Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Παραλύει το ΕΣΥ από Δευτέρα

«Μπλακ άουτ» στον χώρο της Υγείας θα φέρει η τριήμερη απεργία που κήρυξαν οι νοσοκομειακοί γιατροί από τη Δευτέρα 5 έως και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου. Οι ιδιώτες ιατροί, αλλά και οι οδοντίατροι προχωρούν σε 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας, στα δημόσια νοσοκομεία θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

Η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) ανακοίνωσε τρεις 24ωρες απεργίες για τις 5, 6 και 7 Νοεμβρίου, αντιδρώντας στα νέα μέτρα που περιλαμβάνουν περικοπές σε κάθε κομμάτι του τομέα της Υγείας και αναφέροντας ότι: «όταν σφαγιάζονται μισθοί και συντάξεις, διαλύεται ο ασφαλιστικός μας φορέας και η άσκηση του επαγγέλματός μας γίνεται προβληματική έως αδύνατη, η τριήμερη κινητοποίηση είναι η ελάχιστη αντίδραση του κλάδου μας σε συμπόρευση με όλους τους πολίτες της χώρας, που θα βγουν στους δρόμους και τις πλατείες διαμαρτυρόμενοι».

Η ΟΕΝΓΕ καλεί επίσης σε «μπλοκάρισμα των ταμείων και δωρεάν εξέταση όλων των προσερχόμενων στα Νοσοκομεία μια ημέρα κάθε εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη».

Στην 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, θα συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Γιατροί και εργαζόμενοι ζητούν πλήρη χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας και του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό, επιστροφή στα Νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία των χρημάτων που χάθηκαν με το «κούρεμα», να μην γίνει καμιά μείωση στους μισθούς και πληρωμή των δεδουλευμένων, να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και τέλος «αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε υγεία-πρόνοια-φάρμακο».

Διαβάστε επίσης: Σε “πολιορκία” διαρκείας η κυβέρνηση, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012, 08:41

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

www.zougla.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: