Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Σκάνδαλο στον ΟΑΕΔ: Μέχρι και υπάλληλοι εμπλέκονται στο φαγοπότι- Άνεργος έπαιρνε 12 επιδόματα το μήνα!


Πλοκάμια στον ΟΑΕΔ έχουν απλώσει οι επιτήδειοι που με πλαστά δικαιολογητικά έπαιρναν παρανόμως επιδόματα ανεργίας και μία σειρά άλλων παροχών.

Τον δρόμο της δικαιοσύνης έχουν πάρει ήδη 23 υποθέσεις, που έχουν κοστίσει στον ΟΑΕΔ πάνω από 3,5 εκατ. ευρώ. Αξίζει να αναφέρουμε πως σε μόνο μία υπόθεση - στην οποία εμπλεκόταν υπάλληλος του οργανισμού - η ζημιά είναι 1,4 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος Της Κυριακής», οι πειθαρχικές υποθέσεις που έχουν διαβιβαστεί στην εισαγγελία 21. Οι 13 αφορούν την Αττική και οι υπόλοιπες εντοπίζονται στη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο, την Κω, το Ηράκλειο και τη Ζάκυνθο.

Κάποιες από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

- Επίδομα ανεργίας από 12 συνολικά υπηρεσίες του ΟΑΕΔ έπαιρνε ταυτόχρονα κάτοικος της Αττικής. Το κόστος φτάνει τα 58.277 ευρώ και έχει διαβιβαστεί πράξη βεβαίωσης οφειλής στη Δ.Ο.Υ.
- Υπάλληλος του ΟΑΕΔ καταδικάστηκε σε δύο φορές ισόβια. Είχε προχωρήσει σε πλαστογραφία με αποτέλεσμα η ζημιά για το ταμείο να φτάνει σχεδόν το 1,5 εκατ. ευρώ.
- Πρώην αστυνομικός έπαιρνε παροχές ανεργίας και οικογενειακό επίδομα με πλαστά δικαιολογητικά, δηλώνοντας μάλιστα ότι έχει 19 παιδιά.
- Γυναίκα εργαζόταν ως μισθωτή και παράλληλα έπαιρνε την επιδότηση για το πρόγραμμα νέων ελεύθερων επαγγελματιών (ποσό 15.000 ευρώ), το οποίο απευθύνεται σε εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ ανέργους που θέλουν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση.

ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: