Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ... Δεν τα βρήκαν οι αρχηγοί! Σύσκεψη αρχηγών χωρίς συμφωνία. Οργή Βενιζέλου-Κουβέλη για την τρόικα


Αδυναμία να βρεθεί η "χρυσή τομή" στα εργασιακά. Διαφωνεί η ΔΗΜΑΡ με τις αξιώσεις της τρόικας. Συνεχίζεται η συζήτηση για τα υπόλοιπα. Βενιζέλος: "Να καταλάβει η τρόικα ότι δεν είμαστε προτεκτοράτο. Οι διαφωνίες και το παρασκήνιο της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη. Όλα δείχνουν ότι δεν υπήρξε συμφωνία για τα εργασιακά, με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να δηλώνει μετά το τέλος της συζήτησης ότι δεν θα τα ψηφίσει. Iδιαίτερα οξύς ήταν στη δήλωσή του και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. "Πρέπει να φτάσουμε στο τέλος μιας διαπραγμάτευσης που κρατά τη χώρα σε αγωνία.
Η παράταση της αβεβαιότητας δε μας βοηθά. Ο καθένας που χειρίζεται τα θέματα θέλει με τον δικό του τρόπο να κάνει τα θέματα καλύτερα, εμείς στηρίζουμε την κυβέρνηση. Μέσα στις λίγες επόμενες ημέρες κρίνονται τα αποτελέσματα μιας Συμφωνίας που πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι. Η Συμφωνία πρέπει να είναι ολοκλήρωμένη για να πείσει την κοινωνία και τις αγορές καθώς και τους κρίσιμους διεθνείς παράγοντες. Διαφορετικά θα ξαναπέσουμε σε κατάσταση αβεβαιότητας και αυτό η χώρα δεν το αντέχει. Για ακόμα μια φορά πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε μια οριστική και εφαρμόσιμη λύση" είπε ο κ. Βενιζέλος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε να μη γίνουν οριζόντιες παρεμβάσεις σε συντάξεις και φορολογία και στα εργασιακά.  "Έχει μειωθεί αισθητά το κόστος εργασίας υπό μονάδα προϊόντος. Δεν έχει μεσολαβήσει τίποτα ανάμεσα στον Μάρτιο και τον Οκτώβριο που να δικαιολογεί το να ζητούνται ανάλογα θέματα. Αδικαιολόγητο και προκλητικό να ξανανοίγει παρόμοια συζήτηση. πρέπει να γίνει σεβαστή η αξιοπρέπεια μας σε σχέση με τη διαχείριση των δημοσιονομικών της χώρας" πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος έκλεισε τη δήλωσή του σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, λέγοντας ότι "η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο".
"Δεν είμαστε προτεκτοράτο. Να το καταλάβουν καλά οι εταίροι και η τρόικα αυτό. οι θυσίες πρέπει να πιάνουν τόπο και αυτό το πακέτο να είναι πραγματικά το τελευταίο και να γίνει διεθνώς αποδεκτό. να λυθεί τώρα το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους για να μη χρειαστούν και πάλι νέα μέτρα. Ζήτησα από τον πρωθυπουργό να κινηθεί τώρα αμέσως για να διαμορφωθούν οι προυποθέσεις και να παρουσιαστούν τα μέτρα της Βουλής. Εμείς θα κάνουμε το εθνικό μας καθήκον για να επιτύχουμε τους στόχους μας" είπε χαρακτηριστικά.

Κουβέλης: Δεν ψηφίζουμε τα μέτρα στα εργασιακά

Την κάθετη αντίθεση της ΔΗΜΑΡ στις αξιώσεις της τρόικας για τα εργασιακά εξέφρασε μετά το τέλος της συνάντησης των τριών αρχηγών, ο Φώτης Κουβέλης. "Τα όσα η τρόικα επιμένει με τα εργασιακά με βρίσκουν αντίθετο. Οι αξιώσεις με βρίσκουν αντίθετο. Δεν θα δεχθώ, ούτε θα ψηφίσω τις μεταβολές αναφορικά με τα εργασιακά δικαιώματα.
Τα εργασιακά είναι ήδη αποσαρθρωμένα και οι αξιώσεις της τρόικας, έχουν στόχο να ισοπεδωθούν όσα έχουν απομείνει. Μέχρι τέλους αυτή θα είναι η στάση μου. Αν γίνουν αποδεκτές οι αξιώσεις της τρόικας θα αυξηθεί ο αριθμός των απολύσεων, θα επιβαρυνθεί η ήδη τεράστια ύφεση που υπάρχει στον τόπο. Σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των άλλων μέτρων η συζήτηση συνεχίζεται και βρίσκεται σε εξέλιξη" είπε ο κ. Κουβέλης.
Όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη, η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να κάνει πίσω και να ψηφίσει τις αξιώσεις της τρόικας στα εργασιακά. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν θα υπάρξει νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Κουβέλης αρνήθηκε να απαντήσει.
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ Ο ΧΟΝΤΡΟΜΠΕΝΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ? ΟΤΑΝ ΥΠΕΓΡΑΦΕ ΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟΛΟΙ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΑΙ ? ΜΠΟΥΦΟΣ ΗΤΑΝΕ Η ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΙ ΥΠΕΓΡΑΦΕ ? ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ! ΓΙΑΤΙ Σ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΞΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΕΓΩ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ! ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ ΧΟΝΤΡΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΔΟΥΝΙΣΤΡΑ !!!