Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Στρατιωτικοί-κυβέρνηση: σε πορεία μετωπικής σύγκρουσης!


Στρατιωτικοί-κυβέρνηση: σε πορεία μετωπικής σύγκρουσης!Η πορεία μοιάζει να είναι μη αναστρέψιμη. Στρατιωτικοί και κυβέρνηση βρίσκονται σε πορεία μετωπικής σύγκρουσης!

Όπως φάνηκε από την συνέντευξη που παραχώρησε ζωντανά στο Onalert ο πρόεδρος του ΣΥΣΜΕΔ Ανέστης Τσουκαράκης ,οι στρατιωτικοί δεν έχουν πια περιθώρια αντοχής και ανοχής.

Από την άλλη η κυβέρνηση και τα τρία κόμματα που τη στηρίζουν δεν υπάρχει η παραμικρή διάθεση ,έστω και τώρα την ύστατη ώρα , να κάνουν το παραμικρό για να περισώσουν ότι μπορεί να περισωθεί για τις ΕΔ. Τις τελευταίες εβδομάδες μάλιστα δείχνουν μια παντελή αδιαφορία για το χώρο των ΕΔ. Η ΝΔ αποφεύγει να μιλά για το ζήτημα, το ΠΑΣΟΚ δεν μίλησε έτσι κι αλλιώς ποτέ και η ΔΗΜΑΡ, εξακολουθεί να μιλά …για μείωση κονδυλίων στην άμυνα.

Αντιθέτως η κυβέρνηση φαίνεται να προβληματίζεται περισσότερο για το πως θα διαχειριστεί πιθανές αντιδράσεις και τα όσα ακούγονται ως σενάρια δεν είναι ευχάριστα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΣΜΕΔ ,στη συνέντευξή του στο Onalert έκανε σαφές ότι οι νόμιμες και μετρημένες κινητοποιήσεις των στρατιωτικών θα συνεχιστούν μαζί με το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας. Κι αυτό είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι προβληματίζει τη κυβέρνηση σοβαρά.

Όλα δείχνουν ότι τα χειρότερα έρχονται και για το χώρο των ΕΔ, όπου πρώτα απ΄ όλα αναζητείται ψυχραιμία.

ΠΗΓΗ: www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: