Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Στη Βουλή η δικογραφία για τη λίστα Λαγκάρντ – Ευθύνες Βενιζέλου - Παπακωνσταντίνου θα ερευνήσει η Βουλή


- “Πολιτική κίνηση” μια μέρα μετά τη θύελλα στο ΠΑΣΟΚ
- Ευθύνες υπουργών για μη αξιοποίηση της λίστας  
- Ερώτημα για το πως υπάρχουν περισσότερα από 1.991 ονόματα στη λίστα που δημοσιεύτηκε
Στη Βουλή αποστέλλουν τη δικογραφία για την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ", οι οικονομικοί εισαγγελείς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, με μια λακωνική αναφορά σχετικά με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, οι κ.κ. Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης, αποστέλλουν τη δικογραφία, από την έρευνα που διενήργησαν για τη μη αξιοποίηση των στοιχείων καθώς και ολόκληρη την επίμαχη λίστα, με σκοπό η Βουλή να ερευνήσει ενδεχόμενες ευθύνες υπουργών στην υπόθεση των καταθετών στην τράπεζα HSBC.

Ουσιαστικά η εξέλιξη αυτή έρχεται μερικές μόλις ώρες μετά την εσωκομματική θύελλα στο ΠΑΣΟΚ (διαβάστε εδώ) και από πολλούς ερμηνεύεται ως πολιτική κίνηση τη συγκεκριμένη στιγμή.

Παράλληλα οι δυο εισαγγελείς κάνουν μια σημαντική διαπίστωση. Βάσει των όσων ειπώθηκαν επισήμως η διαβόητη λίστα Λαγκάρντ περιελάμβανε 1.991 ονόματα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία, ωστόσο στη λίστα που είδε το φως της Δημοσιότητας τα ονόματα ήταν περισσότερα και έτσι ζητείται διερεύνηση και σε αυτό το σημείο. Ουσιαστικά το ερώτημα που μένει ανοιχτό είναι εάν εκτός απ' τη μη αξιοποίηση υπήρξε και επέμβαση στη διαβόητη λίστα προς όφελος κάποιων ...

www.newsit.gr

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ! ΕΔΩ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΙΟ ΧΑΖΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΣΕΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΛΕΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ! ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΕ ΟΛΑ ΜΕΛΙ ΓΑΛΑ ! ΜΗΠΩΣ ΒΓΑΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΑΤΙ ? ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ? Η ΣΙΜΕΝΣ ? Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ? ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΤΑ ΞΕΧΝΟΥΝ ! ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ? ΜΠΑ ΒΡΩΜΑΓΑΝΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΟΥΤΕ Τ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ {κατοπιν εντολων ανωθεν βεβαια}! Η ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΣΚΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ??? ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΚΟΥΠΙΔΙ !!! ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΟΛΟΙ ΧΟΝΤΡΟΙ ! ΚΙ ΑΔΥΝΑΤΟΙ !!! ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ !