Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Πανικός στην κυβέρνηση! Την Τρίτη η ονομαστική για τις αποκρατικοποιήσεις μετά το αντάρτικο σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ!


Τα όργανα ξεκίνησαν από χθες όταν ο Πάρις Κουκουλόπουλος δήλωνε ότι έχει ενστάσεις για το νομοσχέδιο των αποκρατικοποιήσεων.

Σήμερα, πάλι ο κ. Κουκουλόπουλος ζήτησε να αποσυρθεί η τροπολογία για την μείωση των ΔΟΥ, να εξετάζονται ξεχωριστά οι αποκρατικοποιήσεις και να μην ενταχθούν οι τραπεζουπάλληλοι στον ΕΟΠΥΥ.
Πιο νωρίς το πρωί, πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έστειλαν μήνυμα στο κόμμα ότι θα καταψηφίσουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις. Και όλα αυτά την ώρα που ο Ευάγγελος Βενιζελος αναχωρούσε για τις ΗΠΑ.
Προβλήματα όμως εντοπίζονται και μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Μάρκος Μπόλαρης, Θάνος Μωραίτης, Θεοδώρα Τζάκρη και Γιάννης Δριβελέντας καταγγέλλουν τον Πάρι Κουκουλόπουλο ότι είχαν άλλα είχαν συμφωνήσει για το νομοσχέδιο των αποκρατικοποιήσεων και άλλα είπε στην ολομέλεια.
Αυτή την ώρα συνεδριάζει το ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ...

Αντάρτικο και στη ΝΔ;
Εξήντα βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής τον γραμματέα του κόμματος, Μανώλη Κεφαλογιάννη, κατέθεσαν τροπολογία στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις, για την οποία, μάλιστα, ζητούν να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία, σύμφωνα με την οποία οι αποδοχές των διοικητών των ΔΕΚΟ δεν θα ξεπερνούν το μισθό των γενικών γραμματέων των υπουργείων, που ανέρχονται στα 2.900 ευρώ καθαρά.
Η ψηφοφορία ήταν να γίνει σήμερα αλλά τελικά η διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε να γίνει την Τρίτη....
Στην ίδια ρύθμιση προβλέπεται, επίσης, ότι οι μισθοί των διοικητών τραπεζών δεν θα ξεπερνούν τις μηνιαίες αποδοχές του πρωθυπουργού, δηλαδή τα 70.000 ευρώ ετησίως. Μάλιστα, ο κ. Κεφαλογιάννης διευκρίνισε ότι όπου το δημόσιο δεν θα έχει την πλειοψηφία, το θέμα του ύψους των αποδοχών των διοικητών τραπεζών θα τίθεται στη γενική συνέλευση η οποία και θα αποφασίζει.
 Όταν μάλιστα ρωτήθηκε αν η πρωτοβουλία τους είναι σε γνώση του Πρωθυπουργού απάντησε θετικά χωρίς να διευκρινίσει αν έχει και την έγκρισή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: