Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Μεγάλη προβολή της Κρήτης από τη Ρωσία


 Ένα ρωσικό τηλεοπτικό συνεργείο με 3 δημοσιογράφους, βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη και καταγράφει το τουριστικό προϊόν, την παραδοσιακή παραγωγή και την τοπική κουζίνα του νησιού, για τις ανάγκες εκπομπής, που θα προβληθεί από τον σταθμό «RUSSIA».

Η μεγαλόνησος θα προβληθεί και από τη ρωσική εβδομαδιαία εφημερίδα «Argumenti i Facti», με κυκλοφορία περισσότερα από 2,5 εκατ. φύλλα, καθώς ο δημοσιογράφος Γκεόργκι Ζότοφ, διευθυντής διεθνών θεμάτων της εφημερίδας, βρίσκεται επίσης στην Κρήτη και επισκέφθηκε σήμερα τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη. Ο κ. Ζότοφ έχει επισκεφθεί και τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες του νησιού καταγράφοντας εικόνες από την καθημερινότητα των κατοίκων.

«Έχω επισκεφθεί έως σήμερα 70 χώρες σε όλο τον κόσμο, αλλά η Κρήτη είναι ένας πραγματικός «παράδεισος» και η φιλοξενία που έζησα στο νησί είναι πρωτόγνωρη» ανέφερε, εκφράζοντας παράλληλα τον θαυμασμό του για την κρητική κουζίνα και τη γεύση των παραδοσιακών κρητικών προϊόντων. Ο κ. Αρναουτάκης, από την πλευρά του, δώρισε στον Ρώσο δημοσιογράφο συσκευασίες κρητικής σταφίδας, αλλά και ιστορικά ενθυμήματα - αντίγραφα χαρτών από την αρχαία Κρήτη και μίλησε για τους δεσμούς που έχει το νησί με τη Ρωσία.


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: