Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΤΑΞΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ… ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ! ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ; ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!


Πολύ λίγα λεπτά από τον κατατρεγμένο χρόνο μας, μπορούν να δώσουν πολύτιμο φώς στο κουρασμένο μυαλό μας. Η Χαλκιδική είναι και όλων μας η πατρίδα. Όχι μόνο όσον μένουν εκεί. Αλλά ας την δούμε από μακριά γιατί πολλές φορές βοηθάει.

Οι άνθρωποι του βίντεο, κάτι «λίγοι μπαχαλάκηδες ψευτοοικολόγοι» (όπως λέει και πολύ εύστοχα ο κύκλος του καλού Δημάρχου) μαζεύτηκαν να στηρίξουν σε μία δίκη τους υπόλοιπους 14 που συνελήφθησαν πριν λίγες μέρες. Το αδίκημα. Διαμαρτύρονταν κατά των "σωτήριων" επενδύσεων εξόρυξης χρυσού στον τόπο τους. Αυτή η «μικρή μειοψηφία» του βίντεο, ήξερε ότι η δίκη θα αναβληθεί. Δηλαδή άφησαν τη βολή του καναπέ και βγήκαν στο δρόμο έτσι χαλαρά, για να μην νοιώθουν μόνα τους τα 14 «παλιόπαιδα». Όμοιος στον όμοιο, τι περιμένεις.

Τα σχέδια χρυσού, τα στηρίζει "τυφλά" ο καλός Δήμαρχος Κος Πάχτας. Ο γνωστός Πάχτας. Ο ακέραιος Πάχτας που ο «Σύστημας» των κομματικών μηχανισμών, τον τίμησε για την προσφορά του στον τόπο και μιας και όλοι μαζί κατάφεραν η Ελλάδα να βρίσκεται σήμερα στην γνωστή κατάσταση, τον έβγαλαν και Δήμαρχο.

Πώς; Τάζοντας την σωτηρία των επενδύσεων χρυσού και αρχικά 1.200 θέσεις εργασίας. Σε πόσους έταξε προσωπικά δουλειά πριν τις εκλογές; Εξαρτάται από το κατά πόσο είναι ξετσίπωτος να τάξει σε 5.000 ή 10.000, ή "τίμιος" και να τάξει μόνο σε 1.200. Αλλού άλλοι έταξαν για 10 θέσεις σε 1.000 ταλαίπωρους.

Σε ποιους όμως έταξε δουλειά; Εκεί, στην Χαλκιδική, δεν έχουν τουρισμό;

Να διευκρινίσουμε για να μην παρεξηγήσετε. Στην περιοχή υπάρχουν δύο Χαλκιδικές. Δίπλα δίπλα. Ίδιες επιφανειακά, παραλίες , δάση, όλα ίδια. Η μία όμως έχει "πολύτιμο" χρυσό στο υπέδαφος. Πολύτιμο για ποιόν; Άλλο θέμα.

Η μία, η "φτωχή", που δεν έχει χρυσό, είναι αυτή που ξέρουμε. Αυτή που είχε τόσα χρόνια πολύ τουρισμό και οι άνθρωποι ευημερούσαν και είχαν πολύ δουλειά, και είχαν όλοι δουλειές. Τώρα έχει μια πτώση και το παλεύουν μέχρι να περάσει η μπόρα. Κάτι θα έχουν και στην άκρη. Κατά τα άλλα τα γνωστά της γνωστής Χαλκιδικής.

Η άλλη, είναι "πλούσια". Αυτή που έχει χρυσό αλλά και άλλα μεταλλεύματα για τα οποία γίνονται εξορύξεις εδώ και πολλά χρόνια. Αυτή είναι πλούσια σε μεταλλεύματα και χρυσό, αλλά για τους ανθρώπους που ζουν εκεί, εδώ και πολλά χρόνια, είναι από τις πιο φτωχές περιοχές της Ελλάδας. Έχει τους πιο αμόρφωτους. Ο κόσμος της την εγκατέλειπε επί χρόνια. Αυτά τα γνωστά. Όπως είναι όλες οι μεταλλευτικές περιοχές της Ελλάδας. Ναι όλες !!!Σύμπτωση έ!!! Αλλά και αυτό είναι από μόνο του μία μεγάλη συζήτηση.

Κάτι άλλαξε όμως απ’ ότι φαίνεται εκεί, και ο κόσμος σταμάτησε να φεύγει, ή τουλάχιστον άρχισε να νοιάζεται για το τι γίνεται στον τόπο του. Και να το αποτέλεσμα. Κάτι λίγοι «μπαχαλάκηδες ψευτοικολόγοι» να στεναχωρούν τον καλό Κο Πάχτα και την εταιρία του.

Κατά κάποιους άλλους (για να έχουμε σφαιρική άποψη), αυτοί οι «λίγοι», είναι από τους λίγους που δικαιούνται αύριο, να γιορτάσουν την επέτειο της 28 Οκτωβρίου του 1940.

Και να θυμίσουμε. Το ’40, για κάποιο λόγο, έδωσαν πραγματικά την ζωή τους, πραγματικοί άνθρωποι. Δεν είναι σαν την επέτειο για την πρεμιέρα της πρώτης ταινίας του «Πόλεμος των Άστρων». Ας παρακολουθήσετε το βίντεο όμως να αποκτήσετε και δική σας άποψη. Περισσότερη ενημέρωση για τα εκεί δρώμενα στη διεύθυνση …. γιατί TVκαι εφημερίδες έχουν άλλα πολύ σοβαρά θέματα να ασχοληθούν.

Με τις ευχές μας, όλοι αύριο να γιορτάσουμε την επέτειο του ‘40, νιώθοντας άξιοι να την γιορτάζουμε.

--------------------------------------------

Πρέπει ο κάθε Έλληνας να δει αυτό το βίντεο και αυτές τις φωτογραφίες.
 
Μια “μικρή μειοψηφία”, κάτι “ξενόφερτοι μπαχαλάκηδες”, λίγοι “ψευτο-οικολόγοι” διαδήλωσαν χθες στον Πολύγυρο. ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ!!! (φωτογραφίες και βίντεο)
 
 
Δεν πρέπει να’χει ξαναγίνει τέτοια διαδήλωση στην πρωτεύουσα της Χαλκιδικής! Όλος αυτός ο κόσμος μαζεύτηκε για μία δίκη που ήταν γνωστό ότι θα αναβληθεί και είναι ΜΟΝΟ από τη Β. Χαλκιδική. To ποτάμι πλέον δεν γυρίζει πίσω.
Ο λαός της Β. Χαλκιδικής είπε ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ! Δείτε φωτογραφίες και βίντεο (τα βίντεο από ΙΕΡΙΣΣΙΩΤΕΣ).
 
 


DSC00210DSC00220
DSC00237
DSC00242
DSC00239
DSC00243
 
 
Η μεγαλειώδης διαδήλωση των Χαλκιδικιωτών στον Πολύγυρο, όπου διεξάγεται η δίκη των συλληφθέντων στην διαμαρτυρία των κατοίκων την Κυριακή στις Σκουριές, αναμφισβήτητα δείχνει ότι ο λαός της Χαλκιδικής λέει μαχητικά ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ.
Οι προβοκάτσιες της αστυνομίας δείχνουν ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει με τους “κανονικούς” τρόπους το μεγάλο αυτό κίνημα και εκτρέπεται σε μεθόδους που αναιρούν και ντροπιάζουν το δημοκρατικό μας σύστημα.
 
Δεν μπορεί η αστυνομία να είναι γιουσουφάκι των μεγάλων συμφερόντων που προχωρούν στην ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ. Να στήνει έναν τεράστιο μηχανισμό που με επιθετικές ενέργειες στρέφεται εναντίον του λαού, που θα ‘πρεπε να προστατεύει. Να χρησιμοποιεί ΑΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ για να ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ του κόσμου και να λέει ψέμματα στις ανακοινώσεις της χωρίς να ντρέπεται. Nα προτείνει κατηγορίες που έχουν να εμφανιστούν από τον καιρό της χούντας. Τι ηθικός ξεπεσμός των ηγεσιών της. ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟΥ.
Όμως ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. Το δίκιο που έχουν με το μέρος τους οι Χαλκιδικιώτες, είναι η πιο ισχυρή δύναμη, που δεν μπορεί κανείς να καταστρέψει γιατί ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ.
 
Αν ανατρέξουμε στην ιστορία της Ελλάδας θα δούμε ότι σε πολλές περιπτώσεις η ιστορία επαναλαμβάνεται ως προς τις δυνάμεις που την πάνε μπροστά και στις δυνάμεις της που συμμαχούν με τον κάθε εισβολέα. Οι δυνάμεις που είναι με το μέρος αυτών που καταστρέφουν την Χαλκιδική είναι ίδιες στις μεθόδους και στην ηθικό ανάστημα με τους συνεργάτες των Γερμανών , ίδιες με αυτές που σε συμμαχία με τους κοτζαμπάσηδες πολέμησαν με όλους τους τρόπους την επανάσταση του 1821 και μετά την νίκη στρογγυλοκάθησαν στην εξουσία και φυλάκισαν τον Κολοκοτρώνη.
 
Αλλά δεν αντλούν διδάγματα αυτοί που ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ και πάνε να παραδώσουν έναν Τόπο-Παράδεισο, που έχει όλα τα προσόντα γαι να ζήσουν οι κάτοικοι του με αξιοπρέπεια και σε πολύ καλό οικονομικό επίπεδο.
 
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.
 
ΣΕΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ...
 
Περού: Αστυνομικός των ΜΑΤ σέρνεται από διαδηλωτές κατά τα
επεισόδια που ξέσπασαν, με αφορμή την κατασκευή ορυχείου χρυσού.

ΠΗΓΕΣ: thepressproject.gr
               http://antigoldgreece.wordpress.com/
 



 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είμαι περίεργος με το τι θα μπορούσε να συμβεί με τον αντίστοιχο Πάχτα εδώ και την αντίστοιχη εταιρεία των διορισμών. Πόσα άλλα πρέπει να συμβούν σε εμας για να καταλάβουμε τι έχουμε πάθει και τι μας περιμένει ακόμα; Θέλω να ζήσω την ώρα που η οποιαδήποτε εταιρεία, θα πεί : τελείωσα απο εδώ, φεύγω! Τί θα γίνει;

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΥΠΟΓΕΙΑ, ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΣΥΝΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟMΙΕΣ. ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΛΟΓΙΚΟ. ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΚΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΚΟΣΜΟ, ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΛΑ. ΜΗΔΕΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΘΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ,ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ. ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΚΑΤΙ Ή ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ;

ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.