Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Έρχονται συγκλονιστικές πολιτικές εξελίξεις



Η εκτίμηση που κυριαρχεί στους πολιτικούς κύκλους είναι ότι μια σπίθα είναι ικανή να ανάψει το φιτίλι του κοινωνικού πολέμου.

Τα γεγονότα δείχνουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε συγκλονιστικές πολιτικές εξελίξεις, κάτι που φαίνεται από την εισβολή στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την άγρια σύγκρουση ΠΑΣΟΚ- Χρυσής Αυγής και τη φράση του Αντώνη Σαμαρά «δεν θα αφήσω τη χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι».
Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι ορισμένοι επιθυμούν την αποσταθεροποίηση της χώρας, παρά το γεγονός ότι ο μήνας Οκτώβριος θα κριθεί η επιμήκυνση, η δόση των 31,5 δις. ευρώ και γενικά η παραμονή της χώρας στο ευρώ.
Από την άλλη βέβαια, υπάρχουν τα σκληρά μέτρα ύψους 13,5 δις. ευρώ, που οδηγούν στη φτωχοποίηση το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας.

Επί ποδός τα συνδικάτα
Συνδικάτα, εργαζόμενοι και αντιπολίτευση βρίσκονται επί ποδός πολέμου και όλα δείχνουν ότι η άφιξη της Άγκελα Μέρκελ την Τρίτη, θα δώσει το έναυσμα για νέο γύρο εχθροπραξιών.
Ήδη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν ανακοινώσει για την Τρίτη 9 Οκτωβρίου παναττική τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 και συλλαλητήριο στις 13:00 στην πλατεία Συντάγματος.
Σε ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστικές οργανώσεις σημειώνουν πως «απαντούν με κινητοποιήσεις στην νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυρίας Μέρκελ και του ηγετικού πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Συλλαλητήριο Δευτέρας
Προπομπός όλων αυτών θα είναι το συλλαλητήριο που έχουν προγραμματίσει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου στις 18:00 στην πλατεία Συντάγματος.
Παράλληλα, οι επιθετικές ανακοινώσεις που έχουν εκδώσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, δείχνουν ότι το κλίμα είναι έντονα φορτισμένο.

5000 αστυνομικοί
Οι εξελίξεις αυτές έχουν σημάνει κόκκινο συναγερμό στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης όπου γίνονται συσκέψεις επί συσκέψεων για να υπάρξει όσο το δυνατόν καλύτερος σχεδιασμός.
Οι πληροφορίες λένε ότι πάνω από 5.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους την Τρίτη, ενώ πάνω από την αυτοκινητοπομπή της Γερμανίδας καγκελάριου θα πετά διαρκώς το ελικόπτερο της αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: