Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Εκτός ΠΑΣΟΚ και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου – Ραγδαίες εξελίξεις με απανωτές παραιτήσεις


- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Μ. Κασσής μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κ.Ο.
 - Ολόκληρη η επιστολή Ξενογιαννακοπούλου στον Ε. Βενιζέλο
- Θέμα ηγεσίας θέτει η Κατερίνα Μπατζελή, τι είπε στο newist
- Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ

 - Τριγμοί στην Κυβέρνηση

Μετά την θυελλώδη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος όπου ο Ε. Βενιζέλος κάλεσε τα στελέχη αν διαφωνούν να αποχωρήσουν οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.
Πολλοί μιλούν ήδη για ένα ... πουλόβερ που άρχισε να ξηλώνεται.
Πρώτα ήρθε η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Μιχάλη Κασσή και λίγο μετά τις 11:00 η ανακοίνωση παραίτησης από το ΠΑΣΟΚ της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.
Όπως είπε στο newsit η κ. Ξενογιαννακοπούλου έχει ήδη στείλει την επιστολή παραίτησης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου όπου εξηγεί την επιλογή της να αποχωρήσει από το Κίνημα. Στην επιστολή της η κ. Ξενογιαννακοπούλου εκφράζει τη διαφωνία της με το πακέτο των μέτρων, αλλά και τη στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι σε αυτό θυμίζοντας ότι τον περασμένο Φεβρουάριο βρέθηκε εκτός κυβέρνησης καταψηφίζοντας το Μνημόνιο το οποίο θεωρεί πως θα αυξήσει δραματικά την ύφεση και θα ωθήσει το λαό σε απόγνωση.
Στο μεταξύ ανοιχτά θέμα ηγεσίας θέτει η πρώην υπουργός Κατερίνα Μπατζελή. Η κ. Μπατζελή λέει πως οι όποιες εξελίξεις όμως θα πρέπει να δρομολογηθούν μετά την ψήφιση των μέτρων καθώς αυτή τη στιγμή τίθεται θέμα επιβίωσης της χώρας. Η πρώην υπουργός εκτιμά ότι οι όποιες εξελίξεις θα δρομολογηθούν μέσα από το ΠΑΣΟΚ.
Μερικές ώρες νωρίτερα και από τηλεοράσεως ο Μιχάλης Κασσής δήλωνε:
«Είμαι πλέον ανεξάρτητος βουλευτής, δεν ανήκω στο ΠΑΣΟΚ» σημειώνοντας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του mega πως αφού δε θέλει να ψηφίσει τα μέτρα τότε δεν έχει άλλη επιλογή από το να ανεξαρτητοποιηθεί.
Ο κ. Κασσής είπε μάλιστα πως εντός της ημέρας θα πρέπει να αναμένονται και άλλες κινήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Μετά την παραίτηση Ξενογιαννακοπούλου δείχνει να επιβεβαιώνεται και μένει να αποδειχθεί αν θα υπάρξουν και βουλευτές που θα προβούν σε παρόμοιες κινήσεις.
Κινήσεις και εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ που δεν αφορούν μονάχα στο εσωκομματικό πεδίο, αλλά και την ίδια τη συνοχή της κυβέρνησης ενόψει ψήφισης των μέτρων.
Εκτός των στελεχών όπως η κ. Ξενογιαννακοπούλου, εάν το δρόμο του βουλευτή κ. Κασσή ακολουθήσουν και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και με δεδομένη την άρνηση της ΔΗΜΑΡ να υπερψηφίσει τα μέτρα, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά καθώς οι βουλευτές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή δεν ξεπερνούν τους 159.


 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΓΙΝΑΤΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟ ΗΡΩΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ? ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ? ΑΣ ΜΗΝ ΝΟΜΙΣΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΠΑΣΟΚ ! ΤΖΕΦΡΥ ! ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ ! ΦΑΤΑΟΥΛΑΣ ! ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑΣ ! κ.λ.π. ΟΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ! ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΤΡΑΒΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ! ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ {τα δικα τους ειναι βολεμενα βλεπε Πολυδωρας} ! ΟΧΙ ΟΤΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ! ΑΛΛΟΙ ΦΑΓΑΝΕΣ ΑΥΤΟΙ ! ΑΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ! ΠΙΣΣΑ ΠΙΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΙΔΑΡΟ ΚΑΒΑΛΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΠΙΚΡΑΜΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΝΑ ΓΕΛΑΝΕ ! ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΨΕΥΤΕΣ !!! ΟΥΣΤ!

Ανώνυμος είπε...

ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΠΩ.ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙΣΙΑ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ε Π Ρ Ε Π Ε.

ΙΤΙΩΤΙΣΑ.-

ΠΑΣΟΚΤΖΗΣ είπε...

ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΟΛΟΙ.ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΡΕΨΕ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΛΑΟ.