Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΙΤΕΑ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ - ΦΩΤΟ

 
Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου “άνοιξαν” οι ουρανοί όπως είχε προβλέψει  Ε.Μ.Υ. Στην Ιτέα η θεομηνία έκανε αρκετές  ζημιές όπως γράψαμε σε προηγούμενό μας θέμα  αλλά, η μεγάλη ζημιά, η ανεπανόρθωτη ζημιά στο περιβάλλον, έγινε στον όρμο της “Αγκάλης”, στο “Λαρνάκι” και στην “Καμιώτισσα”
Η κόκκινη λάσπη κάλυψε όλη τη θάλασσα όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες. Η συνεχιζόμενη  αδιαφορία τόσο της S&B όσο και των αρμοδίων είναι καταφανέστατη. Να φανταστούμε το τί θα γινόταν και στο οδόστρωμα αν δούλευαν τις ώρες εκείνες τα φορτηγά που μεταφέρουν τον βωξίτη; Ίσως να είχαμε και τροχαία  ατυχήματα και αυτό δεν θα ήταν υπερβολή! Θα ήταν φυσιολογικά αναμενόμενο! Η δε παραλία στο “Τροκαντερό” και την “Αγκάλη” έχουν πλέον υποστεί την ζημιά από το ''κόκκινο ποτάμι μέσα στην θάλασσα''!
Θα θέλαμε να μάθουμε το τί έκαναν ή το τα τί προτίθενται να κάνουν οι Αρχές για το έγκλημα αυτό!
Η Λιμενική Επιτροπή, το Λιμεναρχείο Ιτέας, ο Δήμος Δελφών και περισσότερο η κα Αντιδήμαρχος, ακόμη και η Επιτροπή Περιβάλλοντος (!) της Περιφέρειας, μήπως υποχρεούνται να ασχοληθούν  με το φαινόμενο ως οφείλουν; Το Κ.Α.Σ μήπως; Εξακολουθεί να έχει την εντύπωση ότι όλα σε αυτή την περιοχή του Δελφικού  Τοπίου, είναι σε περιβαλλοντική αρμονία με το μνημείο παγκοσμίου πολιτιστικής κληρονομιάς; Ή μήπως ''μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου (συγνώμην, του τόπου του εγκλήματος, όπου όλα ευρέθησαν εντάξει...) ουδέν λάθος αναγνωρίζεται;" Εκτός και εάν διακατέχονται από την εντύπωση ότι δεν αμοίβονται από το Δημόσιο για παροχή υπηρεσιών προς  το Δημόσιο. Και βεβαίως από την νοοτροπία : τα αρχαία να ναι καλά κι όλοι οι άλλοι ας πεθάνουν! (ελέχθη από την Γ.Γ. ΥΠΟΤ και πρόεδρο του ΚΑΣ κα Μενδώνη ότι : μας ενδιαφέρουν μόνον οι αρχαιότητες και καμιά άλλη παράμετρος της ζωής των κατοίκων, δηλ. υγεία, οικονομία, τουρισμός κ.λ.π.)
Τώρα που τελείωσαν οι ελάχιστες καλοκαιρινές πολιτιστικές (!) εκδηλώσεις στην Ιτέα και σίγησαν τα μικρόφωνα και η προβολή ορισμένων, ας ασχοληθούν οι αρμόδιοι, με το πρόβλημα που εξαφανίζει την ''τουριστικότητα'' της Ιτέας, απειλεί την υγεία μας και δυσφημίζει την περιοχή μας!
Οι ένστολες Αρχές να τηρήσουν τον όρκο τους. Οι εκλεγμένοι αυτοδιοικητικοί να κόψουν επιτέλους τον «ομφάλιο λώρο» που τους δένει ακόμη με το παρελθόν τους στην εταιρεία! (από καταγγελία Δημοτικού Συμβούλου στο Δημ. Συμβούλιο Δήμου Δελφών ότι 15 Δημοτικοί Σύμβουλοι από τους 41, είχαν επαγγελματική σχέση με την εταιρεία S&B).
Εκτός αν θέλουν  να διοικούν μια άδεια πόλη! Βολεύει και έτσι!
 Έχει όμως ο καιρός γυρίσματα και τα αναμενόμενα δεν θα δικαιολογούνται από το : δεν ήξερα, δεν το είδα, δεν το κατάλαβα και δεν μου το είπανε.  Ούτε θα είναι δυνατή η ''αντιπαρέλευση'' των ήδη τετελεσμένων αθλιοτήτων στο περιβάλλον, με ρητορικές κορώνες του τύπου ''επιχειρηματική ανάγκη''. Εδώ θα είμαστε, όσοι.
 
 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπορείτε να φανταστείτε αυτές τις εικόνες στο Βιομηχανικό πάρκο της Άμφισσας μετά από βροχή; Και οι πέτρες θα είχανε σηκωθεί και θα βαράγανε! Είπες τίποτα κυρία Γιώτα και δεν σε άκουσα; Η Ασπασία είναι στον Νομό; Ή μήπως υπογράφει νομοσχέδια εδώ και 3 μήνες; Υπάρχει μωρέ κανένας που να μην θέλει την καταστροφή της Ιτιάς;;;;;.... Υπομονή όμως! Ειδοποιήθηκε το ΚΑΣ και θάρθει να βάλει τα πράγματα στην θέση τους! Έτσι δεν είναι κυρία Νάνσυ;;;;

Ανώνυμος είπε...

εδω εχουμε να κανουμε με εγκληματικο ''περα βρεχει''των παντων
οταν αυτοι που ειναι αρμοδιοι να προστατευουν τον τοπο μας αδιαφορουν και αλλου κοιτανε μην περιμενετε τιποτα
αυτες οι φωτο ειναι ντροπη και θελουν τριψιμο στη μουρη καποιων
το να εχει καποιος διαφορετικη αποψη δεν ειναι κακο ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΣΠΡΟ-ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΛΑΡΝΑΚΙ...ΑΛΛΑ οταν η πραγματικοτητα και η αληθεια θαβονται...τοτε πιθανα ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΛΑ......

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΔΕΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ?ΟΥΤΕ ΜΠΑΝΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ..
ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ,ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΛΑΣΠΕΣ,ΞΥΛΑ,ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ,ΚΟΠΡΙΕΣ,ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΨΟΦΙΑ ΖΩΑ, ΤΑ ΝΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΓΑΡΓΑΡΑ,ΠΟΥ ΣΟΥΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΙΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ..

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΝ 1.15 π.μ. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΨΟΦΗΜΙΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΠΡΙΕΣ. ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΙΣ ΠΑΡΟΠΙΔΕΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΒΡΩΜΙΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΛΑΣΠΗ ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΡΩΜΙΑ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΥΧΑΙΟ ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ !!! ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΣΟΥ ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΒΡΑΒΕΥΘΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ !!!

Ανώνυμος είπε...

Γνωστά τα "βολέματα" και η νοοτροπία της "σιωπής" που διακατέχεται τόσο η ντόπια κοινωνία μας όσο βέβαια και οι "συναλλασσόμενοι" αλλά και δήθεν επαναστάτες της ντόπιας κοινωνίας που μπήκαν στο "μαντρί" της ντόπιας Γαλάζιας τσοπάνισσας ....και είναι έτοιμοι να διασπείρουν τα γνωστά διλλήματα προτάσσοντας την ανταλλάξιμη ευαισθησία τους για την ντόπια κοινωνία ...που...... αντί πινακίου υποσχόμενης εξουσίας από την Τσομπάνησα είναι έτοιμοι να πουλήσουν ακόμα και τον επαναστατικό καθρεφτισμό τους..
Έπεται συνέχεια ... γιατί πλέον έχουμε κατά κυριολεξία πόλεμο...

Ο Σκιώδης Ιτεώτης