Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Ειδικός ανακριτής για τους Δήμους


Η πρωτοφανής έκταση και το βάθος της διασπάθισης κονδυλίων και δημοσίου χρήματος από δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις οδήγησαν τη Δικαιοσύνη σε παρέμβαση με τον ορισμό ειδικού ανακριτή, που ασχολείται ήδη μόνο με τις βαριές δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί για κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ στους ΟΤΑ.

Παράλληλα το Ελεγκτικό Συνέδριο ξεκίνησε, για πρώτη φορά, γενικευμένους ελέγχους στα έσοδα των δήμων -μέχρι τώρα ελέγχονταν μόνον οι δαπάνες τους και ό,τι ξόδευαν- αποκαλύπτοντας όργιο παρανομιών που ξεπερνούν κάθε πρόβλεψη, με τους περισσότερους ΟΤΑ να εμφανίζονται να μην εισπράττουν ούτε τα βεβαιωθέντα.

Όσα κατά καιρούς με μελανά χρώματα σημείωναν στις εκθέσεις τους τόσο το Ελεγκτικό Συνέδριο όσο και ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης για την κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ από τους δήμους και τις δημοτικές επιχειρήσεις ισχύουν στο πολλαπλάσιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τους ελέγχους, και στο πεδίο των εσόδων.

Πηγή: Kαθημερινή
ΑΠΟ: www.zougla.gr
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ! ΜΟΝΟ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΤΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥΣ , ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ,{να περνουν εργα για κονομα } ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΤΟΥΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ! ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΕΙΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΟΥ ! ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ [ο θεος να την κανη } ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΝΟΜΟ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΘΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ! ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΦΥΛΑΚΗ ??? ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΒΟΛΕΨΑΚΙΔΕΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥΣ !!!