Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΙΤΕΑ : ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το απόγευμα της Τετάρτης 7-11-2012 σε γνωστό Ξενοδοχείο της Ιτέας, η συνάντηση των Δ.Σ. 6 (έξι) Συλλόγων της πόλεως, με σκοπό την ενημέρωση, την ανταλλαγή απόψεων και τον σχεδιασμό της μεγάλης προγραμματιζόμενης συγκέντρωσης των μελών των Συλλόγων για τις 8-12-2012. Θέμα της συνάντησης ήταν ο Χωροταξικός Σχεδιασμός της Πόλεως Ιτέας-Κίρρας και της ευρύτερης περιοχής, εν όψει της επικείμενης διαβούλευσης με την ανάδοχο του έργου Κοινοπραξία. Σημειώνεται ότι προ τριμήνου είχε προηγηθεί ανάλογη συνάντηση των Συλλόγων, με θέμα το Νομικό Καθεστώς του Δελφικού Τοπίου.
 

Ως γνωστόν το έργο της Μελέτης του Γ.Π.Σ. (Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός) Ιτέας-Κίρρας, έχει ανατεθεί στην κοινοπραξία ''Σαράφης Κων/νος-Καρακωτιάς Δημήτριος-Σκοβολάς Σεραφείμ-Παπαδόπουλος Δαμιανός'' και ήδη πλησιάζει στο δεύτερο στάδιο υλοποίησής του, δηλ. την διαβούλευση με Φορείς, Αρχές, Συλλόγους και κάθε ενδιαφερόμενο.
 

Προκειμένου να υπάρξει γνώση και άποψη για το θέμα, αποφασίσθηκε η από κοινού διοργάνωση συγκέντρωσης για ενημέρωση των μελών των Συλλόγων και κατ' επέκταση όλων των κατοίκων της περιοχής. Έτσι λοιπόν το Σάββατο 8-12-2012 και ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση στο ''Κυριακοπούλειο'' με καλεσμένους 2ομιλητές, γνώστες της περιοχής και του θέματος καθώς και με δημοσιοποίηση όλων των γνωστών παραμέτρων για τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της περιοχής.
 

Έγινε ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών και σχεδιάσθηκε με την καλλίτερη δυνατή προσπάθεια, η συγκέντρωση της 8-12-2012, ενώ συζητήθηκε και η δυνατότητα για πιο στενή και πιο συχνή συνεργασία των Συλλόγων, με σκοπό την βέλτιστη επίτευξη των κοινών στόχων τους προς το καλόν της τοπικής κοινωνίας.
 

Εκτενή αναφορά έγινε και για το Δελφικό Τοπίο, το οποίο αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες παραμέτρους της οικονομικής και πολιτιστικής στάθμης των κατοίκων. Σε συνδυασμό δε με την ανακήρυξή του από την UNESCO σε Μνημείο Παγκοσμίου Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αναδεικνύει τον επικείμενο χωροταξικό σχεδιασμό της Ιτέας-Κίρρας σε πόνημα ιδιαιτέρως λεπτεπίλεπτο και χρήζον ειδικής ευαισθησίας και αντιμετώπισης.
 

Η συνεργασία και η οργάνωση για την συγκέντρωση, θα συνεχισθούν και ενδεχομένως στον κοινό αγώνα για ενημέρωση, να προσχωρήσουν και άλλοι Σύλλογοι της περιοχής. Ιτέα 8-11-2012

 

 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δούριοι ίπποι

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι που ακούω ότι Σύλλογοι του τόπου μας, παίρνουν τέτοιες πρωτοβουλίες. Και μακάρι να ευωδοθούν οι προσπάθειές τους, παρά τις αντίξοες συνθήκες της εποχής μας. Βεβαίως σκέπτομαι ότι αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει απο την Δημοτική Αρχή και να ενημερωθούν οι κάτοικοι για αυτό το οποίον επίκειται και το οποίον θα επηρρεάσει την ζωή μας για τα επόμενα 10-20 χρόνια. Και μόνον ότι το σκέφτηκαν και συνεννοήθηκαν μεταξύ τους, είναι άξιον προσοχής και συγχαρητηρίων. Και θα πρέπει ολόκληρη η τοπική κοινωνία να αγκαλιάσει τέτοιες πρωτοβουλίες οι οποίες μόνον καλό έχουν να προσφέρουν.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΗΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΝΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΕΝΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ! ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΘΕΣΠΕΣΙΟ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΓΝΩΜΕΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΩΡΑΙΟΣ ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΚΙ ΟΧΙ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ [η μοναδικη πλησιον των ΔΕΛΦΩΝ] ΝΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΟΥΝ {πρωτη παγκοσμια χωρις καμια βιομηχανια } ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ! ΕΤΣΙΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΑΓΑΣ ΤΩΝ ΣΑΛΩΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΒΕΖΥΡΗΔΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΒΕΒΑΙΑ !!!

Ανώνυμος είπε...

Ενα μεγαλο μπραβο στους συλλογους της πολης μας...μονο ετσι θα παει μπροστα αυτος ο τοπος. Ευχομαι να ακολουθησουν και αλλοι αυτη την προσπαθεια για ολα τα θεματα που αφορουν τον τοπο μας.

Ανώνυμος είπε...

Δούρειος Ίππος για να στηθεί, φίλε σχολιαστή 10:40, Θα πρέπει να υπάρχει και Τροία. Υπάρχει κανένας εδώ γύρω, που να πιστεύει οτι η Ιτέα είναι υποκατάστατο της Τροίας και ότι γίνεται προσπάθεια να εκπορθηθεί; Ανήκει σε κάποιον η "Τροία" και παλεύει για να κρατήσει μακρυά τους εισβολείς; Εκτός κι άν είσαι με τους απο μέσα απο την "Τροία" και πιστεύεις ότι κινδυνεύει ο θρόνος σου. Η πονηρή σου σκέψη όμως, σκοπό έχει να δηλητηριάσει την κοινή γνώμη ότι κάποιοι "σκαρφίζονται" τρόπους για να αλώσουν την εξουσία! Γελοιότητες! Το μόνο που βρήκες να πείς είναι μιά αναπόδεικτη κακοήθεια για αυτούς τους ανθρώπους, υπερασπιζόμενος λέω εγώ, την καθεστικυεία τάξη της πόλης, είτε σαν αμοιβόμενος, είτε σαν εποφελούμενος. Με κάτι τέτοιες αντιλήψεις φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Με τον φόβο να καλλιεργείται πάνω από τους ανύποπτους. Ούτε κάν να δοκιμάσει κανείς λοιπόν...