Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Οι προτάσεις του συνδυασμού του κου Νικ. Γιογάκη για το θέμα πρόσληψης Σύμβουλου στο ΕΒΕ ΦΩΚΙΔΑΣ

   Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Φωκίδας, προσπαθώντας να βρει άμεσα λύση στο πρόβλημα στελέχωσης του φορέα με ανθρώπινο δυναμικό, έφερε πρόταση στο Διοικητικό Συμβούλιο που συνεδρίασε 30/7/2012 για την πρόσληψη δύο (2) συμβούλων στο Επιμελητήριο (4ο θέμα).

    Στο συμβούλιο εκείνο αποφασίστηκε στην παρούσα φάση να μην προσλάβει το Επιμελητήριο σύμβουλο για νομικά θέματα.
    Για το θέμα πρόσληψης άλλου ειδικού επιστημονικού συνεργάτη, αποφάσισε την δημιουργία 3μελούς επιτροπής, η οποία θα παρουσίαζε στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο, “την σκοπιμότητα της πρόσληψης, την διαδικασία της πρόσληψης και την προκήρυξη, προκειμένου να τύχουν ή όχι της έγκρισης του Δ.Σ.”

     Διαβάζοντας την εισήγηση της 3μελούς επιτροπής και έχοντας υπ’ όψη τις ανάγκες και απαιτήσεις που σήμερα έχει το Επιμελητήριο, έγινε φανερό, πως η σωστή κατεύθυνση λύσης του προβλήματος, είναι η πρόσληψη μόνιμου υπαλλήλου. Η πρόταση αυτή έγινε από μέλη του Δ.Σ. που εκλέχτηκαν με τον συνδυασμό του Ν. Γιογάκη. Την παραθέτουμε επακριβώς στην συνέχεια.

      Δυστυχώς η Διοίκηση, επέμενε στην πρόσληψη επιστημονικού συνεργάτη, επιχειρηματολογώντας και προτάσσοντας προβλήματα όπως, α) δεν μας δίνεται η δυνατότητα να προσλάβουμε μόνιμο υπάλληλο, β) θα μας πάρει πολύ χρόνο, γ) υπάρχει κίνδυνος να φύγει μετά την πρόσληψή του κ.α.

      Τέλος πήρε απόφαση πλειοψηφικά, να προσλάβει επιστημονικό συνεργάτη, αγνοώντας τις παραινέσεις της μειοψηφίας και παραβλέποντας σημαντικά και σοβαρά τυπικά, νομικά και κυρίως ηθικά θέματα.
      Ενημερώνοντας πρώτα τα μέλη μας, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, δημοσιεύουμε την πρότασή μας, η οποία δίνει λύσεις άμεσα και βάζει το θέμα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, που έχει το δικαίωμα το Επιμελητήριο να κάνει.

      Κυρίως διαφυλάσσει την ακεραιότητα του τρόπου διοίκησης του Επιμελητηρίου, το προστατεύει από αμφίσημες ως προς την νομιμότητα επιλογές, δεν αποδέχεται έξωθεν παρεμβάσεις, το βοηθά να διατηρήσει την αξιοπιστία και την σοβαρότητά του απέναντι στα μέλη του, παραμερίζοντας τερτίπια και βαρύγδομπους τίτλους που θα προκαλέσουν το λιγότερο γέλια και κοροϊδία.

-----------------------------------------------------------------
          
Προς το                                                                                            Άμφισσα 3-10-2012
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΩΚΙΔΑΣ

Για το Δ.Σ. στις 3-10-2012
Θέμα: Πρόσληψη συμβούλου στο Επιμελητήριο.

    Έχοντας υπ’ όψη πως οι ανάγκες του Επιμελητηρίου έχουν πολλαπλασιαστεί, κρίνεται απαραίτητο και απαιτείται η πρόσληψη νέου – νέων υπαλλήλων.
   Οι ανάγκες αυτές περιγράφονται σε ικανοποιητικό βαθμό στην εισήγηση της επιτροπής του Επιμελητηρίου με αντικείμενο «πρόσληψη ειδικού συνεργάτη», που συστάθηκε με απόφαση του Δ.Σ. στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 30/7/2012. (Συνημμένο Νο 3, ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ παραγρ. 2)
   
ΣΚΕΨΕΙΣ – ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

  Έπειτα από τις προτάσεις τις επιτροπής που συστάθηκε για το θέμα αυτό, εξετάζοντας επίσης τα δεδομένα που έχουμε και γνωρίζουμε για την λειτουργία του Επιμελητηρίου, όπως επίσης πιθανές ανάγκες που μπορεί να προκύψουν μελλοντικά, πιστεύουμε πως η πρόσληψη ενός ειδικού συνεργάτη, είναι την στιγμή αυτή, κίνηση χωρίς προσανατολισμό, βεβιασμένη, χωρίς καθαρό αντικείμενο εργασίας, (με παραπλανητικό αντικείμενο θα λέγαμε) εξαναγκαστική και «αδιαπραγμάτευτη» γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς.

α. Ο ειδικός – επιστημονικός συνεργάτης απαιτείται όταν μπορεί να καλύψει συγκεκριμένες ανάγκες που έχουν προκύψει, ή έχοντας συμβουλευτικό ρόλο δίπλα στον Πρόεδρο και την Δ.Ε.
β. Δεν μπορούμε να τον βαφτίσουμε ειδικό και στην συνέχεια να του ζητήσουμε να λειτουργήσει στην καθημερινότητα ως ένας υπάλληλος.
γ.Δεν θα μπορέσουμε να επενδύσουμε χρήμα και χρόνο, την στιγμή που ο άνθρωπος αυτός, θα αποχωρήσει μετά το τέλος του χρόνου της σύμβασης και εμείς θα βρεθούμε πάλι στην ίδια θέση μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα.
δ. Λειτουργούμε ακροβατώντας και στα όρια νόμιμων διαδικασιών, αφήνοντας ακάλυπτα πολλά ζητήματα που μπορούν να προσβληθούν και καταγγελθούν ακυρώνοντας την διαδικασία (σχετικά Επιμελητήριο Ξάνθης)
ε. Έχουμε ιδιαίτερες ευαισθησίες και ενστάσεις ως Έμποροι και Ελεύθεροι Επαγγελματίες για την λειτουργία του δημόσιου τομέα. Όμως δεν ξεφεύγουμε και εμείς από τέτοιες πρακτικές που ομολογουμένως ταλανίζουν την χώρα μας, όταν ανάλογα μας αφορούν. Θέμα ηθικό.


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

α. Το Επιμελητήριο να κινήσει διαδικασία πρόσληψης και στελέχωσής του με μόνιμο προσωπικό.
β. Αυτή την στιγμή, για να μπορέσει να δώσει λύσεις σε θέματα που τρέχουν, έχει την δυνατότητα ορίζοντας χρονοδιάγραμμα και χρηματικό ποσό ανάλογο, να απευθυνθεί στα ίδια του τα μέλη και την εγχώρια αγορά.

Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνει:
- Την άμεση επίλυση προβλημάτων, ακόμα και καθημερινών
-Θα δώσει εργασία περιορισμένου χρόνου, χωρίς αντιμετώπιση νομικών κωλυμάτων σε ανθρώπους τις περιοχής μας.
- Θα μπορέσει να ενισχύσει ακόμα και μέλη του Επιμελητηρίου μας, αναθέτοντας τους συγκεκριμένη εργασία, που έχει σχέση με το αντικείμενό τους, τις δύσκολες οικονομικά εποχές που περνάμε.
-Θα βοηθηθεί το ίδιο το Επιμελητήριο τώρα αλλά και στο μέλλον, έχοντας αποχτήσει τεχνογνωσία στον τρόπο διαχείρισης τέτοιων προβλημάτων.
-Θα έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο επαγγελματιών στον τόπο, που θα έχουν δουλέψει γι αυτό.

Έτσι θα εξυπηρετηθεί άμεσα και ταυτόχρονα θα δραστηριοποιηθεί κερδίζοντας χρόνο, στην κατεύθυνση πρόσληψης μόνιμου υπαλλήλου

Παράδειγμα, Άμεση προτεραιότητα του Επιμελητηρίου είναι ως το τέλος του χρόνου αν όχι νωρίτερα, η καταγραφή της κατάστασης των μελών μας. Πόσοι σήμερα δραστηριοποιούνται πραγματικά, ποια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κλπ.
Με ανάθεση έργου ή πρόχειρο διαγωνισμό, με συγκεκριμένο τίμημα και χρόνο.     
      

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κύριε Γιογάκη σας εφιστώ την προσοχή. Προσέξτε μην μπείτε και εσείς στο κλυπάκι της φαντασίωσης όπως μπήκαν και οι άνθρωποι που έχεται δίπλα σας και διορίστηκαν υπηρεσιακοί πρόεδροι του Επιμετηρίου για λίγο καιρό.

Ανώνυμος είπε...

Νίκο,
μένω στην τελευταία προτασή σου να δώσει το ΕΒΕ Φωκίδας εργασία με ανάθεση έργου, μήπως σε κόλλησε και εσένα η εμμονή του Δημάρχου για απευθείας αναθέσεις μετά την θεσμική σας συνεργασία ή ο Δημοτικός σου Σύμβουλος σου μετέδωσε το μικρόβιο.

Ανώνυμος είπε...

Ενώ συμφωνώ με το σκεπτικό "σας", στο τέλος όμως, με το περί αναμείξεως στη εξυπηρέτηση του προβλήματος του επιμελητηρίου ΚΑΙ μελών του, μου το χαλάσατε λίγο. Ακροβατείτε, είναι σίγουρο, αλλά το μόνο που δεν σας χρειάζεται, είναι η υποψία του ενός για τον άλλον εκεί μέσα. Την δε ταχτική του Δημάρχου, είναι ανάρμοστο να την χρησιμοποιήσουν επιχειρηματίες, για έναν και μοναδικό λόγο : ΔΕΝ έχουν ανάγκη ψηφοθηρίας!... Εκτός και άν κάποιοι από εσάς, έχουν κάτι στο μυαλό τους.