Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΙΤΕΑ: Το Πλιάτσικο της Υγείας ...μας!


   Τα συμβαίνοντα στον χώρο της Υγείας  πανελλαδικά τα τελευταία 3 χρόνια, είναι λίγο έως πολύ γνωστά σε όλους μας και οι καθησυχασμοί μέσω λεονταρισμών, απεδείχθησαν ''ελαφριές'' σκιές από μαριονέτες κουκλοθεάτρου, ίνα μή χρησιμοποιηθεί  άλλη ''μη ευπρεπής'' έκφραση.

Ενθυμείσθε  προ ενός έτους, τις όποιες κινητοποιήσεις των ''αρμοδίων'' και των αιρετών, προκειμένου να κατευναστούν οι αντιδράσεις των κατοίκων της Ιτέας, από την φημολογία περί υποβάθμισης του Κέντρου Υγείας Ιτέας και βεβαίως τις κινητοποιήσεις του προσωπικού του Νοσοκομείου Αμφίσσης, με τις συγκεντρώσεις στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

  ''Έπεα πτερόεντα'' απεδείχθησαν οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις της τότε Βουλευτού κας Παπαθανάση περί αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Ιτέας και περαιτέρω στελέχωσης του Νοσοκομείου και μάλιστα η με στόμφο διατύπωση της απόψεως περί ''χρωματιστών παπαγάλων''.  Οι δε αιρετοί μας, αντί να γίνουν Ταγοί και να περιχαρακώσουν δυναμικά τα αυτονόητα δικαιώματά μας, αρκέσθηκαν σε ευχολόγια συμπαράταξης, εμφανιζόμενοι μόνον όπου υπήρχαν μικρόφωνα. Οι καιροί και οι συνθήκες όμως δεν άλλαξαν και αυτό το οποίο ζούμε καθημερινά, αναζητώντας την πρώτη ιατρική φροντίδα και την συνταγογράφηση, είναι απερίγραπτο.

   Έρχονται όμως τα χειρότερα και θα πρέπει όλοι να το πληροφορηθούν, για  τον απλούστατο λόγο ότι όλοι, ΟΛΟΙ ΜΑΣ, θα το υποστούμε.

 
   Εχθές το μεσημέρι 27-11-2012 και με αργοπορία ½ ώρας απο την καθορισμένη ώρα συνάντησης, κατεύθασε μή ασθμαίνουσα στο Κέντρο Υγείας Ιτέας, η Διευθύνουσα του Νοσοκομείου Αμφίσσης κα Δήμητρα Καραγιώργου.  Κανονικά θα έπρεπε να συνοδεύεται από 1 Γραμματέα, 2-3 Αυλικούς, 1 Φωτογράφο, 1 Στυλίστα και 3-4 Δημοσιογράφους, προκειμένου να δωθεί η πρέπουσα βαρύτητα τόσον στην επίσκεψή της, όσον και στο περιεχόμενο των ανακοινώσεών της.  Θα έπρεπε δε, να έχει απαιτήσει να παρίστανται στην συγκέντρωση του προσωπικού, εκτός από την Βουλευτή του Νομού  κα Μανδρέκα και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Ιτέας και η αρμόδια Αντιδήμαρχος. Η σεμνότητα όμως περίσσευε απο μιά τόσο ευαίσθητη και συγκινησιακά φορτισμένη συνάντηση ανάμεσα στην κα Καραγιώργου και την τοπική ιστορία της Ιτέας.

Ούτε λίγο ούτε πολύ λοιπόν η κα Διευθύντρια, εξήγησε στο προσωπικό του Κέντρου Υγείας, την αναγκαιότητα της απόσπασης (μετάθεσης;) του ιατρού κου Γιοβάνη στο Νοσοκομείο Αμφίσσης, εστιάζοντας και ακριβολογώντας για την αναγκαιότητα της λειτουργίας έστω και έναντι οποιουδήποτε τιμήματος ή απώλειας, του Νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας Λιδορικίου. Συνεπώς η ύπαρξη (δεν μιλάμε για ικανοποιητική λειτουργία) του Κέντρου Υγείας Ιτέας, είναι δευτερευούσης σημασίας και προτεραιότητος!!!  Βλέπεται, αποχωρεί ο Δ/ντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου και θα αντικατασταθεί από ιατρό του Κ.Υ. Λιδορικίου.  Ματαίως το προσωπικό επιχείρησε να προτείνει την εκ περιτροπής αλληλοϋποστήριξη των λειτουργιών των Κ.Υ. Ιτέας και Λιδορικίου από του ίδιους, αλλά τούτο εστάθη  αδύνατον.

 
   Η κατάσταση λοιπόν στο Κ.Υ. Ιτέας διαμορφώνεται ως εξής :

Διευθυντής  παραμένει ο  κος Σπαθαράκης, ιατρός, επικουρούμενος εκτός από το νοσηλευτικό και γραμματειακό προσωπικό, από 1 (έναν) ιατρό, τον κο Γουβαλάρη και 1(μία) οδοντίατρο την κα Θάνου.  Η δε γνωστή σε όλους μας ιατρός κα Μονιού, αποχωρεί από την Υπηρεσία λόγω συνταξιοδότησης, κάνοντας χρήση και των υπολοίπων των αδειών της. Αυτομάτως δηλαδή, το Κ.Υ. Ιτέας, μετετράπει σε ένα....πλούσιο Αγροτικό Ιατρείο με ...Διευθυντή!

Εννοείται ότι η εξυπηρέτηση για τις συνταγογραφήσεις στο Κ.Υ. μάλλον θα αποτελέσει μιά καλή ...ανάμνηση, ενώ η πρωτοβάθμια περίθαλψη (η οποία συνήθως είναι αυτή η οποία σώζει ζωές), θα απομακρυνθεί από την Ιτέα, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Εμείς, τί να προσθέσουμε ;  Μήπως θα πρέπει να προσθέσει κάτι η κα Μανδρέκα;

Εξυπακούεται ότι θα επανέλθουμε, αλλά όχι μόνοι μας. Θα είμαστε ΟΛΟΙ μαζί.    Ιτέα 28-11-2012

 

 

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ασπασία, τί κάνουμε τώρα; Έ;...

Ανώνυμος είπε...

Μας αρκεί να βλέπουμε την θάλασσα και να λέμε ότι αυτην δεν μπορούν να την πάρουν; Είναι δυνατόν ο ξεπεσμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και η κοστολόγηση της ανθρώπινης ζωής, να αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τρόπο και εμείς να καθόμαστε και να βλέπουμε τον Σουλεϊμαν τον μεγαλοπρεπή, απαθείς, μακάριοι και άπραγοι; Τότε όντως μας αξίζει τέτοια μεταχείριση, αρκεί νάχουμε κάνει το χρέος μας με την ψήφο.
Κι ας πεθάνουμε απο μια ασήμαντη μόλυνση κι ας σακατευτούμε από ένα μικρό ατύχημα, μιάς και θάμαστε αβοήθητοι, έχωντας όμως εξασκήσει το εκλογικό μας δικαίωμα, περήφανοι για το κόμμα και νομοταγείς μέχρι και του ανοήτου θανάτου μας. Και οι "δοτοί", σαν την μη εκλεγείσα μεν περιφερειακή Σύμβουλο, αλλά τακτοποιηθείσα στην Διοίκηση του Νοσοκομείου Άμφισσας, να περιφέρονται ανερυθρύαστα και με Φαραωνικό ύφος, να τελεσιγραφούν απέναντι στους άμοιρους, για τις εξωελληνικές κυβερνητικές εντολές, έτσι απλά, χωρίς τσίπα και χωρίς καταισχύνη!
Αιδώς και Αλί!!
Ο παραλογισμός όμως ακροβατεί και όχι μόνον για τους επιβάλλοντες τον (δικό τους) Νόμο, αλλά και για τους ανεχόμενους τούτον, μέχρι του σημείου όπου θα "κοπεί η καπιστράνα" και τότε, γαία, πυρί μειχθήτω!...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ? ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ! ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΤΙΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ {π.χ. ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ ΑΜΦΙΣΣΗΣ } ΑΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΘΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ !!!

Ανώνυμος είπε...

Βγάλε και την ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου Νικολάκη , άντε, ο κόσμος προσπαθεί να βγάλει τις κομματικές παρωπίδες του παρελθόντος και εσύ και το Άμφισσα πρές ανακαλύψατε καινούριες άντε πια μια ζωή υποχείρια του καθενός.

Καρτερία είπε...

Όταν και αν, η διοίκηση του Νοσοκομείου της Άμφισσας μας αποστείλει μια απάντηση ή δελτίο τύπου για το θέμα αυτό, αλλά και οτιδήποτε άλλο, θα το δημοσιεύσουμε.

Νικολάκης

Ανώνυμος είπε...

δεν θα πω καλή ή κακή η παρέμβασή σας, η ειρωνεία όμως ρίχνει φρικτά το επίπεδό σας

Ανώνυμος είπε...

ΩΠΑΑΑΑΑ..
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ?
ΣΟΥ ΠΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΘΙΞΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ Η ΚΑΡΤΕΡΙΑ?
ΧΩΝΕΨΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΞΥΔΑΚΙ... Η ΚΑΡΤΕΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ.ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.
ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ
ΨΑΞΕ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΑ ...ΕΜΕΤΙΚΑ ΣΟΥ ΣΧΟΛΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Σχολιαστή 9:17
Δηλ. το να πάθεις την οποιαδήποτε ζημία στην υγεία σου δεν σε απασχολεί, αλλά το ύφος της καταγγελίας σε ενόχλησε;
Είναι σαν να λές ότι, άμα σε στήσουνε στον τοίχο με το απόσπασμα απέναντι, δεν πρέπει να φτύνεις τον εκτελεστή σου, γιατί κατεβάζεις ...φριχτά το επίπεδο της εκτέλεσης! Έστω όμως και με αυτόν τον τρόπο, όλοι πήρανε είδηση ότι δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι αλλαζονικά, γιατί οι απο "κάτω" τώρα ξέρουν. Και το βιώνουν και άσχημα.

Ανώνυμος είπε...

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΠΑΙΔΙΑ/Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ/ ΚΑΙΡΟΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΚΥΨΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ/ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΩΝ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ/