Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Αν οι αναξιοπαθούντες συνειδητοποιούσαν τις μεγάλες αρλούμπες που τους πουλάνε οι έμποροι της ελπίδας θα τους έπαιρναν στο κυνήγι.


Τα παιδιά δεν τα φέρνει ο πελαργός

Είναι απολύτως διασταυρωμένο: Τα παιδιά δεν τα φέρνει ο πελαργός. Ούτε και τα λεφτά οι μηχανές αυτόματης ανάληψης μετρητών. Στην πραγματική ζωή μόνο τα παιδιά πιστεύουν στις ιστορίες για τους πελαργούς και τα ATM’s. Το επόμενο στάδιο είναι να μας πουν ότι και τα λεφτά τα φέρνει ο πελαργός!
Το εντυπωσιακό είναι ότι υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα της κοινωνίας μας είναι ότι δεν έχουμε βρει έναν σωστό τρόπο για να φορολογούμε τους πλούσιους. Κι ότι αν αυτό το καταφέρουμε, τότε οι φτωχοί θα περνούν καλύτερα. Πρόκειται για ένα τεράστιο ψέμα. Ίσως για το μεγαλύτερο ψέμα που έχει πει ποτέ άνθρωπος σε άνθρωπο.
Είναι φυσικό τέτοιες ανοησίες να βρίσκουν ευήκοα ώτα μεταξύ των απελπισμένων.
Αν οι αναξιοπαθούντες συνειδητοποιούσαν τις μεγάλες αρλούμπες που τους πουλάνε οι έμποροι της ελπίδας θα τους έπαιρναν στο κυνήγι. Προς το παρόν ο λαϊκισμός θριαμβεύει, όπως και τα τσιτάτα του. Το εύπεπτο ήταν πάντα το αγαπημένο προϊόν των απανταχού λαοπλάνων.
Μας λένε ότι θα έπρεπε να κουρευτούν τα δάνεια και το ποσό αυτό να υπολογιστεί στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Να πάμε, δηλαδή, στους Ευρωπαίους φορολογουμένους και να ζητήσουμε ένα ακόμη ποσό της τάξης των 80 – 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, επειδή στην Ελλάδα κάποιοι θέλουν να τα μοιράσουν στον λαό!
Μας λένε ότι δεν μπορεί να γίνει μία απόλυση στον δημόσιο τομέα. Διότι έτσι θα πληγεί η κατανάλωση. Αν το πάρουμε αυτό ως δεδομένο και συνεχίσουμε την ανάπτυξη της κατανάλωσης, θα πρέπει να βρεθεί και κάποιος να συνεχίσει να μας δανείζει για να καταναλώνουμε. Αλλά κι εδώ έχει βρεθεί η λύση!
Σου λέει, οι ευρωπαίοι θα συνεχίζουν να μας δανείζουν για να καταναλώνουμε τα δικά τους προϊόντα. Αλλιώς που θα πουλάνε οι Γερμανοί τα ψυγεία τους; Το να τα κάνουν δώρο στους Εσκιμώους δεν μας έχει καν περάσει από το μυαλό.
Ποιος να πληρώσει την κρίση; Οι πλούσιοι! Εκείνοι που κέρδισαν από την ευμάρεια των προηγούμενων ετών. Το πώς θα γίνει αυτό δεν μας το λένε. Τους αρκεί να πουλάνε φρούδες ελπίδες σε ένα κοινό που είναι έτοιμο να αγοράσει όποιο σκουπίδι του προσφέρουν.
Τα παιδιά δεν τα φέρνει ο πελαργός. Κατά πάσα πιθανότητα δεν υπάρχει καν ο Άγιος Βασίλης. Και μία αξιόπιστη πληροφορία υποστηρίζει ότι αυτό το μοντέλο «ανάπτυξης» που ακολουθούσαμε, η ανάπτυξη της κατανάλωσης, έχει ήδη χρεοκοπήσει.

Θανάσης Μαυρίδης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: