Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ (ΔΗΜΑΡΧΟΙ κλπ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ ΤΟΥΣ!


Με αφορμή το προηγούμενο άρθρο για τη ..Σούλα.. διαβάστε τι ζητούν αιρετοί μας για… την τσέπη τους φυσικά!

Μείωση των ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) χρήματα που προορίζονται για τις λειτουργικές ανάγκες των Δήμων (πχ θέρμανση σχολείων, ας το κρατήσουμε αυτό) για να μην γίνουν περικοπές μισθών ζητούν ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ!                       

Την αφαίρεση 5 εκατ. ευρώ από τους ΚΑΠ του εκάστοτε έτους ζητούν η Ένωση Περιφερειών και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, προκειμένου να μη γίνουν οι σχεδιαζόμενες μειώσεις και περικοπές στις αντιμισθίες των αιρετών, που προβλέπονται από το Μεσοπρόθεσμο.

Το Μεσοπρόθεσμο προβλέπει μειώσεις στις αντιμισθίες Περιφερειαρχών, Δημάρχων, Αντιπεριφερειαρχών, Αντιδημάρχων, Προέδρων Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων, του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης.

Επίσης, το Μεσοπρόθεσμο προβλέπει μειώσεις στις θέσεις αντιδημάρχων και αλλαγές στις θέσεις ειδικών συνεργατών, επιστημονικών συνεργατών, ειδικών συμβούλων στους ΟΤΑ α' και β' βαθμού. Καταργεί τις θέσεις δημοσιογράφων στις περιφέρειες και τις θέσεις μετακλητών ιδιαιτέρων γραμματέων δημάρχων. Αναστέλλει τις προσλήψεις και τους διορισμούς μονίμου προσωπικού ή συμβάσεων αορίστου χρόνου και περιορίζει κατά 20% (έναντι 10% που ίσχυε μέχρι σήμερα) τον αριθμό των συμβασιούχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: