Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Συνελήφθησαν τρία άτομα για τη ληστεία στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας


- Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι δράστες είναι Έλληνες ηλικίας 34-45 ετών
 - Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον εγκέφαλο της σπείρας την ώρα που προσπαθούσε να πουλήσει ένα δαχτυλίδι
- Βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν πολλά από τα κλοπιμαία
Τρεις Έλληνες συνελήφθησαν από την Αστυνομία ως οι δράστες της ληστείας στο μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία .
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, οι τρεις -ηλικίας από 34 έως 45- συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Πάτρας.
Αστυνομικοί εντόπισαν μετά από οργανωμένη επιχείρηση τον εγκέφαλο της σπείρας την ώρα που είχε πάει σε ένα ξενοδοχείο και διαπραγματευόταν την πώληση ενός δαχτυλιδιού. Ως πελάτης είχε παρουσιαστεί ένας αστυνομικός ενώ ο δράστης ζητούσε 300.000 ευρώ. Μετά τη σύλληψη του υπέδειξε στους αστυνομικούς έναν λόφο στην Ηλεία όπου βρέθηκαν πολλά από το κλοπιμαία ενώ εντοπίστηκαν και οι δύο συνεργοί του.
Η ληστεία που είχε απασχολήσει το πανελλήνιο, έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο. Οι δράστες, που όπως φαίνεται είχαν στήσει καρτέρι, άφησαν τη φύλακα να απενεργοποιήσει τον συναγερμό και μόλις αυτό έγινε, έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Την πλησίασαν έβγαλαν όπλα και την ακινητοποίησαν. Την έδεσαν, την φίμωσαν και προχώρησαν στο εσωτερικό του μουσείου. Οι δύο δράστες άρχισαν να σπάνε με σφυρί προθήκες και να αφαιρούν αγαλματίδια και άλλους αρχαιολογικούς θησαυρούς, ανεκτίμητης αξίας.
Οι δράστες πήραν ακόμη αρχαία χρυσά κοσμήματα, νομίσματα και άλλα αντικείμενα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: