Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ! "Πλουσιότεροι των Ελλήνων οι Βούλγαροι σε 5 χρόνια»


Στον Βούλγαρο υπουργό Οικονομικών Συμεών Ντιάνκοφ, ανήκει η παρακάτω δήλωση. "Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Στατιστικό Ινστιτούτο (NSI) της Βουλγαρίας η ανάπτυξη της βουλγαρικής οικονομίας συνεχίστηκε για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο φέτος, φτάνοντας το 0,5% το τρίτο τρίμηνο του 2012.
Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι η πιο φτωχή οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταφέρνει να αποφύγει την ύφεση παρά την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.
Η Βουλγαρία σκοπεύει να βελτιώσει το βιοτικό της επίπεδο στο 50% του μέσου όρου στην Ευρώπη τα επόμενα δέκα χρόνια. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του NSI, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,5% το τρίτο τρίμηνο του 2012, σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Το ΑΕΠ αυξήθηκε ωστόσο μόλις κατά 0,1% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2012. Εντός τεσσάρων ή πέντε ετών ο μέσος Έλληνας θα είναι φτωχότερος από τον μέσο Βούλγαρο».
Εμείς, οι νικητές του Β'Π.Π., οι νικητές του "ψυχρού πολέμου" τι να πούμε; Ότι γίναμε η χλεύη των ηττημένων χάρη στην διεφθαρμένη ή φοβική πολιτική ελίτ;
Απλά να σημειώσουμε ότι η Βουλγαρία ΑΡΝΗΘΗΚΕ να μπει στο ευρώ πριν από μερικούς μήνες και δεν μάλλον θα μείνει μόνιμα εκτός της "θανατηφορου" για την ανταγωνιστικότητα των μικρών οικονομιών, ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: