Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Αποδοκίμασαν Παπούλια - Σαμαρά στην Θεσσαλονίκη - VIDEO

Κερί μόνο κατόπιν πρόσκλησης μπορούν να ανάψουν οι πιστοί στον Άγ. Δημήτριο Θεσσαλονίκης. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην συμπρωτεύουσα. Γιούχαραν Παπούλια και Σαμαρά (Vids)

Παρά τις ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που έχουν αποκλείσει από το πρωί της Παρασκευής περιμετρικά την εκκλησία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, έχοντας τοποθετήσει μάλιστα και τα προστατευτικά κιγκλιδώματα, αγανακτισμένοι πολίτες, φώναξαν συνθήματα κατά του Κάρολου Παπούλια, αλλά και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

 

Τα γιουχαΐσματα στους πολιτικούς έξω από τον... από fon1972

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν εν χορώ "κλέφτες - κλέφτες" ενώ κάποιοι μούντζωναν τους δύο πολιτικούς, κατά την έξοδό τους από τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο.

 

Τα γιουχαΐσματα στους πολιτικούς έξω από τον... από fon1972


Να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων, για την αποφυγή επεισοδίων, η είσοδος στο ναό απαγορεύεται αυστηρά, ενώ για να ανάψει κάποιος ένα κερί πρέπει να έχει πρόσκληση και να έχει ελεγχθεί από τους αστυνομικούς πριν μπει στην εκκλησία.
Στη δοξολογία παρίσταντο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.
Η δοξολογία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι.

Τι δήλωσαν οι πολιτικοί
Μιλώντας για τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε μετά το τέλος της δοξολογίας:
"Εφόσον υπάρχει παρελθόν που δεν είναι ευχάριστο, η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να πάρει τέτοια μέτρα".
Εξερχόμενος του Ιερού Ναού ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, δήλωσε:
"Εύχομαι σύντομα η Ελλάδα να γιορτάσει την απελευθέρωσή της από εκείνους τους δανειστές που λειτουργούν ως βδέλλες πίνοντας το αίμα του ελληνικού λαού", με αφορμή τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης.

Εγκαίνια έκθεσης για την απελευθέρωση της πόλης
Οι πολιτικοί εκπρόσωποι μετά την δοξολογία μετέβησαν στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης για τα εγκαίνια έκθεσης για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, με σπάνια κειμήλια εποχής από συλλέκτες ιδιώτες και ιδρύματα.
Η έκθεση ονομάζεται "Κειμήλια Απελευθέρωσης 1912-1913" και "Γιορτή Σημαίας: Στα βήματα των ελευθερωτών".
Στην έκθεση μπορεί κανείς να δει το γνήσιο πρωτόκολλο παράδοσης της πόλης, αλλά και το γραφείο πάνω στο οποίο, υπογράφτηκε η συνθήκη απελευθέρωσης της συμπρωτεύουσας.
Να σημειωθεί ότι η πόλη της Θεσσαλονίκης έχει μετατραπεί σε φρούριο, αφού πάνω από 2.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός για την αποφυγή επεισοδίων και έντασης.

www.news247.gr

 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΡΙΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΦΩΤΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ,ΤΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ,ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ,ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΑΜΑΥΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ.ΘΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΦΑΣΚΕΛΑ ΣΤΟΥΣ ΛΟΠΟΔΥΤΕΣ.