Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Δελτίο τύπου: “Συναντήσεις Έξυπνης Εξειδίκευσης”


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λαμία 15/10/2012

 
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Διεξαγωγή δύο (2) συναντήσεων εργασίας με θέμα την διαμόρφωση της στρατηγικής Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας με στόχο την Έξυπνη Εξειδίκευση, στο πλαίσιο της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020».

Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012 και από ώρα 09:00 π.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμίας (Λεωνίδου 9 – 11), η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, διοργανώνει την εναρκτήρια συνάντηση για τον σχεδιασμό και την προετοιμασία της Περιφερειακής Στρατηγικής Έρευνας & Καινοτομίας με στόχο την Έξυπνη Εξειδίκευση, στο πλαίσιο της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.
Η 1η συνάντηση αφορά στον συντονισμό για τη διαμόρφωση της ανωτέρω Στρατηγικής, των Περιφερειακών Αρχών, με συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών και αρμόδιων υπηρεσιακών στελεχών.
Παρόντες θα είναι οι μελετητές που έχουν οριστεί από τη Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την παροχή υποστήριξης στις Περιφέρειες σχετικά με τη διαμόρφωση της Στρατηγικής Έρευνας και Καινοτομίας με στόχο την Έξυπνη Εξειδίκευση (RIS3).
Συνοπτικά θα παρουσιαστούν, η μεθοδολογία, το χρονοδιάγραμμα επεξεργασίας, τα βήματα σχεδιασμού καθώς και ο συντονισμός με την αντίστοιχη Περιφερειακή Στρατηγική.
Ακολούθως, στον ίδιο χώρο και ώρα 11:30 π.μ., θα γίνει 2η συνάντηση, με συμμετοχή των εμπλεκομένων φορέων της Περιφέρειας σε θέματα ΕΤΑΚ (Παν/μιο-ΑΤΕΙ-Ερευνητικά Ιδρύματα- Επιμελητήρια-Επιχειρήσεις) .
Θέματα θα είναι, η ενημέρωση για τις βασικές έννοιες και ο ρόλος των ενδιαφερόμενων - εμπλεκομένων φορέων στη διαμόρφωση της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης.
Θα ακολουθήσει ευρεία συζήτηση και τραπέζια εργασίας, όπου θα αναλυθεί η συμμετοχή και ο ρόλος των φορέων για τον βέλτιστο συντονισμό στον σχεδιασμό της Περιφερειακής Στρατηγικής.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υψηλάντη 1, Λαµία 35100, Τηλ. 22313 51244 e-mail : grafeiotypou@pste.gov.gr
Κιν : 6974747048

Δεν υπάρχουν σχόλια: