Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: Ενας νεκρός, Πέντε τραυματίες από τα επεισόδια στο Σύνταγμα και 50 προσαγωγές- Χιλιάδες διαδηλωτές στα συλλαλητήρια


Χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν στα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας στο πλαίσιο της νέας γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει για σήμερα ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.
Την ώρα που οι πορείες βρίσκονταν στην κορύφωσή τους, ομάδα των γνωστών κουκουλοΦΛΩΡΩΝ με ορμητήριο την πλατεία, άρχισε να πετάει πέτρες, μάρμαρα και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα οι άνδρες των ΜΑΤ - ως συνήθως- να κάνουν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος. Τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο...
όταν διμοιρίες των ΜΑΤ επιχείρησαν να εγκλωβίσουν διαδηλωτές στην κάτω πλευρά της πορείας, κοντά στην Καραγιώργη Σερβίας. Λίγο πριν 2 και μισή το μεσημέρι η ένταση μεταφέρθηκε έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στην οδό Ερμού και στους δρόμους γύρω από την Πλάκα.
Ένας διαδηλωτής κατέρρευσε στη συμβολή της Σταδίου με την Καραγιώργη Σερβίας, πιθανότατα λόγω αναπνευστικών προβλημάτων, και λίγο μετά έχασε τη ζωή του απο ανακοπή ενώ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν πέντε άτομα. Μέχρι στιγμής η αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από 50 προσαγωγές.
Οι συγκεντρωμένοι που είχαν διαλυθεί λόγω των επεισοδίων ανασυντάχθηκαν για λίγο μπροστά από την Βουλή μέχρι που ξαναδιαλύθηκαν λίγο πριν τις 15:00.
Την ίδια ώρα οι οδομαχίες στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος συνεχίζονταν.




Τελικά τα ΜΑΤ με μια επιχείρηση απομάκρυναν του διαδηλωτές που ήταν μπροστά από την Βουλή προς την Πανεπιστημίου ενω κάποιους άλλους νωρίτερα τους είχε εγκλωβίσει σε Πανεπιστημίου και Όθωνος.


 





 

Δεν υπάρχουν σχόλια: