Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Με τους ένστολους "άνοιξαν" οι κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ - VIDEO

Πως ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις. "Φρούριο" η Θεσσαλονίκη. Αναλυτικά το πρόγραμμα των συλλαλητηρίων στην συμπρωτεύουσα

Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων, των πρωτοβουλιών και των κομμάτων στη Θεσσαλονίκη.
Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε ετοιμότητα και υπολογίζεται ότι περίπου 3.500 αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και άλλες περιοχές βρίσκονται στη συμπρωτεύουσα προκειμένου να συμμετέχουν στα μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με το alterthess.gr, οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από τον Λευκό Πύργο στις 12:00 το πρωί με τη συγκέντρωση των ενστόλων, που διαμαρτύρονται έντονα για τις περικοπές στους μισθούς τους που προωθεί η κυβέρνηση.
Εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων των σωμάτων ασφαλείας παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, κατά την οποία εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τις σχεδιαζόμενες περικοπές στους μισθούς τους και διαμήνυσαν ότι θα συνεχίσουν τις δυναμικές - και ειρηνικές - κινητοποιήσεις στην Αθήνα και την περιφέρεια, ακόμη και κατά τις ημέρες που θα βρίσκονται οι επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα.
Η επιτροπή των ένστολων παρέδωσε το ψήφισμα στον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρο Καράογλου, έκανε ανακοινώσεις και αυτή τη στιγμή η πορεία αποχωρεί.
"Απαιτήσαμε να μας δει ο Σαμαράς, όπως δέχτηκε και τους δικαστικούς. Μέχρι τότε θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας", δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Χρήστος Φωτόπουλος.

Στις 18:00 το κεντρικό συλλαλητήριο
Στις 18:00 το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί το κεντρικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στο Άγαλμα Βενιζέλου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.
Στο ίδιο σημείο το απόγευμα προγραμματίζεται και η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα συμμετέχει και ο Αλέξης Τσίπρας.
Το ΠΑΜΕ έχει δώσει "ραντεβού" στις 18:00 στην πλατεία Αριστοτέλους. Την ίδια ώρα στη Καμάρα αναμένεται να συγκεντρωθούν οι κινήσεις από τον αριστερό και τον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Οι φίλαθλοι του Ηρακλή έχουν απευθύνει πρόσκληση για συγκέντρωση στις 16:00 το μεσημέρι στην Πλατεία Αριστοτέλους και πορεία στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, με αίτημα την επιστροφή της ομάδας τους στη Football League.



ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ από CDemo83

www.news247.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: