Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Σε σιγή ιχθύος όσοι θέλουν να μη χάσουν “λίπος”…

 

Τα ευγενή ταμεία γιατρών, μηχανικών και δικηγόρων όπως και των δημοσιογράφων δεν μπαίνουν προς το παρόν στο Ενιαίο Ταμείο ΕΟΠΥΥ. Με τόσους δικηγόρους και δημοσιογράφους ποιός να ψηφίσει υπέρ μιάς τροπολογίας; Σημειώσατε ένα.


Oι υπάλληλοι της Βουλής δεν δέχονται μείωση μισθών. Μεγάλοι κύριοι…
Πρός το παρόν ο νόμος του κ. Στουρνάρη δεν τους αγγίζει. Σημειώσατε δύο.


Για τους στρατιωτικούς. Μάλλον οι στρατηγοί θα παίρνουν λιγότερα απο μια στενογράφο της Βουλής! O μισθός των δικαστών μειώνεται. Σημειώσατε τρία.
Ο μισθός των καθηγητών των ΑΕΙ δεν ξέρω… είναι όλοι τους τόσο παραγωγικοί και φοβάμαι μήπως αδικηθούν… Σας φαίνεται λογικό να πληρώνεται κάποιος χωρίς να παράγει το μισθό του; Εμένα όχι. Σημειώσατε τέσσερα.
Ο μισθός των βουλευτών φτάνει τα 8,200 ευρώ το μήνα. Εδώ να δείς παραγωγικότητα. Σημειώσατε πέντε.

Σε ένα κράτος που δεν παράγει τίποτα, που οι φόροι δεν εισπράτονται, που η δικαιοσύνη δεν αποδίδεται με ισονομία και με ταχύτητα, σε ένα κράτος που οι πολιτικοί έχουν αποδειχτεί μειοδότες, ανίκανοι και άχρηστοι επιμένουν οι όποιοι ευνοημένοι να διατηρήσουν τα προνόμιά τους. Απαράδεκτο και αντισυνταγματικό.
Αν νομίζετε όλοι, ότι με “τη νοοτροπία να διασώσει ο καθένας τα κεκτημένα του” η χώρα θα διασωθεί, έχετε άγνοια της πραγματικότητας.

Τα προκλητικά προνόμια και οι παχυλοί μισθοί των 1700 και πλέον υπαλλήλων της Βουλής

1. Οι υπάλληλοι έπαιρναν 16 παχυλούς μισθούς που έφθαναν τουλάχιστον τα 3.000 ευρώ καθαρά μηνιαίως. Επαιρναν δηλαδή και 13ο, 14ο, 15ο και 16ο μισθό!


2. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2011, ο 15ος και 16ος μισθός κόστιζε στο κράτος 16,9 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Τώρα ο 15ος και 16ος μισθός έχουν κοπεί και στον προϋπολογισμό του 2012 αυτοί οι μισθοί κοστίζουν 5,1 εκατομμύρια ευρώ.


3. Μπορεί ο 15ος και 16ος μισθός να έχουν κοπεί, αλλά επέστρεψαν αμέσως από το παράθυρο. Έστω και με μειωμένα ποσά, οι δύο αυτοί μισθοί επέστρεψαν ως «κίνητρο επίτευξης στόχων στήριξης του κοινοβουλευτικού έργου». Αυτό το ποσό αποφασίζεται από τον εκάστοτε Πρόεδρο της Βουλής.


4. Εάν ένας υπάλληλος συνταξιοδοτηθεί με 30 χρόνια εργασίας στη Βουλή, τότε θα λάβει ως εφάπαξ περίπου 60 μισθούς.


5. Κατά προσέγγιση το εφάπαξ ξεπερνά τα 200.000 ευρώ για κάθε υπάλληλο.


6. Παίρνουν δεύτερο εφάπαξ από το ταμείο Προνοίας των Δημοσίων Υπαλλήλων.


7. Παίρνουν μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο των Πολιτικών Υπαλλήλων.


8. Με τον διορισμό του ένας υπάλληλος της Βουλής έχει και πολλά προνόμια, που δεν έχει κανείς άλλος εργαζόμενος. Μέσα στο Κοινοβούλιο υπάρχει παιδικός σταθμός, όπου στέλνουν τα παιδιά τους δωρεάν, ενώ έχουν το δικαίωμα να απολαμβάνουν το γυμναστήριο και το πάρκινγκ της Βουλής απεριόριστα.


9. Οι υπάλληλοι της Βουλής έχουν όλες τις ευκολίες που παρέχει το λεγόμενο ΣΕΠΑ, του Συγκροτήματος Εξυπηρέτησης του Προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όπως οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας έτσι και οι εργαζόμενοι στη Βουλή μπορούν να ψωνίζουν σε πολυκαταστήματα του ΣΕΠΑ σε πολύ χαμηλές τιμές από αυτές που υπάρχουν στην αγορά.


10. Το πλέον όμως εξοργιστικό είναι παρακάτω. Μέσα στη Βουλή υπάρχουν αρκετοί χώροι που νοικιάζονται σε επιχειρήσεις. Όλα αυτά τα μισθώματα που αποτελούν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το χρόνο δεν πηγαίνουν στα ταμεία της Βουλής ή του ελληνικού κράτους, αλλά αντίθετα πηγαίνουν στο Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής προκειμένου εκείνοι μετά να παίρνουν εφάπαξ το οποίο υπολογίζεται σε δύο μισθούς για κάθε έτος ασφάλισης. Ετσι το κυλικείο της Βουλής καταβάλει 24.000 ευρώ το χρόνο στο Ταμείο των υπαλλήλων, το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας δίνει 312.000 ευρώ το χρόνο, το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ δίνει 48 .000 ευρώ ετησίως και 48.000 ευρώ δίνει η Ολυμπιακή.


11. Σε κάθε τιμολόγιο που πληρώνει η Βουλή σε προμηθευτές τους επιβάλλει επιπλέον 7% υπέρ των υπαλλήλων της Βουλής.

12. Επαιρναν μετεκλογικό επίδομα ύψους 1.000 ευρώ, μόλις άνοιγε η Βουλή μετά τις εκλογές. Σάλος προκλήθηκε στις εκλογές του Ιουνίου 2012 όταν ο μιας ημέρας Πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας υπέγραψε το εκλογικό επίδομα, εν μέσω Μνημονίου!
Πολύ ενδιαφέρουσα είναι και η παλαιότερη έρευνα του Νίκου Βαφειάδη για τους υπαλλήλους της Βουλής, που μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Εξαιτίας της έρευνας αυτής ο δημοσιογράφος απελύθη απο τη Καθημερινή.

Πως δρά το ΣΔΟΕ της Ιαπωνίας

Οπως ξέρετε το ΣΔΟΕ της Ελλάδας δεν έχει την ικανότητα να λύνει τις φορολογικές υποθέσεις και να αποδίδει δικαιοσύνη απο μόνο του. Συλλέγει στοιχεία τα οποία στη συνέχεια στέλνει στον οικονομικό εισαγγελέα. Στην Ιαπωνία όμως, το αντίστοιχο ΣΔΟΕ το μπορεί. Οικονομικοί εισαγγελείς δεν υπάρχουν στην Ιαπωνία όπως στην Ελλάδα.

Ενα παράδειγμα

Ας υποθέσουμε πως διαπιστώνεται, ότι μια εταιρεία χρωστάει 30 εκ. γιέν, ότι έχει περιουσία 100 εκ. γιέν ΑΛΛΑ δεν έχει να πληρώσει τα 30 εκ. γιέν. Το Ιαπωνικό ΣΔΟΕ με συγκεκριμένη διαδικασία πουλάει μέρος της περιουσίας της εταιρείας μέχρι ύψους 30 εκ. γιέν και το θέμα κλείνει. Δικαστήριο μπορεί να γίνει πριν έρθει η απόφαση της απαλλωτρίωσης της περιουσίας της εταιρείας από το Ιαπωνικό ΣΔΟΕ αλλά με μικρή πιθανότητα επιτυχίας.

Οταν η κ.Μέρκελ μιλάει για “λίπος…” δεν εννοεί αυτό που αντιλαμβάνεστε (χρήματα για αφαίμαξη) αλλά αυτό που δεν σας εξηγούν (δυσωδία, ανικανότητα, διαπλοκή και διαφθορά) και δεν σας το εξηγούν γιατί θέλουν η χώρα να μείνει όπως είναι, να ευνοούνται οι ίδιοι, αυτοί που έφεραν τη χώρα εδώ, αυτοί που τώρα συμφωνούν με όσα έλεγα πρίν τρία χρόνια, οι μουγγοί που δεν μίλαγαν παρότι έβλεπαν και που τώρα βρήκαν τη φωνή τους. Αυτοί είναι μέρος του λίπους.
Υπάρχει πολύ λίπος στην Ελλάδα. Συμφωνώ σε αυτό με τη κ.Μέρκελ.
 
 http://attikanea.blogspot.gr/

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: