Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Η ΒΟΥΝΙΧΩΡΑ ΕΓΙΝΕ ASPEN (Η.Π.Α.) KAI H ΣΤΡOMH ΜΟΝΤ BLANC (ΑΛΠΕΙΣ)


Τουριστική αναβάθμιση του Δήμου Δελφών !

Στα πλαίσια των προσπαθειών της νέας (παλαιάς) Δημοτικής Αρχής του Δήμου μας, με σκοπό την αναβάθμιση όλων των επιπέδων (κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού κ.λ.π.) της διαβίωσης των κατοίκων, εντάσσεται και η κατόπιν αόκνων και παρατεταμένων ενεργειών της, εξομοίωση των χωρίων, κοινοτήτων και οικισμών του Δήμου, με τα αντίστοιχα αστικά κέντρα της περιοχής μας και όχι μόνον.

Και για να γίνουμε πιο σαφείς, δημοσιεύουμε σήμερα αποδείξεις από αυτήν την απρόσμενη και αναπάντεχη αναβάθμιση της όμορφης και απομονωμένης υπαίθρου μας. Δημοσιοποιούμε 2 (δύο) λογαριασμούς ΔΕΗ, του ιδίου καταναλωτή, με χρονική διαφορά μεταξύ των δύο εκδόσεων, 5 (πέντε) μήνες μόνον. Όπως θα παρατηρήσετε, η αναγραφόμενη στον παλαιότερο λογαριασμό αντικειμενική αξία του ακινήτου είναι 205 ευρώ / τετραγωνικό μέτρο, ενώ στον πρόσφατο έχει αυξηθεί στα 600 ευρώ / τετραγωνικό μέτρο!!! Δηλ. σχεδόν 3πλασιάσθηκε! Και βεβαίως όπως γίνεται αντιληπτό, πρόκειται για ένα καλύβι 30 τ.μ. στην συμπαθέστατη Βουνιχώρα.

Επειδή η νέα αντικειμενική αξία εγγίζει την αντίστοιχη της Ιτέας, λογικό είναι όπως μας εξήγησε ο ιδιοκτήτης του καλυβιού, ότι θα πρέπει να απολαμβάνει των ίδιων περίπου προνομίων με αυτά της Ιτέας. Και συνέχισε λέγοντας (συνταξιούχος ποιμένας ο ίδιος), ότι έξω από την καλύβα του, δεν έχει δημοτικό νυκτερινό φωτισμό, δεν έχει συγκοινωνία, δεν συνορεύει με παραλία λουομένων, δεν εξυπηρετείται από Super Markets, ενώ η αποκομιδή σκουπιδιών γίνεται κατ' αραιά χρονικά διαστήματα. Το ότι στερείται αυτός και οι συχωριανοί του, την πολυποίκιλη αγορά αγαθών, δεν τον απασχολεί ιδιαίτερα. Όμως η έλλειψη γιατρού (Κέντρο Υγείας) και η αστυνόμευση είναι σημεία αξεπέραστα, ακόμα κι απ' το χωμάτινο πάτωμα της καλύβας του.
Ως γνωστόν, το αναλογόν για τον Δήμο ποσό από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, έχει να κάνει με την αντικειμενική αξία των ακινήτων. Συνεπώς, όσον μεγαλύτερη είναι η αντικειμενική αξία ενός ακινήτου, τόσον μεγαλύτερο είναι το έσοδο για τον Δήμο.

Να σημειώσουμε εδώ ότι την αντικειμενική αξία των ακινήτων, δεν την καθορίζει ο Δήμος, αλλά το Υπουργείο Οικονομικών. Απλά ο Δήμος την εισηγείται. Και βεβαίως στην περίπτωση της Βουνιχώρας, δεν φανταζόμαστε ότι κατεύθασε κλιμάκιο του Υπουργείου, με σκοπό την διαπίστωση της ανισομετρίας αντικειμενικών αξιών, ανάμεσα στα ακίνητα της κοινότητας και της Ιτέας.

Με αφορμή την σύσταση της Επιτροπής του Δήμου Δελφών, της οποίας σκοπός είναι η διερεύνηση του αντίστοιχου προβλήματος με το Τοπικό Διαμέρισμα Πολυδρόσου, μήπως είναι ευκαιρία να ερευνηθεί και να διορθωθεί και το θέμα της Βουνιχώρας; Εκτός και εάν όντως η κοινότητα έχει, κατά την άποψη κάποιων, τις δυνατότητες να είναι το Aspen της Φωκίδας, ή μήπως και πάλι κατά την άποψη των ιδίων, έχει μετατραπεί και σε Mont-Blanc η πανέμορφη Στρόμη.

----------------------------
 


Δείτε ένα απόσπασμα από την απόφαση του Δ. Σ. του Δήμου Δελφών που ΘΑ επεξεργαστεί το θέμα κλπ. κλπ...
-- Με το δεδομένο ότι η τιμή ζώνης και κατ’ επέκταση η προκύπτουσα αντικειμενική αξία επηρεάζουν μια σειρά φόρων (μεταβίβασης, κληρονομιάς, γονικής παροχής, ακίνητης περιουσίας, ΕΕΤΗΔΕ κλπ), είναι πάρα πολύ σημαντικό το Υπουργείο Οικονομικών να εξορθολογίσει άμεσα το ισχύον καθεστώς στο Δήμο μας με όρους δικαιοσύνης, ώστε ο πολίτης που καλείται καθημερινά σε θυσίες, να αισθάνεται κατ’ ελάχιστο ότι στο ελληνικό κράτος ισχύουν οι θεμελιώδεις διοικητικές αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας.
Το Συμβούλιο αφού άκουσε α)την εισήγηση του προέδρου, β)την πρόταση του Δημάρχου για σύσταση ομάδας εργασίας προκειμένου να επεξεργαστεί το θέμα και να προσκομίσει στο Δ.Σ. τεκμηριωμένη πρόταση, γ)την παρατήρηση του δημότη κ.Στάικου να υπάρξει μειοτικός συντελεστής για τα ελαιοκτήματα που βρίσκονται εντός του Δελφικού Τοπίου, δ) τους άλλους ομιλητές και μετά από διαλογική συζήτηση,
Αποφασίζει ομόφωνα
Α) Εγκρίνει την εισήγηση.
Β) Εγκρίνει την σύσταση ομάδας εργασίας αποτελουμένης από τους:
Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο, Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου
Δημήτριο Τζιβάρα, Δημοτικό Σύμβουλο
Ευθύμιο Μαρούτσο, Δημοτικό Σύμβουλο
Δημήτριο Κοϊβαρη, Δ/ντή της Οικονομικής Υπηρεσίας
Κυριακή Μιχαλοπούλου, Δ/ντρια της Πολεοδομίας και ΠΕ, προκειμένου να επεξεργαστεί το θέμα και να προσκομίσει στο Δ.Σ. τεκμηριωμένη πρόταση, μέχρι τέλους του μηνός Νοεμβρίου ε.ε .--



Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ
 
 
 

 
 


 


 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΥΧΩΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΟΙΚΟΠΕΔΑΚΙΑ ΠΡΟΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΟΙΤΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ? ΒΡΕ ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΕΠΑΝΩ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΞΕΡΕΤΑΙ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΠΑΤΗ ??? ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΙ Ο ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟΣ Ο ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ "ΦΑΤΕ ΦΑΤΕ " ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΣΙΠΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΑΡΧΩΝΤΟΛΑΜΟΓΙΑ !!!

Ανώνυμος είπε...

Την αύξηση, δηλ. τον τριπλασιασμό της αντικειμενικής αξίας μέσα σε 5 μήνες, δεν την πήρε είδηση κανένας; Την πρόταση ποιός την έκανε; Εκείνος ο εκπρόσωπος της Κοινότητας με ποιούς είναι; Τόση ανευθυνότητα, τόση απαξίωση για τον τόπο, τόση εκμετάλλευση...
Ας το δούν, ή μάλλον ας το πληρώσουν τώρα οι Βουνιχωριώτες όχι μόνο στην ΔΕΗ αλλά και στην εφορία. Καθήστε, μην ενοχλείστε, ο αγάς θα φροντίσει για όλα...