Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Χημικά και προσαγωγές στις Σκουριές - Νέα διαμαρτυρία για τα μεταλλεία


Συγκέντρωση στην Ιερισσό της Χαλκιδικής και πορεία διαμαρτυρίας έως το δάσος των Σκουριών πραγματοποίησαν κάτοικοι και φορείς της περιοχής, που αντιδρούν στα μεταλλεία χρυσού.

Οι συγκεντρωθέντες, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, έφτασαν έως τις Σκουριές με αυτοκινητοπομπή. Εκεί χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, με την πρώτη να πραγματοποιεί καθιστική διαμαρτυρία στο σημείο Χοντρό Δέντρο και την δεύτερη να κατευθύνεται προς το δάσος.
Σύμφωνα με το seleo.gr αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών και των δυνάμεων των ΜΑΤ  κοντά στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να απωθήσουν τους διαδηλωτές κάνοντας εκτεταμμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων.
Πληροφορίες αναφέρουν και εκτεταμένη χρήση χειροβομβίδων κρότου- λάμψης ενώ φαίνεται να ξέσπασαν και φωτιές στα σημεία που έγινε χρήση τους.
Μέχρι στιγμής ο απολογισμός των επεισοδίων είναι δύο τραυματίες και εφτά προσαγωγές ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι έξι γυναίκες και ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αριστοτέλη, Κώστας Ευθυμίου ο οποίος ανήκει στην παράταξη Κίνηση Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη.
«Καταστρέφεται ένα μεγάλο μέρος του δάσους. Εμείς θέλουμε να το διαφυλάξουμε και να το σώσουμε», ανέφερε νωρίτερα στο ΑΜΠΕ ο Γιάννης Βεργίνης, εκπρόσωπος από το Συντονιστικό Φορέων Σταγείρου - Ακάνθου.
Οι αντιδράσεις προκλήθηκαν μετά από έγγραφο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προς το δασαρχείο Αρναίας σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να υπογραφεί πρωτόκολλο εγκατάστασης και υλοτόμησης με την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» για την υλοτόμηση δάσους στις Σκουριές.

 

 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία πράματα!...
Αυτή είναι η Ελλάδα της ανάπτυξης και της προόδου σήμερα!...
Αυτό δεν υποσχέθηκε και δεσμεύθηκε ο Σαμαράς μαζί με τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη; Την προστασία της Ελλάδας;!! Μόνον το MEGA μετέδωσε τα επεισόδια (λέμε τώρα) κατ' εντολήν του Μαξίμου.... Ωραία πράματα...

Ανώνυμος είπε...

Στην Αφρική και την Λατινική Αμερική στήνουν πολέμους για πλάκα μεταξύ των πολιτικών συμμοριών που έχουν προσυμφωνήσει πόσα θα παίρνουν από τις μεταλλευτικές κ.λ.π. εξορυκτικές εταιρίες, και ενώ οι πόλεμοι κρατούν χρόνια, οι εταιρίες κάνουν πάντα την δουλειά τους. Όταν νικάνε οι μέν λαδώνουν τους μέν. Όταν νικάνε οι δε, λαδώνουν τους δε. Και κατά τα άλλα, εξαθλίωση, φτώχια και γενικότερη πορνεία. Εδώ είμαστε στο αρχικό στάδιο της εκπόρνευσης αλλά απ’ ότι φαίνεται σε αυτή χώρα, δεν κατοικούν κυρίως που…νες και δεν μας βγαίνει σχετικό ταλέντο. Οι βορειοελλαδίτες θα τους στείλουν στο διάολο για μία ακόμη φορά, αλλά θα πρέπει επιτέλους να δικαστούν και κάποια καθίκια στη συνέχεια για την καταστροφή που έχουν προκαλέσει στο δάσος. Όσο τα καθίκια την βγάζουν καθαρή, κάθε κάποια χρόνια, όλο και κάποια νέα θα παίρνουν εργολαβία την καταστροφή της Ελληνική γής. Και εκεί, και εδώ, και όπου υπάρχει πλούτος που τον λιγουρεύονται τα γραβατοφορεμένα κοράκια.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ?
ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ?