Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Τους δημότες θα επιβαρύνουν τα χρέη των Δήμων


Σε συνεχή παρακολούθηση οι προϋπολογισμοί των ΟΤΑ

Στους πολίτες θα πέφτει πλέον το βάρος της εξυγίανσης των Δήμων που δεν θα πιάνουν τους στόχους που θα θέτει το υπουργείο Εσωτερικών....
Το νομοσχέδιο «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016-Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016» που κατατέθηκε χθες στη Βουλή προβλέπει τη σύσταση Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ στο υπουργείο Εσωτερικών με σκοπό τη συνεχή παρακολούθηση σε μηνιαία βάση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού των ΟΤΑ και των Νομικών τους Προσώπων που εντάσσονται στο Μητρώο των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης.
Το νομοσχέδιο ξεκαθαρίζει πως εφόσον η εκτέλεση του προϋπολογισμού του ΟΤΑ εξακολουθεί να παρουσιάζει σοβαρή απόκλιση σε σχέση με τους τιθέμενους στόχους, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών ο Δήμος θα υπάγεται υποχρεωτικά σε πρόγραμμα εξυγίανσης. Μεταξύ άλλων το πρόγραμμα εξυγίανσης θα προβλέπει :
- Αύξηση των ιδίων εσόδων από φόρους, τέλη, δικαιώματα και εισφορές.
- Αύξηση του ανώτατου συντελεστή επιβολής του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας για τα ακίνητα που βρίσκονται στην εδαφική περιφέρεια του δήμου σε ποσοστό μέχρι και 3? και επιβολή του τέλους υποχρεωτικά από το δήμο σύμφωνα με το ποσοστό αυτό μέχρι την οικονομική εξυγίανσή του.
- Αύξηση του συντελεστή επιβολής του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων και παρεπιδημούντων από 0,5% μέχρι και 2%.
- Περιορισμό των δαπανών μόνο σε υποχρεώσεις μισθοδοσίας και λοιπές απολύτως ανελαστικές δαπάνες χρησιμοποιώντας προς τούτο, καθ' όλο ή κατά μέρος και τη ΣΑΤΑ.
- Υποχρέωση λήψης κάθε μέτρου και πράξης που προβλέπεται από τη νομοθεσία προς διασφάλιση της είσπραξης των απαιτήσεων του ΟΤΑ και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
- Περιορισμό των προσλήψεων και επιβολή υποχρεωτικών μετατάξεων προσωπικού.
- Πρόσβαση στο Λογαριασμό Εξυγίανσης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης οι πόροι του οποίου διατίθενται αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση του προγράμματος εξυγίανσης.  

 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΛΕΨΑΝΕ ΚΑΙ ΦΑΓΑΝΕ ΤΟΝ ΑΜΠΑΚΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.
ΤΩΡΑ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ.
Γ,,,ΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ Ξ...ΟΥΝ.
ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΦΥΛΑΧΤΟΥΜΕ.ΟΙ ΚΑΤΡΑΠΑΚΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΩΤΕΣ!
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΛ...ΝΙΑ ΤΟΥΣ
ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ .ΑΜΑΝ ΠΙΑ.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

Πληρώστε Ιτιώτες τα σπασμένα του Καλλικράτη

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΘΑ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΓΑΝΕΣ - ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ??? ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙ Σ ΕΝΑ 6μηνο ΕΧΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΠΙΤΗΔΕΙΩΝ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ {αζημιωτες} ΤΩΝ ΜΠΕΙΔΩΝ ΒΕΖΥΡΙΔΩΝ κ.λ.π. ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ ! ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΚΑΣΤΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΕΔΩ ! ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΥ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΛΥΜΕΝΩΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ !!! ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΙ ΕΝΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΣΟ ΚΑΘΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ !!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ, ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΙΚΡΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΕΜΑΣ.
KAI ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΚΕΦΤΗΚΕ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ:
« ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΕΠΩΝΥΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΑΜΕ ΣΗΜΑΣΙΑ;
ΤΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΑΛΛΩΣΤΕ; ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ; ΝΑ ΦΟΡΑΓΑΝ ΓΡΑΒΑΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ! ΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΜΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ! ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΜΑΣ ΞΕΡΟΥΝ! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑΝ; ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΙ, ΠΛΟΥΣΙΟΙ, ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΑΥΤΟΙ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ;»
TΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΣΟΥ ΡΕ; ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΛΟΥΣΙΟΙ; ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΞΙΩΣΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ;
ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ; ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ, ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ, ΑΝ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ, ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ "ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΙ" ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΣΟΥ. ΒΟΥΛΩΣΤΟ ΚΑΙ ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΣΠΡΩΧΝΕΙΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ, ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΑΖΙ.