Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ραγδαίες οι εξελίξεις μετά το κυβερνητικό αδιέξοδο στην Ελλάδα – Διεκόπη το Euro Working Group – Ίσως έκτακτο Eurogroup την Τετάρτη


- Ο πρόεδρος του ΣΟΕ κ. Τσακλόγλου δεν έκρυψε από τις εργασίες τις διαφωνίες μέσα στην κυβέρνηση
 - Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα συνεδρίαση του Euro Working Group τη Δευτέρα
 - Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για επίλυση της κρίσης με τον πρωθυπουργό να ετοιμάζεται για νέο δραματικό μήνυμα
 - Η εμπλοκή για τα εργασιακά δεν δίνει το δικαίωμα στην τρόικα να συντάξει την έκθεση για την Ελλάδα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που προκαλεί η εμπλοκή στον κυβερνητικό σχηματισμό με αφορμή τα εργασιακά, με αποτέλεσμα αυτό το κλίμα να μεταφερθεί και στην Ευρώπη, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπούν οι εργασίες του Euro Working Group.
Όπως είχε ήδη ενημερώσει ο πρόεδρος του ΣΟΕ, κ. Τσακλόγου, δεν έκρυψε ούτε και από τους ευρωπαίους εταίρους πως έχει δημιουργηθεί μέγα αδιέξοδο στην Ελλάδα με τη συμφωνία με την τρόικα και έτσι σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ζήτησε παράταση των διαπραγματεύσεων.
Η εμπλοκή στην τρικομματική κμυβέρνηση με αφορμή την επιμονή της ΔΗΜΑΡ να λέει πως θα καταψηφίσει τα εργασιακά, οδήγησε στην αναβολή της συνεδρίασης στις Βρυξέλλες και ίσως να επαναληφθεί τη Δευτέρα το Euro Working Group, με την ελπίδα ότι θα έχει βρεθεί λύση στην κυβερνητική διαφωνία στην Ελλάδα.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως εξαιτίας της διαφωνίας στους κόλπους της ελληνικής κυβέρνησης όλο το χρονοδιάγραμμα πάει δραματικά πίσω και ίσως για αυτό το λόγο συγκληθεί έκτακτο Eurogroup την Τετάρτη για την Ελλάδα, όπου θα ενημερωθούν για το τελικό πακέτο, που θα επιτρέψει και στην τρόικα να συντάξει την έκθεσή της, η οποία είναι απαραίτητη για να γίνει η εκταμίευση της δόσης μαμούθ πριν τις 16 Νοεμβρίου.
Ήταν επίσης προγραμματισμένο να συζητηθούν θέματα της ενίσχυσης της εποπτείας εφαρμογής του Μνημονίου και των αλλαγών στους όρους λειτουργίας του ειδικού λογαριασμού που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος και έχει δημιουργηθεί για να αποπληρώνεται το δημόσιο χρέος.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: