Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Βενιζέλος: Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δεν με ενημέρωσε για τη λίστα Λαγκάρντ


Αιχμές από Βενιζέλο κατά του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ. Τι είπε για την επίσκεψη της Μέρκελ.

"Δεν περιμένουμε κάτι οριστικό, αλλά σίγουρα πρέπει να επιδιώξουμε και να περιμένουμε μία καθαρή δήλωση ότι η διαδικασία έχει ένα τέλος ορατό πολύ σύντομα", δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη ΝΕΤ, αναφερόμενος στο σημερινό Eurogroup.

"Από το σημερινό Eurogroup πρέπει να υπάρξει μια θετική δήλωση, μια κατεύθυνση προς τα εκεί που θέλουμε", προσέθεσε.
Κληθείς να σχολιάσει την επικείμενη επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελάριου στην Αθήνα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως η κ. Μέρκελ είναι καλοδεχούμενη και πρόσθεσε: "Θα θέλαμε να είχε έρθει πολύ νωρίτερα".

Ανέφερε επίσης ότι θα ήθελε να δώσει το παρών στις αυριανές συνομιλίες. "Είμαι στη διάθεση του Πρωθυπουργού αν θέλει να μας καλέσει, με τον κ. Κουβέλη, στη συνάντηση", σημείωσε και συνέχισε: "Η κ. Μέρκελ λόγω Γερμανίας παίζει καθοριστικό ρόλο μαζί με άλλους τρεις τέσσερις παράγοντες".

Για τη λίστα Λαγκάρντ

"Θα έπρεπε να είχα εμπιστευτεί πολύ λιγότερο του νόμιμους θεσμούς του κράτους ήταν υπερβολική η εμπιστοσύνη που έδειξα σε ανθρώπους που θεωρούσα πως μπορούσαν να ασκήσουν τα θεσμικά τους καθήκοντα", σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας αιχμές κατά του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Όπως είπε, ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν τον ενημέρωσε όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του ΥΠΟΙΚ και τα στοιχεία κρατήθηκαν επί 14 μήνες. "Αν ερχόταν σε μένα η λίστα την ίδια στιγμή θα την έστελνα στον Διώτη. Αυτή είναι η νόμιμη διαδικασία", προσέθεσε.
Τόνισε επίσης, πως η χώρα "δεν έπρεπε να αποκαλύψει δημόσια αυτά τα στοιχεία, τα οποία είναι προϊόντα υποκλοπής".

ΠΗΓΗ: www.news247.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: