Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Οι 18 κολασμένες μέρες της Ελλάδας



Οι 18 κολασμένες ημέρες αρχίζουν τη Δευτέρα με τη συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα, προκειμένου να «κλειδώσουν» τα μέτρα.
Εντός της ημέρας θα κατατεθεί στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται ως επικεφαλίδες τα όσα αποφάσισαν ο κ. Σαμαράς και οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης στη σύσκεψη της περασμένης εβδομάδας.

Η 8η Οκτωβρίου
Εάν υπάρξει συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών θα ανοίξει και ο δρόμος για τη σύνοδο του eurogroup, τη Δευτέρα 8 Οκτώβρη.
Την ημέρα εκείνη εάν όλα πάνε καλά ο κ. Στουρνάρας θα παρουσιάσει στους ευρωπαίους ομολόγους του τα μέτρα που προτίθεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση.
Παράλληλα, θα επιδιώξει να πάρει το «πράσινο φως» και για την επιμήκυνση και για την εκταμίευση της δόσης- μαμούθ των 31,5 δισ. ευρώ

Ψήφιση του πακέτου
Κομβικό σημείο σε κάθε περίπτωση θεωρείται η ψήφιση των μέτρων από τη Βουλή.
Ο Αντώνης Σαμαράς θα επιδιώξει ίσως και εντός της εβδομάδας να τα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή και σίγουρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 18 Οκτωβρίου.
Ο χρόνος ψήφισης των μέτρων θα εξαρτηθεί από τα μηνύματα που θα πάρει ο Αντώνης Σαμαράς στις επαφές που θα έχει με τους ευρωπαίους ηγέτες και ιδίως με την Άγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ,
Το «πακέτο» θα ψηφιστεί υπό τη μορφή νομοσχεδίου και ως ένα άρθρο, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, εξέλιξη που ήδη προκαλεί θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Επαφές με Ευρωπαίους
Αμέσως μετά την ψήφιση, ο κ. Σαμαράς θα ξεκινήσει τις κατ΄ ιδίαν επαφές του με ηγέτες των χωρών-μελών της ευρωζώνης και με τους θεσμικούς εκπροσώπους της ΕΕ.
Ο πρωθυπουργός μέσα από αυτές τις συζητήσεις θα επιδιώξει να πάρει πολιτική δέσμευση για να «κλειδώσει» την επιμήκυνση.

Η 18η Οκτωβρίου
Στόχος του πρωθυπουργού είναι όλα να έχουν αποφασιστεί ουσιαστικά πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στις 18 Οκτωβρίου.
Αυτό σημαίνει ότι θέλει να μετατρέψει τη Σύνοδο των Βρυξελλών σε μια τυπική διαδικασία που θα επικυρώσει την παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής κατά δύο χρόνια.

ΠΗΓΗ: http://www.paraskhnio.gr/

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

18 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥΣ . ΤΑ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ ΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ...

Ανώνυμος είπε...

Καταλαβαίνετε κι εσείς πως με αυτά που λέτε (παλιοτόμαρα προδότες κτλ) δείχνετε τι ψηφίζατε παλιότερα. Καλά να πάθετε. Έχει πλάκα που ουσιαστικά παραδέχεστε την αφέλειά σας ή/και την θέληση που είχατε τότε για μικρολαμογιές. Τότε θέλατε κι εσείς να πάτε στην θέση τους. Θέλατε μια θεσούλα για τσάμπα μισθό ή να κάνετε καμιά λαδιά για κάνα "χαρτζιλίκι". Κι αν έλεγε κανένας τίποτα του λέγατε "έλα βρε παιδί μου, τι τα σκαλίζεις αυτά?"
Λουστείτε τον ωχαδερφισμό σας τώρα.
Και μην βρίζετε αυτούς... τους εαυτούς σας καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΩ ΕΣΕΝΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΤΗ ΔΩΣΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΗΣΟΥΝ ΕΦΥΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΛΕΞΑΝΕ!!!ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕ ΤΙΜΗΤΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΗΣΟΥΝΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ? ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ *ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΑΣ ΑΚΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΑΣ..* 67΄73 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΑ..
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ
ΤΖΕΦΡΟΒΑΝΙΖΕΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΓΓΕΝΗ ΣΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ?
ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΩΡΑ...

Ανώνυμος είπε...

Το "ενώ εσένα σου τη δώσανε γιατί..." δείχνει ότι το παραδέχεσαι. Είναι σαν να λες "ναι εμένα μου δώσανε γιατί τους φήφισα, ενώ εσένα σου τη δώσανε γιατί ήσουν ευφυία". Η ειρωνία γυρνάει μπούμερανγκ.
Και τόσα χρόνια εγώ δεν ήμουν με κάποιον. Πριν λίγα χρόνια άρχισα να ψηφίζω. Να δω τώρα τι θα μου πείτε που η γενιά των γονιών μου τα έκανε ρημαδιό, λόγω αφέλειας και κουτοπονυριάς. Όπως και ο Σαμαράς δεν είναι πολιτικός μου συγγενής, πόσο μάλλον η άκρα δεξιά, αλλά ούτε και η αριστερά που τρώγεται με τα ρούχα της.
Αναρχία και αυτοδιαχείριση ρε! Αλλά πού να καταλάβει ο αφελής λαός. Αυτός νομίζει πως οι έννοιες αυτές είναι μολότοφ.
Για την κατάντια μας να κατηγορείτε τον εαυτό σας/μας. Γιατί η κοινωνία δεν είναι αυτοί. Εμείς όλοι είμαστε η κοινωνία μας.

ΥΓ "τιμητής των πάντων"???

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ Α ΓΕΙΑ ΣΟΥ!! ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΕΙΜΑΙ!!
ΜΟΛΟΤΟΦ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥΣ..
ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΣ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΗΚΕΣ.
ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΓΩ ΝΑ ..ΤΡΟΛΛΑΡΩ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑ....
ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!

Υ.Γ ΛΕΣ ΕΣΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΚΑΤΑ/ΝΑΙ ΟΛΑ ΣΚΑΤΑ! ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΑΚΥΡΩΝΕΙΣ-ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ- ΟΜΩΣ Η ΜΑΛΛΟΝ ΜΗΝ ΜΗΔΕΝΙΖΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ .ΚΑΘΕ ΓΕΝΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ..ΨΑΞΤΟ ΛΙΓΟ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΓΑΛΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.

*ΤΙΜΗΤΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ*ΚΑΛΟ Ε ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ!!