρνησης, της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και γενικότερα με την εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης».

Στην εγκύκλιο σημειώνεται ότι «μέχρι τη συγκρότηση, δηλαδή την έκδοση απόφασης ορισμού των μελών των πειθαρχικών συμβουλίων κατά τα οριζόμενα στον ν. 4057/2012, εξακολουθούν να ασκούν τις πειθαρχικές αρμοδιότητες του ως άνω νόμου, τα υπηρεσιακά συμβούλια του ν. 3528/2007. Οι υποθέσεις που εκκρεμούν στα υφιστάμενα υπηρεσιακά- πειθαρχικά συμβούλια, διαβιβάζονται στα πειθαρχικά συμβούλια του νέου νόμου, το αργότερο μέσα σε ένα μήνα από τη συγκρότησή τους».


 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΡΕΠΠΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ Ο ΕΙΔΗΜΩΝ ΜΠΙΦΤΕΚΑΣ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ?ΠΟΣΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΝΕ?