Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΙΤΕΑ: «ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΗΡΩΩΝ!

Η Λεωφόρος Ηρώων.... πάλι!
    Η... ηρωική πλέον Λεωφόρος Ηρώων, εξακολουθεί να παραμένει στην επικαιρότητα, μιάς και υπομένει αγόγγυστα πλέον (λες και θα ημπορούσε να κάμει διαφορετικά), τις πάσης φύσεως επεμβάσεις, χρήσεις και χρησιμοποιήσεις από περιοίκους και κατακτητές.
   Μετά τις μπάρες και τις... αμπάρες, έχουμε κυριολεκτικά ''βομβαρδιστεί'' από σχόλια (σεμνά και υβριστικά), με παραινέσεις (ήπιες και απαιτητικές), με συμβουλές (λογικές και επαναστατικές) και γενικά γινόμαστε αποδέκτες  μιάς ακατάπαυστης διαδικτυακής αλληλογραφίας, για το τί θα έπρεπε να γίνει ή τι θα ήθελε ο καθένας  για την ....πολύπαθη Λεωφόρο. 
Με αφορμή πρόσφατο ανώνυμο σχολιασμό επισκέπτου μας και με πρόθεση δική μας, να μην υποκαταστήσουμε την Δημοτική Αρχή, ούτε κάποιο θεσμικό όργανό της, αλλά με μοναδικό κίνητρό μας την αγάπη για τον τόπο μας, κάνουμε γνωστά τα εξής, σύμφωνα με την δική μας ενημέρωση και παρακαλούμε σε περίπτωση λάθους μας, να διορθωθούμε από τους γνωρίζοντες και με κάθε δυνατή απόδειξη. Έχουμε και γράφουμε λοιπόν :

1.         Η Λεωφόρος Ηρώων είναι η φερόμενη ως είσοδος πόλεως από το σχέδιο πόλεως του 1927 και μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει ο προορισμός της.
2.         Το βόρειο τμήμα της (στο σημείο συνάντησής της  με την περιφερειακή οδό), έχει ήδη απαλλοτριωθεί και είναι  πλέον Δημοτική περιουσία, διαθέσιμη να  κατασκευασθεί και να χρησιμοποιηθεί για τις κυκλοφοριακές ανάγκες πεζών και οχημάτων.
3.         Απομένει η έγκριση της μελέτης  από την Δ.Ε.Σ.Ε. του κόμβου-διασταύρωσης της Λ. Ηρώων με την Περιφερειακή οδό (η μελέτη, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη) και βεβαίως η προκήρυξη και κατασκευή του έργου.  Εξυπακούεται ότι θα τύχει χρηματοδότησης.
4.         Δεν αναφέρεται στο ισχύον Γ.Π.Σ. Ιτέας (Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός) ότι έχει χαρακτηρισθεί ως πεζόδρομος, ούτε η Λεωφόρος ούτε οι κάθετοί της οδοί, από το μνημείο και βόρεια.
5.         Δεν έχει υπάρξει  Κοινοτική ή Δημοτική απόφαση, η οποία να προτείνει την πεζοδρόμησή της.
6.         Δεν έχει μετατραπεί  με καμία απόφαση σε  ιδιωτικό χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.
7.         Δεν έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία αυτοκινήτων και στα δύο ρεύματα, έως και τις ''μπάρες'' και τέλος,
8.         Δεν υπάρχει απόφαση από το Τοπικό Συμβούλιο, για την μεταφορά εκεί, της Λαϊκής αγοράς.

      Κατόπιν όλων αυτών και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο Γ.Π.Σ. Ιτέας (Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός), εκείνο  το οποίο μας απομένει να κάνουμε, είναι να επαγρυπνούμε και να περιμένουμε.  Και βεβαίως να επαναλάβουμε την άποψή μας ότι, πολίτες ενεργοί και ενημερωμένοι, μόνον καλές υπηρεσίες είναι δυνατόν να προσφέρουν στον τόπο τους.

Εξαιρούνται τα... λαμόγια.     
 Ιτέα 18-11-2012


15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΔΡΟΜΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΤΕΑ Η ΜΟΝΗ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΤΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Και μήν διανοηθεί κανείς να θεωρήσει την Λ. Ηρώων αυλή του σπιτιού του, γιατί το τί έχει να βγεί στην φόρα για την ...Ιωσηφίνα και τους παροικούντες την Champs Elysees δεν θα μαζεύεται ούτε με τα νερά του Σηκουάνα που ξεκινά από το mont... Saint Vlassis.
Είναι απλό : Αφού θεωρείς ότι τα δημόσια είναι δικά σου, τότε και τα δικά σου είναι δημόσια! Δοκίμασέ το.

Ανώνυμος είπε...

Η ΓΝΩΣΤΗ ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΥΤΡΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΙΤΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια το ΓΠΣ συνάδελφε κοίταξες για να βγάλεις αυτό το παραμύθι;Μάλλον πρέπει να ξαναπάς στα θρανία.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΣΘΕΙ ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΗΡΩΩΝ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ! ΟΤΑΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΑΓ.ΒΛΑΣΙΟΥ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ! ΕΔΩ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΙΛΕ ΤΩΝ 1.04 ! ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΠΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΚΗΠΩΝ ΤΩΝ ΒΕΡΣΑΛΙΩΝ ! 40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑΛΕΠΩΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΣΧΕΔΙΟ . ΤΩΡΑ ΒΡΗΚΑΝΕ ΑΛΛΟ ΚΟΛΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΝ Η ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΝ ! ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ : Ο ΔΡΟΜΟΣ ΛΕΓΕΤΑΙ " ΛΕΩΦΟΡΟΣ " ΚΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ !!! ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΤΗΝ ΚΩΛΟΠΕΤΗΝΙΤΣΑ π.χ. ΑΣ ΤΑ ΠΟΥΝΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ! ΑΣ ΤΑ ΒΑΠΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΙΛΙΣΙΑ ΠΕΔΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ !!! ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙ ΕΚΛΟΓΕΣ !!!

Περίοικος είπε...

6:04 μμ διάβασες τι γράφει η zougla για τις παρανομίες στην Άμφισσα; Έτσι θα γράφει σε λίγο και για την παρέα της Ηρώων και χειρότερα! Εσύ και η παρέα σου πάτε να το περάσετε παραμυθάκι! Εύχομαι να μην κάνουν πίσω αυτοί που άνοιξαν το θέμα και διακινούν τις πληροφορίες.

Ανώνυμος είπε...

\Αυτή η πλατεία είναι η μοναδική πλατεία στον κόσμο που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους οι δρόμοι πουν την περικλείουν! Η Μοναδική. Καί αυτό,επειδή είμαστε όλοι άξιοι της τύχης μας

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΗΡΡΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Η ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ?

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΟΥ ΚΑΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΑΥΛΗ ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΑ ΝΑ ΕΡΧΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΡΟΥΤΟ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΕΙΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ...Α ΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΜΑΝΤΡΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ .....

Ανώνυμος είπε...

Μιας και έφυγε ο “ενοχλητικός” Eddie (το σκυλάκι που του έριξαν φόλα) δεν μένει τίποτε άλλο από το να διώξουμε και τα “ενοχλητικά” αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες για την απόλυτη ησυχία.

Ανώνυμος είπε...

Στον σχολιαστή 6:04μμ
Αν ξέρεις κάτι διαφορετικό πέστο μας. Είναι αυτό και είναι γραμμένο εκεί! Χωρίς αφηρημένα υπονοούμενα. Βοήθησε και εσύ συνάδελφε(;)

Ανώνυμος είπε...

Ποιός είναι αυτός που δεν του φτάνει η "πλατεία" απο το Μαϊάμι μέχρι την Μαρίνα και του λείπει το κομμάτι δεξιά κι αριστερά απο την πλατεία Ηρώων που ΠΡΕΠΕΙ να γίνει δρόμος; Και αν προβληματίζεται, γιατί δεν ρωτάει σε ποιά πόλη στην Ελλάδα, σε όποιον δρόμο της να κατοικείς, μετά από 4-5 οικοδομικά τετράγωνα έχεις ατελείωτον θαλασσινό ορίζοντα στα μάτια σου; Κι η Άμφισσα έχει πάνω πλατεία, αλλά άν έφτανε εκεί μιά Λεωφόρος με την είσοδο της πόλης, θα την κόβανε στη μέση. Εκτός κι άν εκεί έχει Πασσα-κιόσκι!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΝ 6:04 ΜΗΝ ΔΕΙΧΝΕΣΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ . ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΑ ΛΟΥΣΤΗΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Η ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΣΑ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΤΗΣ! ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΑΣΕ ΑΥΗΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ " ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ " ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΤΑΤΟΙ !!!

Ανώνυμος είπε...

Για τον σχολιαστή 6:04
Δεν μας λές τί ξέρεις εσύ. Το τί ισχύει στο ΓΠΣ Ιτέας τώρα. Κατά πώς φαίνεται "παρακολουθεί" αναλλειπώς το τί μαθαίνει ο κόσμος, έστω και μέσω νεροκουβαλητών σαν εσένα. Το 1961 όμως έχει περάσει και μετά τις ενστάσεις για την Άμφισσα και το κόλπο της ΒΙΟΠΑ (ανακατεύεται και η ΔΕΗ εκεί..), μετά την αποτυχία να "περάσουν" οι προτάσεις Φουσέκη για την Β' ζώνη σε "στενό" κύκλο και με την πεζοδρόμηση να βγάζει μάτια, ετοιμάσου συνάδελφε(;) να δείς και χειρότερα. Με εμένα πάντως δεν είσαι συνάδελφος. Δεν υπήρξα ποτέ αχυράνθρωπος.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ……….
Στο σχέδιο της Ιτέας του 1927 υπήρχε η Πλατεία Ηρώων σε μεγαλύτερη έκταση από σήμερα και η Λ.Ηρώων έφτανε μέχρι τη Χ.Τρικούπη . Οι προς βορράν ιδιοκτησίες της Χ.Τρικούπη ήτανε εκτός σχεδίου ,τα σπίτια χτιστήκανε με Διάταγμα του 1934 και με πλάτος δρόμου αυτό που έχει ο προηγούμενος δρόμος (Αθανασίου Διάκου).
Για ποια είσοδο της Ιτέας μιλάτε? Όταν οι εκτάσεις πάνω από τη Χ.Τρικούπη ήταν γεμάτες ελαιόδεντρα? Υπήρχε τότε Περιφερειακός δρόμος? Η νοητή επέκταση της Λ.Ηρώων καταλήγει στα Δανισκέικα.
Στο Γενικό Πολεοδομικό και στο πίνακα Π-1.11 καθώς και στη σελίδα 7 του ΕΠΑ φαίνεται ότι η Λ.Άστιγγος και η Λ.Ηρώων μέχρι τέρμα είναι χώροι πρασίνου άρα είναι και πεζόδρομοι όπως και με άλλο χρώμα αναφέρεται στη Πολεοδομική μελέτη.
Επίσης το Γενικό Πολεοδομικό αναφέρει την Παπαναγιώτου για είσοδο και έξοδο της Ιτέας. Για να εγκριθεί το Γενικό Πολεοδομικό έπρεπε να υπάρχει ποσοστό σε χώρους αστικού πρασίνου. Αυτό έχει χώρους πρασίνου, τμήμα παραλιακό (προβλέπεται και επίχωση) τις όχθες της Σκίτσας ,την Λ.Ηρώων μέχρι τέρμα, την Κεντρική Πλατεία (Πλατεία Ηρώων) καθώς και την Λ.Άστιγγος. Εάν καταργηθεί τμήμα αυτών το Γενικό Πολεοδομικό χωρίς να έχει γίνει μέχρι σήμερα καμιά επίχωση στη θάλασσα πάει περίπατο. Οι όποιες αποφάσεις Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων είναι γνωμοδοτικές και το τελευταίο λόγο τον έχει η κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου.
Πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρξει πιο σωστή ενημέρωση ,γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που γνωρίζουν τα πράγματα ,είναι ενημερωμένοι και πάνω από όλα δεν εκπροσωπούν συμφέροντα.

Κάποιος που γνωρίζει………..