Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΚΙΡΡΑ: ΕΝΑΣ ΕΠΙΜΕΛΩΣ “ΘΑΜΜΕΝΟΣ” ΘΥΣΑΥΡΟΣ!


Επιμελώς «θαμμένα» μέσα στο χρόνο, έμειναν ανεκμετάλλευτα πολλά στοιχεία που θα μπορούσαν από μόνα τους να έχουν αναπτύξει την περιοχή μας σε αξιόλογο βαθμό, ανεξάρτητα από την ύπαρξη των Δελφών. Πόσο μάλλον σε συνδυασμό με αυτούς. Γιατί άραγε;;

Επί χρόνια η συζήτηση για το γιατί  να είμαστε οι φτωχότεροι της Ελλάδας είχε δύο όψεις. Αυτή του μυστηρίου και αυτή που έλεγε ότι είναι άχρηστος ο τόπος, είμαστε άχρηστοι και εμείς, τι ζητάμε τώρα; Οι υποστηρικτές της αχρηστίας αποδείχτηκαν από «παπαγαλάκια εντεταλμένης υπηρεσίας» μέχρι  κορόιδα που έκαναν τσάμπα αυτό που άλλοι το πληρωνόντουσαν.  Το μυστήριο λύθηκε. Κάποιος κέρδιζε από την ανάγκη των φτωχών και από την ερήμωση. Και αυτούς που τους ψηφίζαμε να φροντίσουν για την ανάπτυξη, τους πλήρωνε καλά να κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Και όσοι δεν δέχτηκαν την συνεργασία,  το πλήρωσαν ακριβά. «Σεσημασμένοι» πιά οι φιλόδοξοι «νεκροθάφτες μας» και ο κόσμος όλο και πιο «ανοιχτομάτης», ανακαλύψαμε πολλά.

Από το 1987 είμαστε «Μνημείο παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς» σύμφωνα με την UNESCO, η Κρουαζιέρα υπάρχει και επιμένει να μας χτυπά την πόρτα και «εμείς» αδιαφορούσαμε τόσα χρόνια, και είναι ψέματα ότι δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε  σαν τοπική κοινωνία λόγω ύψους της γέφυρας του Ρίο και μέσα σε πολλά άλλα, η Κίρρα έχει ένα πολύτιμο ποτάμι.

 Επιμελώς «θαμμένος» θησαυρός το ποτάμι της Κίρρας και σε  πρώτο χρόνο  δημοσιεύουμε την Ιατρική Γνωμάτευση του Ιατρού Μικροβιολόγου Υγιεινολόγου Κουτρολίκου Δρόσου του 1963 (βασισμένη σε ανάλυση των νερών του ποταμού της Κίρρας του 1961 από την Γεωχημική και Τεχνολογική Υπηρεσία του Υπουργείου Βιομηχανίας), μέσα από δημοσιεύματα της εφημερίδας «Φωκικός Λαός» του 1966.

Σύμφωνα με αυτά που θα διαβάσετε, η ιαματικότητα των νερών της Κίρρας είναι όχι μόνο εκμεταλλεύσιμη αλλά ισάξια με τις πιο φημισμένες Ευρωπαικές ιαματικές πηγές και ανώτερη από άλλες Ελληνικές ιαματικές πηγές. Πηγές  που μέχρι σήμερα, πενήντα χρόνια μετά, παράγουν ακόμα πλούτο για τον τόπο τους και για την χώρα.

Τι να πει και το Bath.  Όσον αφορά τα συγκριτικά προσόντα της κάθε περιοχής, αντικειμενικά και από οποιαδήποτε οπτική γωνία, η Κίρρα υπερτερεί αναμφισβήτητα. Οι άνθρωποι όμως έκαναν την διαφορά. Εκεί, με αφορμή μία μικρή πηγή και ένα στοιχειώδες εύρημα έφτιαξαν από το μηδέν με τον χρόνο την πόλη Bath (λουτρό) και σήμερα 60.000 κάτοικοι, δύο φορές ο πληθυσμός όλου του Δήμου Δελφών, ζουν και ευημερούν σε αυτή.  Εδώ δεν έχουμε μία μικρή πηγή, έχουμε ένα ποτάμι. Εδώ δεν έχουμε το εξοχικό του Βασιλιά που «καλεί» τους Άγγλους, έχουμε το «εξοχικό των Θεών» τους Δελφούς που «καλούν» κυριολεκτικά όλο τον κόσμο. 

        Μόνο την μισή ιαματική «αξία» να έχουν τα νερά του ποταμού από αυτή που προκύπτει από αυτά τα κείμενα, η μη εκμετάλλευσή τους δεν μπορεί να είναι τυχαία αλλά ένα ακόμα έγκλημα των «σεσημασμένων». Τουλάχιστον ένα Νομαρχιακό έργο ή ένα Δημοτικό έργο λουτρών ακόμα και δωρεάν χρήσης, μία σύγχρονη ανάλυση και η αναφορά στα διαφημιστικά φυλλάδια θα έπρεπε να υπάρχει Ας μην μπούμε όμως στις λεπτομέρειες για το πόσα λεφτά ξοδεύτηκαν και σε τι έργα ανάπτυξης τόσα χρόνια. Για την παρούσα Δημοτική αρχή άλλωστε και του «δεινόσαυρους» τοπικούς αιρετούς μας, μέχρι πέρυσι τουλάχιστον  η Ιτέα και οι Δελφοί δεν είχαν θάλασσα και παραλία. Θα έχουν ιαματικό ποτάμι;

Χωρίς   άλλα σχόλια, προτείνουμε σε όλους να την διαβάσετε προσεκτικά και θα  επανέλθουμε.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Είναι άξιο λόγου το ύφος του άρθρου «Η ΚΙΡΡΑ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΙΣ», γραμμένο τότε, που δεν είχαμε ακόμα διολισθήσει στα «Άμφισσα εναντίον Ιτέας» και «Ιτέα εναντίον Άμφισσας» ενώ κάποιοι μας έθαβαν όλους μαζί. Τότε, από την εποχή που όλοι ήξεραν ότι όλοι μαζί θα ζήσουμε αξιοπρεπώς, ή όλοι μαζί θα «πεθάνουμε» και ο «Φωκικός Λαός» «φώναζε» από τον τίτλο του ακόμα αυτή την αλήθεια. 













17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για αυτό το πράγμα, για αυτήν την δημοσίευση, γιατί δεν υπάρχουν σχόλια μωρέ; Δεν βλέπουμε τι μας έχουν κάνει, τι μας έχουνε πάρει μέσα απο τα μάτια μας, και εμείς επιμένουμε να είμαστε πράσινοι γαλάζιοι κόκκινοι και μαύροι; Τόσος πολύς φόβος έχει στρωθεί πάνω στις καρδιές μας και δεν τολμάμε να σταυρώσουμε ούτε μιά λέξη για την κατάντια μας, λές και είναι θεού θέλημα; Να πώ ότι αισθάνομαι ηλίθιος γιατί πίστευα ότι είμαι ο "κυρίαρχος λαός" στον τόπο μου, αλλά τελικά η κυριαρχία μου άρχιζε με την προεκλογική περίοδο και τελείωνε με την ψήφο μου. Τί άλλο να σχολιάσω!

Ανώνυμος είπε...

9:31 ΜΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΕΙΣ.
ΟΙ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΣΟΚΑΡΟΝΤΑΙ ΠΙΑ. ΤΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΑΝΤΑ, ΤΗΝ ΑΝΟΣΙΑ.

ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΟΚ. ΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ ΟΤΙ ΕΦΤΑΣΕ ΤΡΙΑΝΤΑ Ή ΣΑΡΑΝΤΑ Ή ΕΞΗΝΤΑ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΝΟΙΩΘΕ «ΚΑΠΟΙΟΣ» ΠΟΥ ΤΟΥ ΜΙΛΑΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΑΓΑΝ, ΑΠΛΑ ΤΟΝ «ΖΥΓΙΑΖΑΝ» ΓΙΑ ΠΡΟΒΑΤΟ.
ΑΣΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕ ΤΥΦΛΑ (Ο ΠΟΝΗΡΟΥΛΗΣ) ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΒΟΛΕΨΟΥΝ Ή ΘΑ ΒΟΛΕΨΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΕΒΓΑΖΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΕ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ ΤΟΥ. ΑΜ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ 2000 ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΚΙΟΛΑΣ;
ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΚ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΛΗΞΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ. ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ.

μπουρμπουλήθρα αγιόνερου είπε...

Τα συμφέροντα δεν άφησαν τις δημόσιες τουαλέτες που υπάρχουν στην μέσα πηγή να δουλέψουν;

Υπήρχε ιδιωτική πρωτοβουλία για λουτρά και εμποδίστηκε;


Και άλλη μια ερώτηση για τους μεταλλειόπληκτους

Το Λαρνάκι ή ο Σταθμός ΚΤΕΛ Αθήνας κάνουν χειρότερη εντύπωση στους τουρίστες;

Για μένα δεν είναι συγκρίσιμα αλλά για τους συνωμοσιολόγους μπορεί και να είναι αλληλένδετα, ποιος ξέρει ...

Ανώνυμος είπε...

Προς τον 7:14
Υπήρξε περίπτωση κατά το παρελθόν να υπάρξει ιδιωτική πρωτοβουλία για οτιδήποτε μέσα στον νομό, χωρίς να περάσει, να ζυγιαστεί και να τύχει της ανάλογης εκμετάλλευσης, απο το γραφείο του Γκελεστάθη; Όταν εμφανίστηκαν οι ιδιοκτησίες στις παλιές τουαλέτες, μήπως γνωρίζεις τί έκανε η Κτηματική Υπηρεσία του Νομού; Και τέλος, μήπως μπορείς να υπολογίσεις πόσους τουρίστες έφεραν τα ΚΤΕΛ, τί χρήματα άφησαν στην πόλη και πόση είναι η αναλογία ρύπανσης στο περιβάλλον απο τα λεωφορεία και το Λαρνάκι; Το να συντηρείσαι από την δουλειά σου στα μεταλλεία και να θέλεις να την υπερασπιστείς είναι θεμιτό. Το να στρεβλώνεις και να λοιδωρείς όμως την πραγματικότητα είναι ανήθικο και εγωϊστικό. Γιατί σε λίγο θα θέλεις να υπάρχουν Super Markets, καφενεία και ταβέρνες και εμπορικά μαγαζιά, μόνον για εσένα, γιατί όλοι οι άλλοι θα έχουμε φύγει. Και τότε θα διαμαρτύρεσαι για την κωλοπόλη που σου στερεί τα πάντα αλλά σου δίνει την δουλειά σου, έστω και για λίγο ακόμα. Κρίμα.

μπουρμπουλήθρα αγιόνερου είπε...

Προς τον/την 10:14,

Τι σημαίνει ότι όλες οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες περνούσαν από το γραφείο του μπαρμπα-Νίκου; Πέρα από το ότι παρασιτούσε εις βάρος μας; Πήγε να γίνει κάτι και δεν το προώθησε ή το σταμάτησε;

Τι έκανε η Κτηματική Υπηρεσία; Πραγματικά δεν έχω ιδέα.

Για τα ΚΤΕΛ, η εικόνα, το οπτικό περιβάλλον είναι το θέμα. Εκτός και εάν δεν έχεις πάει στα ΚΤΕΛ Αθηνών, να σου πω ότι είναι τριτοκοσμική εικόνα.

Το να σου πω ότι δεν δουλεύω σε μεταλλεία δεν έχει νομίζω νόημα αλλά το λέω.

"Το να στρεβλώνεις και να λοιδωρείς όμως την πραγματικότητα είναι ανήθικο και εγωϊστικό."
Που στρέβλωσα πράγματα; Που λοιδόρησα;

Ανώνυμος είπε...

Κύριε μπορμπουλήθρα, κάτι σε πόνεσε και δεν είναι απαραίτητο να ήταν η ανάρτηση. Μπορεί να ήταν αυτό με τα 2000 κορόιδα του 5:22 οπότε όντος δεν έχει νόημα να μας πείς ότι δεν δουλεύεις εκεί.
Το ΚΤΕΛ στην Αθήνα είναι άσχημο αλλά είναι πέρασμα. Αν έχεις πάει θα έχεις δεί ότι κανένας επιχειρηματίας δεν πουλάει θέα εκεί γύρω. Μόνο εισιτήρια και περιοδικά για το ταξίδι κ.λ.π. Το Λαρνάκι είναι η ίδια η Ιτέα και η βιτρίνα των ίδιων των Δελφών. Δες το χάρτη. Το ότι τα βιομηχανικά τοπία δεν συμβαδίζουν με τον τουρισμό το έχουν παραδεχτεί και οι φίλοι σου οι βωξιτικοί οπότε μην κουράζεσαι.
Και οι μπάρμπα Νικολάδες μέχρι και σήμερα πώς παρασιτούν εις βάρος μας; Πού ξεπουλάνε την ευθύνη τους για το μέλλον μας και τα τσεπώνουν; Εγώ θα σου πώ ότι για τους βωξίτες δεν του νοιάζουν ούτε Νόμοι, ούτε Σύνταγμα, ούτε Υγεία, ούτε ανάπτυξη άλλου τομέα ούτε ιερό και όσιο και σε όλες τις αποφάσεις που έρχονται είπαν και λένε ναι. Για πές μου μία παρόμοια τολμηρή απόφαση για την ανάπτυξη μιάς άλλης δραστηριότητας; Να σου πώ χίλιες περιπτώσεις που ψάχνουν και δεν αποφασίζουν τίποτα αν δεν καλύπτονται και τα ψιλά γράμματα του Νόμου; Μόνο μία θα σου φτάσει. Έχει χιλιοειπωθεί αλλά θα το ξαναπώ και αν είσαι από τα κορόιδα που ψάχνουν δουλειά, ρώτα αυτούς που προσκυνάς αν λέω αλήθεια. Το 2009 το Υπ. Τουρισμού ρώτησε (με επισήμανση ότι είναι επείγον και σοβαρό και αφορά ανάπτυξη και θέσεις εργασίας) μέσω Νομαρχίας ποιοι Δήμοι ποιες περιοχές θέλουν να ονομαστούν τουριστικές. Εκτός από τους κολλητούς του Νομάρχη από Δελφούς Γαλαξίδι Δεσφίνα ,Άμφισσα και Λιδωρίκη, οι υπόλοιποι απάντησαν με ομόφωνες αποφάσεις Δημοτ. Συμβουλίων «Όλος ο Δήμος». Ξέρεις τι έκανε ο Νομάρχης μας; Απάντησε στο Υπουργείο ότι δεν έχουν απαντήσει ακόμα και ζήταγε διευκρινήσεις αν ο τουριστικός χαρακτηρισμός θα κάνει κακό στην κτηνοτροφία!!!!!!! Και ήδη υπήρχε Νόμος που έλεγε ότι η κτηνοτροφίκές και η γεωργικές εγκαταστάσεις είναι καλό για τον τουρισμό. Και στον ίδιο νόμο έλεγε ότι τον τουρισμό τον καταστρέφουν οι εξορύξεις. Και ακόμα δεν έχει απαντήσει ποιές ρημάδες περιοχές στον Νομό έιναι τουριστικές!!!!!!! Μπορείς να μιλήσεις ή κάνεις μπουρμπουλήθρες με αυτά που έμαθες;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Κε μπουρμπουλήθρα, το ξανασκέφτηκα. Ίσως να το θές πολύ ή να δουλεύεις την κοινωνία γιά αυτούς αλλά όντως δεν πρέπει να δουλεύεις σε αυτούς. Οι περισσότεροι που απλά δουλεύουν στους βωξίτες, μπορεί αρχικά να σοκαρίστηκαν αλλά οι περισσότεροι έχουν καταλάβει ότι δεν είναι λιγότερο ή περισσότερο πρόβατα από τους υπόλοιπους μεταλλειόπληκτους του Νομού. Με λίγα λόγια το ίδιο κακό κάνουν στο μέλλον όλων μας. Εχουν ξαναγραφτεί τα πάντα. Οι περισσότεροι έχουν καταλάβει (εσύ όχι αλλά πάλεψέ το) ότι το πρόβλημα δεν είναι η μεταλλεία αλλά η κακή μεταλλεία. Οι περισσότεροι έχουν ενημερωθεί για το τι λένε και τι προτείνουν όσοι αντιδρούν. Δεν διαφωνούν μαζί τους. Όλοι το συζητάνε πιά ότι οι συγχωνεύσεις των εταιριών είχαν συζητηθεί από το 2010 (τουλάχιστον άνοιξη και πρίν). Από τότε ήταν αναπόφευκτο ότι θα γίνουν πολλές απολύσεις. Πχ. Τι να κάνει μία εταιρία δύο διοικητικά επιτελεία; To ένα περισσεύει ολόκληρο. Γιατί να έχουν μεμονωμένους φορτηγατζήδες που πρέπει να βγάλουν και επιχειρηματικό κέρδος τώρα που βρώμισε ο τόπος αλλοδαπούς οδηγούς των 300€ μήνα ; Γιατί να πληρώσουν φορτηγά, αν κάποιοι τους δώσουν το Λαρνάκι να γίνει σκάλα φόρτωσης στο δικό τους πλοίο; Μήπως έχεις ακούσει για άγνωστους εργολάβους με άγνωστης προέλευσης προσωπικό που έχουν ήδη πάρει δουλειές; Aν ενδιαφέρεσαι για γαλαρία με νταβάνια να γκρεμίζονται για 300 € το μήνα πές μου, έχω μία καλή γνωριμία.
Αν όμως οι εξορύξεις γίνονταν μόνο υπόγειες και με όλα τα μέτρα ασφάλειας, αν γίνονταν με σωστή διαχείριση των μπάζων, αν γίνονταν αποκαταστάσεις, όπως λένε οι Νόμοι,ξέρεις πόσες θέσεις εργασίας θα υπήρχαν; Σου ξεφεύγει όμως οτι αυτό θέλει σοβαρούς επιχειρηματίες που δουλεύουν για λογικά κέρδη. Σου ξεφεύγει επίσης ότι τα τρελά κέρδη που έκαναν τους δικούς μας ιντερνασιοναλ μάγκες, χρειάστηκαν αίμα και σακατεμένη υγεία εκτός της συνολικής φτώχιας.
Θα μπορούσα να συνεχίσω αλλά θα έπρεπε να αναφέρω ένα τεράστιο πλήθος πληροφοριών που έχουν αποκαλυφθεί τελευταία.
Αυτά που βγήκες να πείς δεν αφορούν στρέβλωση και λοιδορία. Είναι ή το «ξέσκισα» στην στρέβλωση και λοιδορία ή «δεν ξέρω τι μου γίνεται». Αλλά μην τα παρατάς. Να ρωτάς να μαθαίνεις και να απαιτείς τεκμηρίωση. Μην παπαγαλίζεις όμως ότι σου λένε, κάποιοι πληρώνονται γι’αυτό.
Και όλοι συμφωνείτε. Κακό πράγμα η ανεργία μεγάλε. Αυτό λένε και αυτοί που αποκαλείς μεταλλειόπληκτους συνωμοσιολόγους. Μόνο μιά διαφορά έχετε, μία σημαντική διαφορά. Αυτοί μιλάνε για κάτι που να χωράνε ΟΛΟΙ. Εσύ μιλάς όπως αυτοί που θέλουν να βολέψουν το τομάρι τους και ας πεθάνουν όλοι οι άλλοι. Σαν το είδος δηλαδή που κατάστρεψε την Ελλάδα.
Με τις Υγείες σου.

βωξιτική μπουρμπουλήθρα αγιόνερου είπε...

Προς τον/την 4:12
Τίποτα δε με πόνεσε. Για την ακρίβεια τώρα ρεύομαι από τις πολλές μπουρμπουλίθρες γνώσης που μου μετέδωσες.

"Και οι μπάρμπα Νικολάδες μέχρι και σήμερα πώς παρασιτούν εις βάρος μας; Πού ξεπουλάνε την ευθύνη τους για το μέλλον μας και τα τσεπώνουν;"
Παρασιτούν καταρχή γιατί τους ψηφίζουν και δεύτερο γιατί υπάρχουν άνθρωποι που εκχωρούν την ευθύνη για το μέλλον τους σε αυτούς.

Το ότι δεν με ενοχλούν οι εξορύξεις αυτές καθ'αυτές, δεν με κάνει εχθρό του τουρισμού. Εάν και με τη σκέψη σου είμαι όχι μόνο εχθρός του τουρισμού αλλά και αυλικός του ΔημαρχοΝομάρχη.

Θα κάνω ερώτηση με κίνδυνο απάντησης.
Τι γίνεται σε περίπτωση που χαρακτηριστεί "τουριστικός" ο δήμος; Πως θα διευκολύνει τις τουριστικές υποδομές;
Δεν φταίει ο χαρακτηρισμός για την εικόνα της Ιτέας και τις τουριστικές παροχές που προσφέρει, αυτό νομίζω. Εξ ακοής όμως και μόνο ο χαρακτηρισμός ως τουριστική περιοχή μόνο θετικά μου ακούγεται ότι θα προσφέρει.

Δεν είπες τι έκανε η Κτηματική Υπηρεσία με τις δημόσιες τουαλέτες στη μέσα πηγή. Ούτε ποιον λοιδόρησα, στρέβλωσα ...

Ανώνυμος είπε...

Κύριε μπουρμπουλήθρα.
Κάπου πήγες να το ισιώσεις, αλλά μάλλον το σύνδρομο του εγωϊσμού (μόνον;) δεν σε άφησε να το τελειώσεις. Ανακάτεψες το ΚΤΕΛ στην Αθήνα. Αυτό ήταν το ζητούμενο; Μαζί με τα ΚΤΕΛ άλων 10 Νομών; Δεν ρωτάς τον φίλο σου απο την Δεσφίνα να σου πεί την ιστορία με το κολυμβητήριο στην Ιτέα; Βάλε απέναντι και τον Παπαλάϊο να ακούει. Δεν τον ρωτάς να σου πεί την "δική" του διαδικασία για προσήψεις στην S&B και στο Αλουμίνιο; Δεν πάς στην Αρτοτίνα να ρωτήσεις ποιός έλεγε στο καφενείο: "γέροντα, με τσ΄δκούς μας είσαι ή με τσ΄αλλνούς;". Βέβαια το να ρωτάς ακόμα και τώρα να μάθεις το τί έγινε στην Κτηματική Υπηρεσία, δεν είναι κακό. Αλλά το να "λοιδωρείς" χωρίς να ξέρεις, δεν είναι λιγάκι...να το πούμε κατευθυνόμενο, ή είναι λίγο; Κι άν βρείς καμμιά πόλη στην Ελλάδα, που να μήν είναι χαρακτηρισμένη τουριστική και να έχει πάρει επιχορήγηση απο πρόγραμμα Κοινοτικό ή Εθνικό, ή να έχει εισερχόμενο χρήμα ή να έχει ανεβάσει το βιωτικό της επίπεδο ή να έχει οικοδομική δραστηριότητα, ή να έχει πλήθος οικογενιακών επιχειρήσεων και όχι εργάτες σε στοές, τότε όντως έχεις δίκιο. Να σκεφθείς όμως αυτό που όλοι λέμε: Ποιός κερδίσει με αυτήν την κατάσταση; Είναι ένας, δύο, χίλιοι; Κι άν δουλέψει ο τουρισμός, πόσοι θα κερδίσουν; ένας, δύο, χίλιοι; Δεν φαντάζομε να εννοείς ότι δεν θα υπάρξει τουρισμός με τους Δελφούς, τα νερά και τις παραλίες τριγύρω! Γιά σκέψου το.

Ανώνυμος είπε...

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ ΑΚΡΗ. Ο ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗΘΡΑΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΕΤΣΙ ΓΕΝΙΚΑ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΑ, ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΡΗΜΑΞΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ.
ΠΡΑΓΜΑΤΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΘΕΤΙΚΟ ΦΙΛΕ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗΘΡΑ. ΤΟΣΟ ΘΕΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ. ΑΠΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΟΥ: ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ Η ΙΤΕΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ;
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΕΛ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΡΝΑΚΙ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΥΣ ΗΤΑΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΑΤΥΧΕΣΤΑΤΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΙΤΣ ΚΑΙ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΠΑΓΜΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ ΕΔΩ. ΈΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΦΙΛΟΑΛΗΤΟΒΩΞΙΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ. ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΥΦΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ. ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΑΡΠΑΓΜΑ (ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΚΑΛΗ ΩΡΑ). Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΗΤΑΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΗ. ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ (ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ), ΚΑΤΑΛΗΓΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΤΩΧΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΕΜΕΝΕ, ΣΤΟ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ. ΟΤΑΝ ΦΙΛΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ (ΜΕ ΔΩΡΑΚΙΑ ΚΟΚΑΛΑΚΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΜΙΛΑΜΕ) 80 ΜΕ 100 ΑΤΟΜΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ ΥΠΕΡ ΑΛΗΤΕΙΑΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΙΑ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ, ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΗ ΠΑΡΕΑ, ΤΟ ΜΑΘΑΙΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΖΗΜΙΑ. ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΔΟΣ ΖΗΜΙΑ, ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΜΠΟΥΡΜΟΥΛΗΘΡΑ. Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΗΤΑΝ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ. ΠΟΛΥ ΒΡΩΜΙΑ. ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΟΥ, ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ, ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΥΤΕΣ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΦΟΡΤΙΟ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ.

φιλοαλητοβωξιτική μπουρμπουλήθρα αγιόνερου είπε...

Προς τον/την 8:17
Ισιώνω σιγά σιγά, που θα πάει θα έρθω στα ίσια μου. Συνεχίστε να μου μεταγγίζετε μπουρμπουλήθρες αληθινής γνώσης και με το χρόνο θα ανανήψω.

"άν βρείς καμμιά πόλη στην Ελλάδα, που να μήν είναι χαρακτηρισμένη τουριστική και να έχει πάρει επιχορήγηση απο πρόγραμμα Κοινοτικό ή Εθνικό, ή να έχει εισερχόμενο χρήμα ή να έχει ανεβάσει το βιωτικό της επίπεδο ή να έχει οικοδομική δραστηριότητα, ή να έχει πλήθος οικογενιακών επιχειρήσεων και όχι εργάτες σε στοές, τότε όντως έχεις δίκιο."
Η ανάκαμψη της οικοδομής, οικογενειακές επιχειρήσεις κτλ περιμένουν το χαρακτηρισμό για να γίνουν; Μπορεί να τις ευνοήσει αλλά άμα δεν υπάρχουν εξαρχής;
Τέλως πάντων το θέμα και με το ΚΤΕΛ/Λαρνάκι είναι ότι στην τελική αρκετοί που γράφουν εδώ είναι μεταλλειόπληκτοι σε βαθμό συνωμοσιολογίας. Αυτό γιατί όταν πίσω από όλα ανακαλύπτεται δάκτυλος της εταιρείας η συζήτηση ξεφεύγει και μένει περισσότερο ως αντιμεταλλευτικό παρά ως τουριστικό το όραμα αυτών.

Προς τον/την 6:57
"ΑΠΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΟΥ: ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ Η ΙΤΕΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ;"

Εάν χαρακτηριστεί τουριστική η πόλη, θα αλλάξει κάτι στις εγκαταστάσεις των εταιρειών;

" ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ ΕΔΩ "
νιάου νιάου βρε γατούλα
βγάλε και τα Κεφαλαία να σε διαβάζουμε καλύτερα, Caps Lock κουμπάκι έχει και φωτάκι

Ανώνυμος είπε...

μου αρέσει που έχεις και νοημοσύνη. τουλάχιστον στο όνομα βελτιώνεσαι όσο παθαίνεις

Ανώνυμος είπε...

Μπουρμπουλήθρα,
Κατά τα γραφόμενά σου, όποιος είναι με τον τουριστικό προσανατολισμό της Ιτέας, αυτόματα είναι αντι-μεταλλειακός! Και βεβαίως, σιγά σιγά, άρχισες να ρωτάς και να μαθαίνεις. Και παρ' όλη την άγνοιά σου για όλα τα υπόλοιπα, θεωρείς ότι η αντίθεση κάποιων με τον κατ' εξακολούθηση βιασμό τοπίου και ηθών της τοπικής κοινωνίας, έχει να κάνει με το μένος τους εναντίων της S&B.
Το 1967 όποιος δεν ήταν με τον Παπαδόπουλο, ήταν εχθρός της πατρίδας. Το 1977 όποιος δεν ήταν με τον Καραμανλή, τον περίμεναν τα τάνκς, το 1984 άν δεν ήσουνα με τον Ανδρέα, ήσουνα δοσίλογος και πάει λέγοντας μέχρι το σημερινό ότι άν δεν είσαι με τον Σαμαρά, είσαι με την δραχμή.
Μήπως εκτός του να έχεις άποψη, πρέπει να αρχίσεις και να σκέφτεσαι;

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσει που κάνετε όλη αυτή την συζήτηση, ενώ το άρθρο και τα σχόλια μέχρι τον Μπουρμπουλήθρα δεν γράφουν πουθενά για μεταλλεία ή βωξίτη. Ένα μικρό βήμα για το μυαλό μας, ένα μεγάλο βήμα για τον τόπο μας.

μπουρμπουλήθρα αγιόνερου που βλέπει την αλήθεια να έρχεται είπε...

Προς τον/την 11:52

"Επιμελώς «θαμμένα»" "Σεσημασμένοι" "νεκροθάφτες" "παπαγαλάκια εντεταλμένης υπηρεσίας" "Κάποιος κέρδιζε από την ανάγκη των φτωχών..τους πλήρωνε καλά να κάνουν ακριβώς το αντίθετο."

Ποιός είναι αυτός ο κάποιος; Πως κερδίζει ο κάποιος;
Εάν δεν βλέπετε σχεδόν στα περισσότερα άρθρα της Καρτερίας ότι πίσω από τα παράσιτα της αυτοδιοίκησης είναι η Εταιρεία (S&B) δε λέω τίποτα άλλο. Δεν αποκλείω ότι δεν είναι, ίσα ίσα που το πιστεύω ότι εν μέρει ισχύει μιας και συμφέρον έχει από τούτο.

Προς τον/την 9:33

"Και παρ' όλη την άγνοιά σου για όλα τα υπόλοιπα"
Είναι που με βοήθησες με την δικιά σου ενημέρωση και κατάλαβα πολλά. Ποιές απορίες ακριβώς βοήθησες να μου λυθούν; Η Κτηματική Υπηρεσία;
Η σχέση χαρακτηρισμού τουριστικού δήμου - βιομηχανικές εγκαταστάσεις;

" κατ' εξακολούθηση βιασμό τοπίου και ηθών της τοπικής κοινωνίας"

Στο τοπίο θα συμφωνήσουμε, στα ήθη καθόλου.

Ανώνυμος είπε...

Ρε μποουρμπουλήθρα, επειδή πολλά μας τα έκανες και πολλά λές, επειδή οι αντιρρήσεις σου ενδέχεται να έχουν και μιά βάση (ελπίζω όχι οικονομική), δεν βγαίνεις παραέξω να μας τα πείς και να μας διαφωτίσεις και εμάς; Επώνυμα, σε χώρο που διαλέγεις εσύ και να έρθουμε καλοπροαίρετα όλοι μας να σε ακούσουμε. Δεσμεύομαι δε ότι θα έχεις την απόλυτη ελευθερία, να εκφράσεις την γνώμη σου και την επιχειρηματολογία σου. Και σε πληροφορώ ότι είμαι σε θέση να σου τα εξασφαλίσω αυτά τα δύο σε εκείνον τον χώρο. Τώρα το μόνο που κάνεις είναι να προκαλείς τους πάντες (καλούς και κακούς) αυθαδιάζοντας, έχωντας όμως την ασφάλεια και την μοναδική σου ευκαιρία να χρησιμοποιείς ξένο βήμα και ξένο ακροατήριο. Είναι λογικό λοιπόν η Καρτερία να σταματήσει να ασχολείται μαζί σου και να κάνεις το επαϊοντα πλέον στον καναπέ σου. Απάντησε ή αλλοιώς σιώπησε. Εκτός και από συνεχείς αντιρρήσεις για όλους και για όλα, έχεις και γνώση.

προκλητική αυθάδης και κουρασμένη μπουρμπουλήθρα αγιόνερου είπε...

Προς τον/την 1:14

Δίκιο έχεις και εγώ κουράστηκα.
Δεν νομίζω ότι μπορώ να διαφωτήσω κανέναν, δεν κατέχω καμία αλήθεια.

Δεσμεύεσαι σαν ανώνυμος; χαχα
Εάν υπάρξει συζήτηση, εκδήλωση κα για κάτι που θα με ενδιαφέρει θα εμφανιστώ και θα πω τη γνώμη μου. Θα με αναγνωρίσετε από τις μπουρμπουλήθρες που θα βγαίνουν από το στόμα.