Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Περιστατικά ντροπής στην Πολεοδομία Άμφισσας: "Αστυνομία, ανοίξτε την πόρτα"!
































Απίστευτα περιστατικά καταγράφηκαν χθες στην Πολεοδομία Άμφισσας, με επίσκεψη μηχανικών στον Εισαγγελέα αλλά και κλήση της Αστυνομίας στην υπηρεσία.
Όλα συνέβησαν χθες, ημέρα κοινού για την Πολεοδομία. Οι μηχανικοί που είχαν προγραμματισμένα ραντεβού με υπαλλήλους δεν εξυπηρετήθηκαν ενώ η κεντρική πόρτα που οδηγεί στα γραφεία των υπαλλήλων ήταν κλειστή, μην επιτρέποντας έτσι τους ιδιώτες να μεταβούν στα γραφεία των υπαλλήλων.

Ταυτόχρονα οι ιδιώτες μηχανικοί ενημερώθηκαν ότι δεν πρόκειται να ξαναπραγματοποιηθούν ραντεβού κι όλες οι διεκπεραιώσεις θα γίνονται μέσω αιτήσεων κι έγγραφων ενημερώσεων.
Η αντίδραση των ιδιωτών μηχανικών ήταν άμεση καθώς η διεκπεραίωση χωρίς φυσική επικοινωνία είναι πρακτικά αδύνατη, ενώ η Πολεοδομία παρουσιάζει ήδη τεράστια προβλήματα γραφειοκρατίας και τα έγγραφα διεκπεραιώνονται εκπρόθεσμα ή δεν διεκπεραιώνονται ποτέ!

Εκπρόσωποι του Συλλόγου Μηχανικών μετέβησαν αμέσως στον Εισαγγελέα, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την υπηρεσία και ενημερώθηκε ότι η πόρτα είναι ανοιχτή.
Αυτό οδήγησε τελικά τους μηχανικούς να μεταβούν ξανά στην Πολεοδομία και τελικά να καλέσουν την Αστυνομία για να καταγράψει το γεγονός.

Η Αστυνομία όταν κατέφθασε διαπίστωσε και κατέγραψε ότι η πόρτα ήταν κλειστή, ενώ χρειάστηκε οι αστυνομικοί να περιμένουν με έντονο ύφος μέχρι να ανοίξει η κλειδωμένη πόρτα ώστε να συναντήσουν την προϊσταμένη της υπηρεσίας.

Ο Σύλλογος Μηχανικών αναμένεται να επανέλθει στο θέμα, καθώς -όπως τονίστηκε- όλη αυτή η κατάσταση είναι έκρυθμη κι αντίθετη με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Δελφών(δείτε εδώ)
Όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς (και μας αναφέρθηκε χαρακτηριστικά), η χθεσινή ημέρα χαρακτηρίστηκε από το "σπασμένο τηλέφωνο" μεταξύ της Πολεοδομίας, του Εισαγγελέα και της Αστυνομίας...


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΑΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΜΝΗΜΕΙΩΔΗΣ ΕΠΙΜΟΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΤΟ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Δ ΔΕΛΦΩΝ ΜΕ ΤΟΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΧΩΡΙΣ ΦΡΕΝΑ ΚΑΙ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΝΑ ΤΟΠΙΟ ΜΕ ΠΡΟΒΑΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Η φωτογραφία θα πρέπει να αφαιρεθεί γιατί δεν ανταποκρίνεται στα χθεσινά γεγονότα. Είναι από την κατάληψη της υπηρεσίας από τους μηχανικούς την περίοδο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Αυτό φαίνεται άλλωστε και από την πινακίδα. ¨Οσο για το ¨"βάσανο" της πολεοδομίας, το θέλουν το συντηρούν και γιαυτό υπάρχει. Ο νοών νοήτω.

Ανώνυμος είπε...

Η φωτογραφία μάλλον πρέπει να αφαιρεθεί γιατί δεν αφορά τα χθεσινά επεισόδια.Είναι από την κατάληψη που είχαν κάνει οι Μηχανικοί για την δυσλειτουργία της πολεοδομίας την περίοδο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από την πινακίδα δίπλα. ΄Οσο για το "βάσανο" της πολεοδομίας το θέλουν το συντηρούν και γιαυτό υπάρχει. Ο νοών νοήτω.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΣΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΕΙ...ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΣΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ, ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΠΙΣΩ Ο ΘΕΟΣ...ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ...

Ανώνυμος είπε...

Είναι ντροπή οι Δημόσιες υπηρεσίες να κλειδώνονται και οι Πολίτες που χρυσοπληρώνουν τις άδειες να μην εξυπηρετούνται. Ξανασκεφτείτε το αγαπητοί συνάδελφοι της Πολεοδομίας. Οι πόρτες πρέπει να είναι ανοιχτές, οι συνάδελφοί σας ελεύθεροι επαγγελματίες καλοδεχούμενοι, θα πρέπει να διευκολύνονται για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους, πάντα βέβαια μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και να υπάρχει συνεργασία. Γι΄αυτό άλλωστε είστε σε αυτές τις θέσεις και αμείβεστε.