Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΣΑΛΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΝΗΣΙΩΝ! ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ


Μετά το σάλο και την κοινωνική οργή που προκάλεσε η είδηση ότι η τρόικα ζήτησε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τα μικρά νησιά στο πλαίσιο των δημοσιονομικών περικοπών, υπουργεία και Κομισιόν έσπευσαν να διαψεύσουν την είδηση που δημοσίευσε η ηλεκτρονική έκδοση του Πρώτου Θέματος.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Αιγαίου Κώστας Μουσουρούλης αποκάλυψε ενώπιον πολλών εφοπλιστών και ανθρώπων της ναυτιλίας ότι η τρόικα είχε ένα τέτοιο αίτημα, αλλά άμεσα παράγοντες του υπουργείου σε αυτή τη συνάντηση τους εξήγησαν πως τέτοιου είδους πράγματα δεν μπορούν να συμβούν.

Κοινώς, η τρόικα μιλώντας με τους παράγοντες του υπουργείου τόνισαν πως αντί να δοθούν επιχορηγήσεις σε ακτοπλοϊκές εταιρείες για τα δρομολόγια στα μικρά αυτά νησιά, πρότειναν να δοθούν κίνητρα στους κατοίκους για να μετακομίσουν σε πιο κεντρικά σημεία.
Ενώ οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Μουσουρούλη να έκανε αυτή την αποκάλυψη εν συνεχεία έσπευσε το υπουργείο να διαψεύσει αυτή την είδηση με την ακόλουθη ανακοίνωση:
"Η τρόικα ουδέποτε έθεσε θέμα εκκένωσης μικρών νησιών" τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, αλλά και του υπουργείου Οικονομικών, μετά τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από μέσα ενημέρωσης, ότι η τρόικα ζήτησε από την κυβέρνηση, σε όποια νησιά υπάρχουν μέχρι 150 κάτοικοι, να εκκενωθούν, καθώς επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό".

Πριν από το υπουργείο Αιγαίο, πρώτο είχε παρέμβει το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο με ανακοίνωσή του ανέφερε πως "οι σχετικές φήμες που μεταδόθηκαν στο διαδίκτυο δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα". Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μουσουρούλης όχι μόνο το αποκάλυψε αυτό μπροστά σε παράγοντες της ναυτιλίας, αλλά φέρεται να επικοινώνησε με τις ευρωπαικές αρχές στις Βρυξέλλες λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς "να μαζέψουν την τρόικα".

Μετά το σάλο που προέκυψε σε διάψευση προχώρησε και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν. Ο Simon O΄ Connor μέσω του προσωπικού του λογαριασμού δήλωσε πως "είναι εντελώς αβάσιμα τα δημοσιεύματα που θέλουν την τρόικα να ζητά εκκένωση ελληνικών νησιών".

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 150 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ:

 Γαύδος 150
Γαϊδουρονήσι 3
 Αντίψαρα 4
 Κυρα Παναγιά Αλοννήσου 10
 Περιστέρα 5
 Πιπέρι 2
 Δήλος 14
 Μακρόνησος 5
 Κάτω Κουφονήσι 60
 Ηρακλειά 151
 Ψέριμος 130
 Φαρμακονήσι 74
 Τέλενδος 54
 Αρκιοί 54
 Λέβιθα 8
 Γυαλί 10
 Σαρία 22
 Κίναρος 2
 Δοκός Ύδρας 43
 Καστός Λευκάδας 78
 Αντικύθηρα 44
 Αντίπαξοι 64

ΠΗΓΗ: www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: