Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Στο ίδιο... καζάνι Ελλάδα-Ισπανία-Κύπρος;



Λύση-πακέτο για την αντιμετώπιση της κρίσης σε Ελλάδα, Ισπανία και Κύπρο φαίνεται να προκρίνουν Βερολίνο και Παρίσι, επιδιώκοντας μία συνολική «απάντηση» στην κρίση χρέους στον ευρωπαϊκό Νότο.
Η Γερμανίδα καγκελάριος επιλέγει σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη λύση για να μην απευθυνθεί τρεις φορές στο Κοινοβούλιο, που κατά το Σύνταγμα επιβάλλεται να εγκρίνει τα νέα πακέτα βοήθειας.
Αυτός είναι ο λόγος -σύμφωνα με το Reuters - για τον οποίο, ενώ η Ισπανία είναι έτοιμη να υποβάλει αίτημα για την παροχή βοήθειας, η Γερμανία προσπαθεί να την πείσει να καθυστερήσει.
Τη δρομολόγηση σημαντικών αποφάσεων για την Ελλάδα και την Ισπανία σηματοδότησαν και οι χθεσινές δηλώσεις Ολάντ, ο οποίος δήλωσε ότι πρέπει να ληφθούν αποφάσεις εντός των επόμενων εβδομάδων και για τις δύο χώρες.
Για την Ελλάδα, σύμφωνα με το περιοδικό Focus, οι διαπραγματεύσεις στην παρούσα φάση φαίνεται να έχουν κολλήσει, επειδή οι δανειστές δεν μπορούν να συμφωνήσουν μεταξύ τους.
«Κάθε φορά που διαπιστωνόταν ότι οι διαπραγματεύσεις για την συνέχιση της δανειακής βοήθειας προς την Αθήνα παραπαίουν, οι υποψίες έπεφταν στους Έλληνες που εφέροντο ως ένοχοι», παρατηρεί το περιοδικό στην ηλεκτρονική του έκδοση. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΛΙΣ ΕΜΑΘΕ Η ΜΕΡΓΚΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Ε.Ν.D. ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΟΥ κ.κ. ΣΟΡΑ και ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΑΥΡΟ ΑΡΧΙΣΕ ΤΑ ΚΑΛΟΠΙΑΣΜΑΤΑ ! ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΝΤΑΖΟΤΑΝ Η ΧΛΕΜΠΟΝΙΑΡΙΚΗ ΑΡΚΟΥΔΑ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ! ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ! ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΣΑΛΑΠΕΤΕΙΝΟΣ Η ΛΑΓΚΡΑΝΤ {γυναικα κι αυτη να πεσης στον ερωτας της και να μην σε θελει} ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΖΗΤΑΝΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΔΟΥΝΙΣΤΡΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ! ΕΝΑΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΟΥΤΕ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΣΟΥΝ ! ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΟΤΕ ΚΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ ! ΓΙ ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΕΡΧΙΕΒΡΑΙΟΣ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ Ο ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ ! ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΙΠΟΥΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΚΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !!!

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΙΝ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΕΙΧΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ.ΤΗΝ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΝΑΙ ΠΙΣΩ.ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ.ΕΒΡΑΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΧΤΥΠΑΝΕ.