Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ι' ΕΠΚΑ ΔΕΛΦΩΝ: Η Εκδήλωση με τίτλο "Στην καρδιά του Μουσείου μας"-ΦΩΤΟ

Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών
Την Δευτέρα 21.10.2012, ημέρα αφιερωμένη στο πολυσχιδές έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας τις δράσεις της  Ι' ΕΠΚΑ με τον τίτλο "Στην καρδιά του Μουσείου μας" παρακολούθησαν περίπου100 άτομα, κάθε ηλικίας.
Την εκδήλωση προλόγισε η Προϊσταμένη της Ι' ΕΠΚΑ, Αθανασία Ψάλτη, η οποία ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τη δράση των Ελλήνων Αρχαιολόγων και τη σημασία του ρόλου τους για την προστασία και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς. Τις δράσεις της Ι' ΕΠΚΑ παρακολούθησαν επίσης η αντιδήμαρχος Δελφών κα Λέλα Μπακολουκά, η οποία εξήρε το έργο των ελλήνων αρχαιολόγων, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φωκίδας, κος Γ. Γαζής, ο επίτιμος Γενικός Δ/ντής Αρχαιοτήτωνκος Λάζαρος Κολώνας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δελφών, κος Ν. Κοντογιάννης, εκ μέρους του Δ.Σ. του ΣΕΑ, η μουσειολόγος Αμαλία Τσιτούρη, η συγγραφέας κα Γκρέτα Χριστοφιλοπούλου και πολλοί άλλοι.
Οι δράσεις της Ι' ΕΠΚΑ υποστηρίχθηκαν από τους αρχαιολόγους, Αθανασία Ψάλτη και Νίκος Πετρόχειλος, τους συντηρητές Χρήστο Παντερμάκη και Λουκά Μαυρόπουλο, την αρχαιοφύλακα Παγώνα Ζαχαροπούλου, ενώ πολύτιμη ήταν η βοήθεια της λογίστριας Ιωάννας Παπανικολάου και του αρχιφύλακα της Ι' ΕΠΚΑ κου Χρήστου Χριστόπουλου.-
 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: