Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Βόμβα στα ελληνικά νοικοκυριά - Καταργούνται όλα τα οικογενειακά επιδόματα και το αφορολόγητο για κάθε παιδί


- Υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ χαρακτήρισε το νέο σύστημα πιο δίκαιο
 - Σύμφωνα με το υπουργείο οι ενστάσεις της τρόικας αφορούν την υγεία, την άμυνα και τους ΟΤΑ
 - Από τη νέα αυτή εξέλιξη αναμένεται να πληγούν οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι
 - Τα επιδόματα θα αντικατασταθούν με επιδόματα μόνο για τις φτωχές οικογένειες

 Καταργούνται από το 2013 όλα ανεξαιρέτως τα οικογενειακά επιδόματα, καθώς και το πρόσθετο αφορολόγητο για κάθε προστατευόμενο τέκνο και στη θέση τους θα χορηγείται ένα επίδομα για κάθε οικογένεια με παιδιά.
Αυτό ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα, χαρακτηρίζοντας «περισσότερο δίκαιο και πιο αποτελεσματικό» το νέο σύστημα, διότι θα εφαρμόζεται στοχευμένα, με βάση εισοδηματικά κριτήρια. Το επίδομα αυτό θα χορηγείται στους δικαιούχους μέσω των Εφοριών και όχι μέσω ΟΓΑ, Νομαρχιών, κ.λπ., όπως έως σήμερα.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, τα νέα φορολογικά μέτρα που σχεδιάζονται, και τα οποία δεν περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, θα ισχύσουν από την 1/1/2014 για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2013. Ενώ, διευκρίνιζε ότι από την αύξηση των ορίων ηλικίας κατά 2 έτη, θα εξαιρεθούν όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα με το νόμο Λοβέρδου.
Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το νέο πακέτο των μέτρων, ο υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, επισήμανε εκ νέου ότι παραμένουν οι ενστάσεις των εκπροσώπων των δανειστών για μέτρα πιθανόν και άνω των 2 δισ. ευρώ, τα οποία προτείνει η ελληνική πλευρά.
Είναι εν προκειμένω χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, η τρόικα δεν έχει πεισθεί για την απόδοση των διαρθρωτικών μέτρων σε υγεία, άμυνα και ΟΤΑ και ζητεί την αντικατάστασή τους από πρόσθετες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.

www.newsit.gr                                           

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: