Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Προς γενική απεργία 17 ή 18 Οκτωβρίου


Με συλλαλητήρια, διαβήματα διαμαρτυρίας και απεργιακές κινητοποιήσεις θα επιχειρήσουν τα συνδικάτα να βάλουν «μπλόκο» στα νέα μέτρα Με συλλαλητήρια, διαβήματα διαμαρτυρίας και απεργιακές κινητοποιήσεις θα επιχειρήσουν τα συνδικάτα να βάλουν «μπλόκο» στα νέα μέτρα
Προς γενική απεργία στις 17 ή 18 Οκτωβρίου αλλά και σειρά άλλων κινητοποιήσεων μαζικά ή ανά κλάδο, προσανατολίζονται τα συνδικάτα, οι μικρομεσαίοι και οι επιστημονικοί φορείς συγκροτώντας μέτωπο κατά της κυβέρνησης.
Στη συνεδρίαση που έγινε στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ προκειμένου να υπάρξει συντονισμός με ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΣΕΕ, Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και ΓΕΣΑΣΕ αποφασίστηκε κοινή δράση κατά των μέτρων που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο εργοδοτικοί φορείς, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, αλλά και η ΓΣΕΕ, εξέφρασαν τη θέλησή τους για αποκατάσταση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων για την υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ο αναβρασμός που επικρατεί στους χώρους των συνδικαλιστών επιβεβαιώθηκε και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΓΣΕΕ όπου υπήρξε, πάντως, διάσταση απόψεων με τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, με συλλαλητήρια, διαβήματα διαμαρτυρίας και απεργιακές κινητοποιήσεις θα επιχειρήσουν τα συνδικάτα να βάλουν «μπλόκο» στα νέα μέτρα, ενώ η ΓΣΕΕ δεν θα υποστηρίξει καταλήψεις κτιρίων που πρότεινε -και πάλι χθες- ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος, όπως και να οργανωθούν παράλληλα με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Η πρόταση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ προκάλεσε αρνητικά σχόλια από τα περισσότερα συνδικαλιστικά στελέχη Ομοσπονδιών που έλαβαν μέρος στη σύσκεψη, η οποία έγινε υπό την προεδρία του προέδρου της ΓΣΕΕ Ι. Παναγόπουλου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρόταση Φωτόπουλου προέβλεπε καταλήψεις όλων των βασικών υπουργείων, οργανισμών, όλων των τραπεζών και εφοριών, του αεροδρομίου και των λιμανιών. «Η τρόικα να μη μπορεί να μπει σε κανένα υπουργείο», είπε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, αλλά η σκληρή γραμμή του δεν πέρασε.

Κινητοποιήσεις
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες θα πραγματοποιηθούν:
Σήμερα διάβημα διαμαρτυρίας συνδικαλιστικών στελεχών στο υπουργείο Εργασίας στις 12 μ.
Την ερχόμενη συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 6 το απόγευμα.
Απεργιακές κινητοποιήσεις σε συντονισμό με την ΑΔΕΔΥ.
Με καταλήψεις των ΧΥΤΑ, γεγονός που θα προκαλέσει χάος με τα σκουπίδια, απειλούν και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Σε απεργιακή τροχιά εισέρχεται ο χώρος της Υγείας. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων, οι υπηρεσίες πρόνοιας και το ΕΚΑΒ, εξαιτίας της τετράωρης στάσης εργασίας που πραγματοποιούν από τις 11 το πρωί έως και τις 3 το μεσημέρι, γιατροί και εργαζόμενοι.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο στο υπουργείο Υγείας, το Σάββατο, στο Σύνταγμα στις 6 το απόγευμα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: